Dagens overblik: Mere at juble over for fodboldlandsholdet

16x9
Danmarks EM-kamp mod Rusland skal spilles i København. Dermed spiller Danmark alle sine tre gruppekampe i Parken. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Præsentation af ny Tesla gik galt, Britta Nielsen mødte ikke op, og rektor stopper efter elevers protester.

Nu er det officielt. Vi har haft det vådeste efterår nogensinde i dansk vejrhistorie.

​​Og så ikke mere om vejret. Nu skal det handle om held i lodtrækning:

Danmark sikret tre hjemmekampe til EM

Parken i København er 1 af de 12 stadions i Europa, der skal spilles på under EM i 2020.
Parken i København er 1 af de 12 stadions i Europa, der skal spilles på under EM i 2020. Foto: Niels Christian Vilmann / Ritzau Scanpix

I mandags sikrede det danske herrelandshold sig en plads ved fodbold-EM i 2020 og dermed minimum to hjemmekampe i Parken.

Danmarks sidste puljekamp skulle spilles enten i København eller den russiske by Sankt Petersborg.

Det blev afgjort i dag ved lodtrækning, og forinden var der ikke megen dansk optimisme på de sociale medier, hvor en hel del brugere jokede med, at det ville være umuligt at slå Rusland i en lodtrækning arrangeret af UEFA, det europæiske fodboldforbund, der har været plaget af korruption.

Men lodtrækningen faldt alligevel ud til dansk fordel - og så kunne jublen bryde ud hos Dansk Boldspil-Union.

Aula bruges til bombetrusler

Aula erstattede Skoleintra fra efterårsferien 2019.
Aula erstattede Skoleintra fra efterårsferien 2019. Foto: Niels Christian Vilmann / Ritzau Scanpix

Siden starten af ugen er den digitale platform Aula, der har afløst Forældreintra som folkeskolens intranet, blevet brugt til at rette bombetrusler mod flere skoler.

I dag var der nye bombetrusler til skoler i blandt andet København, og i alt 16 skoler over det meste af landet har modtaget bombetrusler i løbet af ugen.

Bagmændene har skaffet sig adgang til børnenes brugernavne og kodeord for derefter at logge sig ind på deres konti og misbruge dem til at sende truslerne – som heldigvis alle sammen har være tomme.

Politiet opfordrer nu forældre til at tale med deres børn om deres kodeord.

Rektor stopper efter elevers protester

Flere elever på Den Danske Filmskole har igennem længere tid krævet rektor Vinca Wiedemanns afgang, og nu har de fået deres vilje.

Eleverne har blandt andet ment, at undervisningen var blevet for akademisk, og i sidste uge eskalerede konflikten, da elever blokerede skolens indgang. I denne uge fik eleverne så opbakning fra 264 filmfolk, heriblandt folk som Jørgen Leth, Niels Arden Oplev og Nikolaj Arcel.

Elever fra filmskolen i København blokerede fredag i sidste uge indgangen til skolen.
Elever fra filmskolen i København blokerede fredag i sidste uge indgangen til skolen. Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix

I dag meddelte Kulturministeriet, der i 2014 ansatte Vinca Wiedemann, at hun stopper. Begrundelsen lyder, at skolen ikke længere har den nødvendige opbakning fra elever, lærere og branchen. Ministeriet har udpeget Bo Damgaard som midlertidig rektor af filmskolen.

Teslas Cybertruck præsenteret med et - nej to - brag

Det amerikanske bilfirma Tesla præsenterede i dag sin nye eldrevne pickup-truck, der har fået navnet Cybertruck.

Selvom den er iøjnefaldende, er der "plads til forbedringer", kunne Teslas berømte stifter, Elon Musk, konstatere efter en demonstration af bilens ”stærkt pansrede ruder”.

Teslas stifter og administrerende direktør, Elon Musk, præsenterede fredag sit nye, iøjnefaldende køretøj.
Teslas stifter og administrerende direktør, Elon Musk, præsenterede fredag sit nye, iøjnefaldende køretøj. Foto: Frederic J. Brown / Ritzau Scanpix

Chefdesigner Franz von Holzhausen skulle bevise holdbarheden ved at kaste en jernkugle mod en rude. Det gik ikke helt efter planen, og efter to forsøg havde han smadret to ruder i bilen.

Cybertrucken kommer i øvrigt til at koste 263.000 kroner for den billigste udgave. Det er prisen i USA, så hvis den nogensinde kommer til Danmark, kan du lægge told og afgifter oveni.

Britta Nielsen mødte ikke op

Sagen mod den svindeltiltalte Britta Nielsen skulle i dag være fortsat i Københavns Byret, men da klokken blev ni, var hovedpersonen ikke dukket op.

Hun var blevet syg og kunne ikke deltage, oplyste hendes forsvarsadvokat, Nima Nabipour. Retsformanden ville gerne have fortsat retsmødet uden Britta Nielsen, men det krævede den tiltaltes samtykke. Hun bad derfor Nima Nabipour om at gå ud for at ringe til hans klient. Han kom tilbage uden at have fået Britta Nielsen samtykke.

Sagen - der allerede var blevet udsat tre omgange - kunne derfor ikke fortsætte. Det var forventet, at der ville falde dom 29. november, men tidsplanen ser ikke længere ud til at holde, og i værste fald kan sagen først slutte i det nye år.