Udland

Nytårsfejring hele verden rundt

Hvad skete der? Vi er gået ind i 2020, og hele verden bød velkommen til det nye år – og et helt nyt årti.

Se eller gense: Fyrværkeri, bobler og taler. Sådan så nytårsfejringen ud rundt om på kloden. 

Livebloggen opdateres ikke længere.

Først nu er hele verden gået ind i det nye årti

Nu er det nye år indtrådt over hele verden, efter Amerikansk Samoa klokken 12 dansk tid kunne skyde nytåret ind i Stillehavet.

Det sker hele 25 timer senere end naboøen Samoa, som var det første sted i verden, der tog skridtet ind i 2020.

Rigtig godt nytår.

Video: Se eller gense nytårsfejringen verden over

Nu er der under en time til beboerne på Amerikansk Samoa som de sidste kan lade champagnepropperne springe.

Mens vi venter på, at hele verden er godt inde i 2020, er her et tilbageblik på fejringen i forskellige storbyer rundt om på kloden.

Året bydes velkommen med lys i Colombo

 I Colombo i Sri Lanka tændes olielamper i et hinduistisk tempel for at markere det nye år.

London: Stort fyrværkerishow fra London Eye

Big Ben markerede overgangen til det nye årti ved at ringe hele 12 gange. Det til trods for, at det store ur ellers har været tavst det meste af 2019 på grund af renovation.

Omkring 2000 stykker fyrværkeri blev skudt afsted fra London Eye, da klokken passerede midnat.

Fra første parket blev showet set af næsten 100.000 festglade mennesker, skriver The Guardian.

15 ton farverigt fyrværkeri bød nytåret velkommen i Rio

I Rio bød omkring 3 millioner mennesker nytåret velkommen på den berømte strand Copacabana i Brasilien. Her fyldte 15 ton farverigt fyrværkeri himlen og skød det nye årti i gang. Det skriver The Guardian.

Mindst 74 anholdelser nytårsnat - størstedelen skyldes alkohol

Mens nytårsfejringen fortsætter rundt om i verden, gør vi status på nattens strabadser i Danmark. 

Det har været en travl nytårsnat for politiet, som har foretaget mindst 74 anholdelser.

Det viser en foreløbig opgørelse, som TV 2 har lavet efter at have talt med ni ud af landets 12 politikredse.

De fleste anholdelser har skyldtes folk, der har drukket for meget, og som derfor ikke har kunnet tage vare på sig selv.

Los Angeles, Las Vegas og San Francisco fejrer nytår

Nu springer raketterne også over Los Angeles, Las Vegas og San Francisco i USA, som klokken 9 dansk tid kunne tage hul på det nye årti. 

I Las Vegas blev det nye år skudt ind med festfyrværkeri over byen. 

Samtidig var der mere alvorlige miner hos politiet i Los Angeles, som kom med en formanende besked til de lidt for festglade amerikanere, der mener at krudt på nytår også hører sammen med kugler. 

- Fysikkens love siger, at hvad der ryger op også kommer ned igen - lad det ikke være kugler. Fejringsskud fra pistoler er ikke bare ulovligt, det er også farligt. Vi er glade for at ringe det nye år ind (og det nye årti), men lad os gøre det uden at udsætte uskyldige personer for fare. 

93 politi-udrykninger og 17 anholdte i det sydlige Danmark

Politiet i Syd- og Sønderjylland har også haft travlt, mens raketterne sprang, og champagnepropperne poppede i de danske hjem.

Nytårsnatten har budt på hele 93 politi-udrykninger og 17 anholdte i det sydlige Danmark.

Mest alvorligt stod det til, da en 20-årig mand blev anholdt i Toftlund for på 30 meters afstand at skyde med bomberør mod en jævnaldrene person. I kontakten med det glødende fyrværkeri gik der ild i den beskudte mands jakke, og den 20-årige er derfor sigtet for overtrædelse af straffeloven paragraf 252 (sætter andres liv i fare), skriver politiet på Twitter.

Den 20-årige forventes at blive fremstillet i grundlovsforhør i løbet af formiddagen siger vagtchef Nikolaj Hølmkjær til TV 2.

