Nyheder

Dagens nyheder 3. december

Google-stiftere træder tilbage fra topposter i moderselskab

Googlestifterne Larry Page og Sergey Brin træder tilbage som henholdsvis direktør og præsident i Googles moderselskab Alphabet Inc. Begge vil dog stadig være en del af bestyrelsen. Den øverste direktør for Google, Sundar Pichai, overtager posten som direktør for moderselskabet.

23 døde efter tankvogn eksploderede i Sudan

23 personer er tirsdag omkommet, og flere end 130 er blevet kvæstet i forbindelse med en eksplosion i Sudans hovedstad, Khartoum. Her eksploderede en tankvogn, hvilket udløste en brand i en nærliggende fabriksbygning i den nordlige del af byen. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Hooligans begår hærværk mod FCK's træningsanlæg

En flok hooligans har sent mandag aften eller natten til tirsdag begået hærværk mod FC Københavns træningsanlæg på Jens Jessens vej på Frederiksberg. Det skriver Ekstra Bladet, der har fået hændelsen og tidspunktet bekræftet af FC København.

Vrede Bordeaux-fans afbryder ligakamp i 20 minutter

Den franske ligakamp mellem Bordeaux og Nimes blev tirsdag aften afbrudt i næsten 20 minutter, fordi vrede Bordeaux-fans invaderede et område lige bag det ene mål. Fodboldmæssigt skulle fansene dog få en opmuntring, da Bordeaux efter afbrydelsen leverede et sandt målshow og knuste Nimes med 6-0.

Rapport: Trump misbrugte sin magt

Efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus frigiver en 300 sider lang rapport, som fastslår, at USA's præsident, Donald Trump, misbrugte sin magt ved at forsøge at få Ukraine til at hjælpe ham med at blive genvalgt i 2020. Det skriver New York Times.

Kyllingekød trukket tilbage

Hakket kyllingekød bliver trukket tilbage, efter at der er påvist fund af salmonella. Kødet er blevet solgt i Rema 1000-butikker landet over og har sidste anvendelsesdato 4. december. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Kongepyton på fri fod i Nykøbing Falster

En kongepyton er undsluppet fra en adresse i Kraghave i Nykøbing Falster. Slangen er en meter lang og ikke giftig, skriver politiet på Twitter.

 

Politiet jager to personer efter biljagt

Syd- og Sønderjyllands Politi søger tirsdag aften efter to mænd i et skovområde ved i Løgumkloster. De to mænd er flygtet til fods efter en biljagt i området omkring klokken 17.30. Det fortæller politiet til TV 2.

Kamala Harris opgiver kandidatur til præsidentvalget

Den amerikanske senator Kamala Harris skriver på Twitter, at hun stopper sin kamp for at blive Demokraternes præsidentkandidat.

 

A$AP Rocky vil optræde i svensk fængsel

Den amerikanske rapper A$AP Rocky vil optræde i Kronobergsfængslet eller et andet fængsel i nærheden af den svenske hovedstad, Stockholm. Han har via sine juridiske rådgiver sendt en ansøgning til kriminalforsorgen i Sverige om at få lov at optræde på en af dens anstalter. Det skriver avisen Expressen ifølge det svenske nyhedsbureau TT.

To anmeldelser om knivstik i København

Københavns Politi har fået to anmeldelser om knivstk på henholdsvis Halmtorvet og Telemarksgade. Politiet har ikke yderligere i sagen på nuværende tidspunkt, skriver politiet på Twitter.

Missiler rammer amerikansk militærbase

Fem missiler har tirsdag ramt Ain al-Asad luftbasen i Anbra-provinsen i Irak. Basen huser amerikanske styrker i provinsen i Irak, oplyser militærkilder i Irak ifølge nyhedsbureauet Reuters. Der er meldes ikke om sårede.

Hovedvej åben igen

Vardevej nord for Østerhedevej rute 11 i Jylland, som har været spærret efter et færdselsuheld, er nu åben igen, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

19-årig idømt otte måneders fængsel for grov vold mod kæreste - løsladt efter dom

En 19-årig mand er ved retten i Herning blevet idømt otte måneders fængsel for grov vold med saks, hammer og ledning mod jævnaldrende kæreste, oplyser anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi. Den 19-årige modtog dommen, og han blev løsladt efter domsafsigelsen.

Mand død efter togpåkørsel - trafik påvirket

En mand er afgået ved døden som følg af en personpåkørsel på Ny Ellebjerg St. i København. Det bekræfter politiet til TV 2. De pårørende er endnu ikke underettet. DSB oplyser, at der ikke kører Fjern- og Regionaltog til og fra stationen på grund af påkørslen.

Vej spærret efter uheld

Vardevej nord for Østerhedevej rute 11 i Jylland er spærret efter et færdselsuheld. Politiet skriver, at Falck er på vej til stedet med udrykning for at slæbe de implicerede køretøjer væk.

17-årig idømt otte års fængsel for seksdobbelt drabsforsøg

En 17-årig dreng er tirsdag blevet idømt otte års fængsel for at have affyret mindst otte skud mod en gruppe unge ved Retten på Frederiksberg. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Eftersøgt 20-årig svensk kvinde fundet død

20-årige Emilia Lundberg, der har været forsvundet siden 22. november, er blevet fundet død. Det skriver Aftonbladet.

To mænd dømt i sag om skydevåben og kokain

En 42-årig mand er idømt fængsel i 10 år og en 39-årig mand fængsel i ni år i en sag om besiddelse af skydevåben og kokain. De to mænd var tiltalt for at have besiddet et våbenlager på en adresse i Skævinge i Nordsjælland. Lageret bestod af 12 gaspistoler og to revolvere med tilhørende ammunition. Gaspistolerne var omdannet, så de fremstod som pistoler af mærket Glock og kunne affyre skarp ammunition. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.