Millionsvindel i Socialstyrelsen

Britta Nielsens forsvarer om udskydelse: Beklageligt for alle parter - særligt min klient

Det er endnu uvist, hvornår sagen mod Britta Nielsen kan afsluttes.

Det var ikke mange ord, Britta Nielsens forsvarsadvokat, Nima Nabipour, ville sige om sin klients sygdom, da han fredag forlod Københavns Byret, efter retssagen om svindel i Socialstyrelsen for tredje gang blev udsat.

- Jeg kan ikke komme nærmere ind på det (hvad Britta Nielsen fejler, red.).

- Det er beklageligt for alle parter. Særligt min klient. Jeg tror, vi alle har en interesse i, at sagen bliver afsluttet, men den skal også afsluttes på ordentlig vis, lød det fra forsvareren.

Britta Nielsen sagde nej

Retssagen mod Britta Nielsen skulle være fortsat fredag morgen i Københavns Byret.

Men kort efter klokken 09.00 meddelte Nima Nabipour, at Britta Nielsen var blevet syg og ikke kunne møde op til dagens retsmøde.

Retsformand Vivi Sønderskov bad derefter Nima Nabipour om at ringe til sin klient for at få hendes samtykke til, at sagen kunne fortsætte uden hendes tilstedeværelse.

Men i røret fra Vestre Fængsel meddelte Britta Nielsen sin forsvarer, at hun ikke ville give tilladelse til det.

Noget, hun ifølge retsplejeloven er i sin gode ret til at sige, da Britta Nielsen som tiltalt har ret til at være til stede under hele retssagen.

Uvist hvornår sagen kan afsluttes

Retsformanden talte efterfølgende med anklager og forsvarer om, at det kan blive nødvendigt at afsætte ekstra retsdage, da tidsplanen i forvejen er skredet. Retsformanden henviste til, at forsvarer Nima Nabipour har foreslået nogle dage i februar og marts og bad ham finde nogle dage tættere på.

Hvorvidt han kan det, kunne han ikke sige klart.

- Jeg har selvfølgelig andre sager og klienter, der skal tilgodeses, og hvis sager også skal føres i retten. Jeg kan jo ikke bare kaste folk på porten, fordi jeg har en sag, der nu er skredet i forhold til tidsplanen, sagde Nima Nabipour ude foran Københavns Byret.

Nima Nabipour påpegede, at han har foreslået over for retten, at han kan forsøge at finde nogle dage i januar.

Sagen mod Britta Nielsen fortsætter efter planen på mandag 25. november klokken 09.00.

Faldt for en fristelse

Britta Nielsen er tiltalt for dokumentfalsk, embedsmisbrug og groft bedrageri ved at have overført ikke under 116.915.658 kroner til sig selv fra 1993 til 2018 via 298 overførsler.

Hun har fortalt, at hun ”faldt for en fristelse” i systemet, og at overførslerne blev ”en slags afhængighed”, selvom hun var bange, hver gang hun lavede en overførsel.

Britta Nielsen har erkendt sig delvist skyldig, da hun ikke kan huske alle overførsler.

Retsmøder i sagen er tidligere blev udsat på grund af sygdom hos Britta Nielsen og en diskussion om manglede dokumentation.