Nyheder

Dagens nyheder 20. november

Efter bandeleders flugt: Grænsealarm og EU-arrestordre

Dansk politi har kontaktet svensk politi i forbindelse med bandeleder Hemin Dilshad Salehs flugt. - Dansk politi har kontaktet svensk politi i anledning af en person er flygtet fra en institution i Danmark. Der er blevet udsendt en grænsealarm og en EU-arrestordre af dansk politi, siger Joanna Ljunggren presseskretær ved svensk politis nationale mediecenter til Aftonbladet.

USA vil beskytte menneskerettighederne i Hongkong

Repræsentanternes Hus i USA har godkendt en resolution, der har til formål at beskytte menneskerettighederne i Hongkong. Det skete onsdag med stemmerne 412 for og en imod. Dermed er resolutionen klar til at blive sendt til Det Hvide Hus, hvor præsident Donald Trump enten kan underskrive den eller nedlægge veto.

10-årig dreng død efter skyderi ved football-kamp i USA

En 10-årig dreng, Micah Tennant, er afgået ved døden, efter at han blev såret af skud ved en amerikansk fodbold-kamp på high scool-niveau i fredags i Pleasantville, nær Philadelphia. Det meddeler anklagemyndigheden i Atlantic County ifølge CNN. En 27-årig mand og en 15-årig dreng blev også sårede og er stadig i live.  

Trudeau rokerer regering for at klare øget splittelse

Den canadiske premierminister, Justin Trudeau, foretog onsdag en ministerrokade i sin regering. Han flyttede udenrigsminister Chrystia Freeland til en ny post, hvor hun skal tage sig af en ulmende krise omkring national enhed. Trudeaus liberale parti mistede dets flertal ved parlamentsvalget i oktober.

Wada suspenderer thailandsk antidoping-laboratorie

Det Internationale Antidopingagentur (Wada) har suspenderet Det Nationale Center for Dopingkontrol i Bangkok i Thailand. I en periode på op til seks måneder må det thailandske laboratorie ikke stå for at teste for doping. Karantænen er givet efter besøg på laboratoriet.  

Røde Kors vil gerne drive nyt udrejsecenter for børnefamilier

Et nyt udrejsecenter for børnefamilier skal ikke drives af Kriminalforsorgen. Det er endnu ikke besluttet, hvem der så skal drive det nye center, men Røde Kors, der driver flere asylcentre, er åben for at tage imod opgaven. Det siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors, til Ritzau.

Børnene på Sjælsmark kan komme ud til april

Senest i april næste år skal børnefamilierne kunne flytte ud af udrejsecenter Sjælsmark. Det er regeringen, Enhedslisten, SF og Radikale Venstre blevet enige om. Det er endnu ikke besluttet, hvor familierne skal flytte hen. Regeringen forpligter sig dog med aftalen til at præsentere en konkret placering senest i december. Det skriver Politiken

Dansk afvisning af familiesammenføring skal behandles af domstol

Danmarks afvisning af en syrisk mands ønske om familiesammenføring skal behandles af Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol storkammer. Det meddeler domstolen i Strasbourg i en pressemeddelelse.

Dronning Elizabeth tildeler David Attenborough en pris

Dronning Elizabeth har onsdag tildelt den britiske miljø- og naturforkæmper David Attenborough en pris for BBC naturserie Blue Planet II. Serien har skabt øget opmærksomhed omkring plastikforurening af verdenshavene. Det skriver Reuters.

14-årig på skateboard kørt ned af bil i fodgængerfelt

En 14-årig dreng er sent onsdag eftermiddag blevet påkørt af en bil i Silkeborg. Ifølge vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands Politi, Lars Even, kom drengen kørende på et skateboard og var ved at krydse et fodgængerfelt, da han bliver ramt af en bil. Drengen er kørt til hospitalet, og hans tilstand er ifølge politiet ukendt. Det skriver TV 2 Østjylland.

 

UEFA åbner sag mod Danmark

Kasper Schmeichel forsøger at få baneløberen i kampen mod Gibraltar ud af banen.

Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) åbner sag mod Danmark efter EM-kvalifikationskampen mod Gibraltar. På sin hjemmeside skriver Uefa, at Danmark er sigtet for brug af pyroteknik og for episoden, hvor en tilskuer løb på banen. Begge episoder blev kritiseret af fodbolddirektør i Dansk Boldspil-Union Peter Møller.
 

Prins Andrew trækker sig fra officielle forpligtelser

Storbritanniens prins Andrew har bedt om at blive fritaget for officielle forpligtelser i en længere periode. Han erklærer sig ifølge Reuters parat til at hjælpe politiet med efterforskning af Epstein-sag, der belaster ham.

 

Togene mellem Farum og Hareskov kører igen

Nu kører der igen tog på strækningen mellem Farum Station og Hareskov Station, efter at politiet havde lukket ned for kørslen på grund af en ulykke

 

Ung fodgænger i kritisk tilstand efter påkørsel

Fiskebækvej i Værløse er spærret for trafik efter et trafikuheld, hvor en fodgænger er blevet ramt af en bil og er blevet bragt til hospitalet. Politiet har også lukket ned for S-togstrafikken på jernbanestrækningen mellem Hareskov og Farum.

Kødannelse på Østjyske Motorvej efter uheld

Der er forlænget rejsetid på op til 45 minutter på Østjyske Motorvej fra Vejle mod Aarhus mellem Horsens S og Horsens N. Det skyldes et uheld, oplyser Vejdirektoratet. 

Topdiplomat: Trump blokerede for hjælp til Ukraine

USA's ambassadør i EU, Gordon Sondland, bekræfter i en høring i Kongressen, at han har et klart indtryk af, at præsident Donald Trump blokerede for hjælp til Ukraine. Det skete i et forsøg på at presse politiske ledere i Kijev til at undersøge forhold om demokraten Joe Biden.

To anholdt i forbindelse med befrielsesaktion i Slagelse

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har anholdt to yngre mænd i forbindelse med gårsdagens befrielsesaktion på psykiatrisk afdeling i Slagelse. - Anholdelserne forløb udramatisk, og i løbet af aftenen vil de to mænd blive afhørt nærmere om deres rolle i befrielsesaktionen, siger politiinspektør Kim Kliver i en meddelelse. Den befriede 24-årige mand er stadig på fri fod.

Trafikulykke i Aalborg - vej spærret

To personbiler er ifølge Nordjyllands Politi stødt frontalt sammen på Ny Nibevej i Aalborg. Ny Nibevej er spærret i begge retninger, bilister opfordres til at finde alternative ruter, og politiet opfordrer samtidig bilister til at give plads til ambulance-eskorte. Det skriver TV 2 Nord.

 

Regeringen vil tage pas fra potentielle fremmedkrigere i tre år

Siden 2015 har politiet haft mulighed for at tage passet fra danske statsborgere eller nægte at udstede et pas alene på mistanken om, at de vil deltage i væbnede konflikter i udlandet. I dag kan politiet fratage passet i et år, men det vil regeringen udvide til tre år for at forhindre flere danske fremmedkrigere. Det siger justitsminister Nick Hækkerup (S) under en forespørgselsdebat i Folketingssalen.

Kommende EU-præsident mødes med statsministeren fredag

Den kommende formand for Det Europæiske Råd, Charles Michel, gæster Danmark og mødes med statsminister Mette Frederiksen (S) fredag. Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse. - Jeg ser frem til mødet med den kommende formand, som vil sidde for bordenden af møderne i Det Europæiske Råd de kommende fem år. Vi har meget at tale om, lyder det fra statsminister Mette Frederiksen.