Nyheder

Dagens nyheder 31. december

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

USA sender soldater efter angreb pĂĄ ambassade

USA vil sende omkring 750 soldater til Mellemøsten, efter at den amerikanske ambassade i Irak blev angrebet nytåsaftensdag. Det siger forsvarsminister Mark Esper ifølge Reuters.

Helsingørmotorvejen genåbnet

Helsingørmotorvejen er genåbnet i begge retninger, efter at den har været spærret mellem Nærum og Vedbæk.

Brandfolk lokket i baghold og beskudt med fyrværkeri

Brandfolk blev nytårsaften lokket i baghold og beskudt med fyrværkeri af en stor flok unge, da de rykkede ud for at slukke påsatte brande i affaldscontainere ved Fosgården i Albertslund på den københavnske vestegn. Politiet var dog med og anholdt en 17-årig dreng.

Stor brand pĂĄ Bornholm

Klokken 23.11 nytĂĄrsaften fik politiet anmeldelse om brand i Svaneke.

Der er brand i tagkonstruktionen på nogle bygninger i Svaneke på Bornholm, der huser en købmandsforretning og Svaneke Bodega. Der er tilsyneladende ikke nogen tilskadekomne, og politiet har fået folk ud af de omkringliggende beboelsesejendomme. Det oplyser Bornholms Politi til TV 2.

392.000 børn bliver født nytårsdag

Nytårsdag bliver der på verdensplan født 392.000 børn, viser beregninger fra Unicef. Den første nytårsbaby kommer sandsynligvis i Fiji, mens den sidste ventes at blive født i USA. I Danmark kommer 162 babyer ifølge Unicef til verden på årets første dag. 

Helsingørmotorvejen spærret i begge retninger

E47 Helsingørmotorvejen er spærret i begge retninger mellem Nærum og Vedbæk. Det skyldes politiets efterforskning, oplyser Vejdirektoratet.

Kim Jong-un: Verden vil blive vidne til nyt strategisk vĂĄben

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, siger, at verden vil blive vidne til et "nyt strategisk våben" i den nærmeste fremtid, og at Nordkorea aldrig vil blive atomfri, hvis USA "holder fast i sin fjentlige politik". Det skriver Reuters.

Beredskab har haft næsten 80 udrykninger i hovedstaden

Nytårsaften giver travlhed for beredskaberne rundt om i landet, hvor der har været flere brande i blandt andet biler og ejendomme. Hovedstadens Beredskab oplyser på Twitter, at man indtil videre har haft lidt under 80 udrykninger.

København er saltet

Både gående og kørende burde i København kunne bevæge sig  ind i det nye år på nogenlunde skridsikkert underlag. De sidste saltspredere er kommet hjem fra deres ruter nu. Byen er saltet og klar til morgentrafikken. Det skriver VintertjenestenKbh på Twitter.

 

Analytikere: Opsving lakker mod enden

Efter seks år med økonomisk opsving lakker det mod enden i 2020. Dansk økonomi bremser op, og ledigheden begynder langsomt at stige igen. Sådan lyder det i Jyllands-Posten fra en række analytikere i de store banker. 
 

Trump kræver bedre beskyttelse af amerikanere i Irak

Donald Trump har tirsdag talt i telefon med Iraks premierminister, Adel Abdel-Mahdi, og understreget nødvendigheden af at beskytte amerikanske medarbejdere og faciliteter i Irak. Det oplyser Det Hvide Hus ifølge Reuters efter angreb på den amerikanske ambassade i landet tirsdag.

Tissede op ad gardernes skilderhus under nytĂĄrstale

Anholdelsen af den italienske mand, der beskrives som "uligevægtig".

En italiensk mand er blevet sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, fordi han tissede op ad gardernes skilderhus på Amalienborg under dronningens nytårstale. Det bekræfter Københavns Politi overfor TV 2.

Seks anholdt for skyderi ved havefest i Californien

Politiet i Californiern har anholdt seks bandemedlemmer for et skyderi ved en havefest i Fresno, hvor fire personer i november mistede livet, da gerningsmænd gik ind i haven og skød med semiautomatiske skydevåben. Det skriver AP.

Politi søger vidner til brandstiftelse - betjente til behandling

Syd- og Sønderjyllands Politi efterlyser vidner til "forsætlig brandstiftelse" i Vesterhavsgade i Esbjerg, hvor et fyrværkeribatteri var placeret under en parkeret bil, som udbrændte. Betjente på stedet behandles for snitsår og røg, da de troede, der sad en person i bilen, og derfor trængte ind i den.

Ændringer i S-togtrafikken efter personpåkørsel

Der kører i øjeblikket ingen S-tog mellem Svanemøllen og Københavns Hovedbanegård, oplyser DSB. Det skyldes en personpåkørsel på Østerport Station, hvor en ældre mand er afgået ved døden, oplyser Københavns Politi til TV 2.

Person bragt til Rigshospitalet efter uheld

En personbil er kørt ind i en holdende lastbiltrailer på Naverland i et industrikvarter i Glostrup, og føreren af personbilen er bragt til Rigshospitalet. Politiet kender ikke personens tilstand, oplyser Københavns Vestegns Politi til TV 2.

Royalt britisk par stifter "historiens mest prestigefyldte miljøpris"

Prins William og hans hustru Kate har nytårsaftensdag lanceret "historiens mest prestigefyldte miljøpris". Det har parret annonceret på dets sociale medier. The Earth Shot Prize gives til fem modtagere hvert år hele det kommende årti. Formålet er at finde "mindst 50 løsninger på verdens største problemer inden 2030".

 

Picasso-maleri til 175 millioner udsat for hærværk

Et maleri af Pablo Picasso med titlen 'Bust of a Woman', der har en anslået værdi af 175 millioner kroner, er blevet udsat for hærværk på museet Tate Modern i London, og en 20-årig mand er blevet sigtet i sagen, skriver BBC. Skadernes omfang skal nu undersøges.

To busser i frontalt sammenstød i Herlev

Ifølge politiet er der to lettere tilskadekomne i forbindelse med uheldet.

To busser er kørt frontalt sammen på Gammel Klausdalsbrovej i Herlev. Københavns Vestegns Politi oplyser, at to personer er kommet lettere til skade.