Nyheder

Ricky Gervais drillede de kendte ved Golden Globe: Her er hans mest opsigtsvækkende jokes

Komiker Ricky Gervais stod for underholdningen ved Golden Globe 2020. Nbc / Ritzau Scanpix

Den britiske komiker var natten til mandag vært ved Golden Globe for femte gang, hvor han levererede flere kontroversielle jokes.

Den 58-årige brite, som mange kender fra serien ’The Office’, stod atter for underholdningen ved den prestigefyldte prisuddeling, da cremen af film- og tv-branchen var samlet i Hollywood.

Ved tidligere udgaver af awardshowet er ingen blevet skånet for hans provokerende jokes. Nattens show var bestemt ikke nogen undtagelse.

Showets vært lagde ud med en fælles sviner til skuespillerne i salen. Her beskyldte han stjernerne for at være for ukritiske i forhold til, hvilke virksomheder de samarbejder med.

- De firmaer, I arbejder sammen med, er utrolige. Apple, Amazon, Disney. Hvis ISIS startede en streamingtjeneste, ville I ringe til jeres agent, ville I ikke det?, lød det anklagende fra Ricky Gervais.

I samme ombæring harcelerede han mod skuespillernes takketaler.

- Hvis du vinder en pris i dag, så brug ikke denne platform til at lave en politisk tale. Du ved intet om den virkelige verden. Flere af jer har gået mindre i skole end Greta Thunberg. Hvis du vinder, så kom herop, tag imod din pris, tak din agent og fuck så af igen, sagde Ricky Gervais.

Således fik alle i salen en varm velkomst.

MeToo var atter et emne

I løbet af uddelingsshowet vendte komikeren flere gange tilbage til filmproducenten Harvey Weinstein og de mange anklager om seksuelle overgreb.

- I det her rum sidder der nogle af de vigtigste personer i film- og tv-branchen.

- De har alle forskellige baggrunde, men én ting har de alligevel til fælles. De er alle skrækslagne for, at Ronan Farrow kommer efter dem, sagde Ricky Gervais.

Ronan er en amerikansk journalist, der fik beskyldningerne om seksuelt misbrug mod Harvey Weinstein til at rulle, da han tilbage i 2017 skrev om flere MeToo-afsløringer i magasinet The New Yorker.

Timingen for joken var meget rammende, da retssagen mod Harvey Weinstein begynder mandag. Her er producenten tiltalt for seksuelle overgreb mod næsten 90 kvinder. Hvis han bliver kendt skyldig, risikerer den 67-årige mediemogul årtier bag tremmer.

DiCaprio stod for skud

Men der var ikke kun dømt fælles skideballer fra talerstolen. Ricky Gervais rettede også direkte opmærksomheden mod Leonardo DiCaprio, der var nomineret for sin hovedrolle i Quentin Tarantinos film ’Once Upon a Time in Hollywood’.

- Det er en episk film. Den er næsten tre timer lang. Leonardo DiCaprio var med til premieren, og da filmen var slut, var hans date for gammel til ham, lød det fra Ricky Gervais.

Leonardo DiCaprio gik tomhændet hjem fra prisuddelingen.

Den 45-årige Leonardo DiCaprio danner par med modellen Camila Morrone på 22 år.

- Selv prins Andrew er sådan: Helt ærligt kammerat. Du er næsten 50 år gammel, fortsatte aftenens vært med henvisning til den britiske prins Andrew, som er beskyldt for at være indblandet i skandalen om den pædofilidømte, amerikanske milliardær, Jeffrey Epstein.

Herunder kan du se en liste med de mest spektakulære bemærkninger, Ricky Gervais er kommet med ved tidligere Golden Globe-shows:

Kontroversielle Ricky Gervais-udtalelser gennem årene

 1. Mel Gibson

  Sidst Ricky Gervais var vært for showet var i 2016. Her opstod et morsomt øjeblik, da skuespiller Mel Gibson skulle uddele en pris.

  - Jeg bebrejder NBC (tv-stationen bag Golden Globes, red.) for denne her frygtelige situation. Mel bebrejder... Ja, vi ved, hvem Mel bebrejder, sagde Ricky Gervais med henvisning til en sag om spritkørsel fra 2006, hvor Gibson kom med antisemitiske udtalelser til den politimand, der anholdt ham. 

 2. Caitlyn Jenner

  Ved uddelingen i 2016 stod Caitlyn Jenner, der havde skiftet køn og navn også for skud. 

  - Jeg vil være sød i aften. Jeg har ændret mig. Ikke så meget som Caitlyn Jenner. Hvilket år hun har haft. Hun er blevet en rollemodel for transpersoner overalt.

  - Hun viser stort mod i at bryde barrierer ned og smadre stereotyper. Imidlertid har hun ikke gjort så meget for kvindelige chauffører, men man kan jo ikke få det hele, sagde Ricky Gervais.

  Caitlyn Jenner havde været indblandet i et alvorligt biluheld, og Gervais henviste derfor til stereotyperne om, at kvinder er dårlige chauffører.

 3. Sex and the City

  I 2011 var den britiske komiker vært ved Golden Globe for første gang. Her rettede han sin grove humor mod nogle af dem, der ikke var nomineret.

  Eksempelvis holdet bag filmen ’Sex and the City 2’, som han mente, havde fortjent en pris.

  - Holdet, der har retoucheret den filmplakat, burde have fået en pris for bedste special effects. Piger, vi ved godt, hvor gamle I er, sagde Ricky Gervais henvendt til filmens skuespiller, der alle var til stede i salen.

Kilde: The Guardian