Ni personer endte med øjenskader efter nytårsfejring

Som oftest bød nytårets festfyrværkeri også på en mindre festlig side.

Fordelt på hele landet endte ni personer med behandlingskrævende øjenskader som følge af fyrværkeri – heraf er tre af dem børn.

Ud af alle de uheldige er to personer kommet så alvorligt til skade, at de er truede på synet.

Dog er det en positiv udvikling, hvis der sammenlignes med sidste nytårsfejring. Her endte 22 personer med behandlingskrævende øjenskader.

 - Det glædelige er, at der kun er to alvorlige øjenskader. Det vil sige, at de har en synstruende tilstand. Resten kommer sig sandsynligvis helt uden mén, siger Jørgen Villumsen til Ritzau.
 

14 i detentionen i Østjylland

Det har været en travl nat for Østjyllands Politi, som har anholdt 14 mennesker i forbindelse med nytåret. Én af de 14 blev taget i Aarhus midtby med en kniv, nogle blev anholdt for vold og overtrædelser af ordensbekendtgørelsen, skriver TV 2 Østjylland

Ambulancer måtte rykke ud til 45 fyrværkeriulykker

Ambulancer måtte rykke ud til 45 fyrværkeri-relaterede sager på nytårsaften og -nat. Heraf var 15 øjenskader og 20 håndskader. Det oplyser Region Sjælland, som har indsamlet tal fra alle regionerne, i en pressemeddelelse. 

Brandfolk måtte rykke ud 567 gange

Nytårsaften og -nat været en travl affære for de mange kommunale brandfolk, der har været på vagt. Fra tirsdag middag klokken 12 til onsdag morgen klokken 04 har de kommunale beredskaber landet over rykket ud 567 gange. Det viser en opgørelse, som Danske Beredskaber har lavet. Som tommelfingerregel plejer man at sige, at beredskaberne rykker ud 400 gange på en ’normal’ nytårsaften og -nat.

Nytår i USA

Nytåret er nu blevet skudt ind i New York i USA. 

Her dalede 1360 kilo konfetti ned over den store menneskemængde, der var mødt op for at fejre overgangen til det nye årti med hinanden.

Mand anholdt for at skyde bomberør mod person

En 20-årig mand er i Toftlund blevet anholdt for at have skudt med et bomberør direkte mod en person, hvis jakke gik i brand. Den 20-årige er nu sigtet for overtrædelse af straffeloven, skriver Sydjyllands Politi på Twitter. 

Brandfolk over hele landet er blevet angrebet med fyrværkeri

I Gellerup i Aarhus blev der også skudt fyrværkeri mod brandfolk. Her skete det, da en brandbil kom kørende på en vej, hvor der pludselig blev skudt efter brandbilen.

Derudover er der også meldinger om brandfolk, der er blevet angrebet med fyrværkeri i Roskilde, Valby og på Fyn.

Her kaster ukendte personer fyrværkeri efter en bus i Gellerup

Det var ikke kun brandfolk, der blev skudt efter nytårsaften. Også en bus i Gellerup blev beskudt, da en gruppe personer stod klar til at skyde løs på den, da den kørte forbi. Der er ikke meldinger om nogen tilskadekomne.

Brandmand: Det springer omkring ørerne på os

Også på Fyn har brandfolk oplevet at blive skudt efter med fyrværkeri, fortæller holdleder og koordinator ved Beredskab Fyn, Michael Roed Jensen, til TV 2.

2020 er kommet til Brasilien

Nytåret er nu også skudt ind i Rio de Janeiro i Brasilien. 

Brandfolk er blevet beskudt fem gange med fyrværkeri

Hovedstadens Beredskabs brandfolk er blevet beskudt fem gange med fyrværkeri i løbet af nytårsnatten. Ingen brandfolk er kommet til skade, oplyser Hovedstadens Beredskab.

Trump er klar til nytårsfest

Det amerikanske præsidentpar Donald og Melania Trump er ankommet til deres nytårsfest på Mar-a-Lago hotellet i Florida, hvor nytåret skydes ind om to timer.