Trump vil have Højesteret til forhindre udlevering af skattepapirer

USA's præsident, Donald Trump, har indgivet en begæring om, at Højesteret blokerer for en appeldomstols afgørelse, der dikterer, at hans skattepapirer skal udleveres til anklagemyndigheden i New York. Det oplyser hans advokat ifølge Reuters.

71 syrere rejst hjem til Syrien siden 1. maj

71 syrere er siden 1. maj vendt tilbage til Syrien. Det viser nye tal fra Dansk Flygtningehjælp, skriver Kristeligt Dagblad. De er rejst hjem med en støtte på minimum 140.000 kroner fra den danske stat. Før det var ingen rejst hjem mod betaling. I foråret trådte nye regler i kraft for herboende syrere, så de ikke længere mister opholdstilladelsen i Danmark, hvis de rejser hjem.

17-årig idømt fængsel på livstid efter skoleskyderi

En 17-årig dreng er ved et retsmøde i Columbia i South Carolina blevet idømt fængsel på livstid efter et skyderi på en legeplads ved en skole i Townville i South Carolina i september 2016. En elev i 1. klasse blev dræbt ved skyderiet.  Den 17-årige blev dømt som voksen, selv om han kun var 14 år da skyderiet fandt sted. Det skriver nyhedsbureauet Associated Press (AP).

14-årig dreng død - nu tre dødsofre efter skoleskyderi i Californien

Endnu en elev er død efter et skoleskyderi på en high school i Santa Clarita i Californien, skriver ABC News. Der skal være tale om en 14-årig dreng. Tidligere er det kommet frem, at en 16-årig pige og en 14-årig dreng er blevet dræbt. Flere er sårede efter skyderiet. Den formodede gerningsmand, en 16-årig dreng, skød sig selv i hovedet til sidst, og hans tilstand er kritisk. 

Flyselskab prøver lige nu non-stop flyvning fra London til Sydney

Et fly fra det australske flyselskab Qantas indledte torsdag fra Heathrow lufthavn ved London en non-stop prøveflyvning fra London til Sydney. En tur på 19 timer og 17.800 kilometer. Flyvningen, der i første omgang er en enkeltstående begivenhed, er ifølge CNN en del af Qantas' "Project Sunrise" (Solopgangs-projektet, red.). Ambitionen er at introducere direkte ruter tur-retur Sydney-London og Sydney-New York i 2022.

Ny premierminister i Libanon

Tidligere finansminister Mohammed Safadi er blevet udnævnt som ny premierminister i Libanon. Det rapporterer det libanesiske medie LBCI ifølge nyhedsburauet Reuters. For godt to uger siden måtte den daværende premierminister, Saad al-Hariri, træde tilbage fra posten efter to uger med voldsomme protester.

Ni-årig belgisk dreng bliver bachelor på hollandsk universitet

En ni-årig dreng fra Belgien ventes at få sin bachelor-grad på et hollandsk universitet i december. Laurent Simons læser til eletronik-ingeinør på Eindhoven University of Technology, og af lærere og ledelse på universitetet betegnes han som "simpelt hen ekstraordinær." Det skriver CNN.

Færøerne vil anerkende Jerusalem som Israels hovedstad

Færøerne arbejder på højtryk for at placere en ambassadelignende repræsentation i Israel og samtidig anerkende Jerusalem som israelsk hovedstad. Det oplyser den færøske udenrigsminister, Jenis av Rana, ifølge Politiken. Dermed går Færøerne, der er en del af rigsfællesskabet, tilsyneladende imod den linje, som statsminister Mette Frederiksen (S) udstak, da hun for nylig besøgte landet.

To dræbt ved skoleskyderi i Rusland

En studerende på en uddannelsesinstitution i Blagovesjtjensk i det østlige Rusland er blevet dræbt ved et skoleskyderi. Det var en 19-årig klassekammerat, der torsdag affyrede skud med sit eget gevær. Tre andre elever blev såret ved skoleskyderiet, og den 19-årige skød ifølge politiet sig selv til sidst og døde. Det skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Pirater fængslet seks måneder for angreb på nordmænd

Seks bevæbnede pirater, som er sigtet for at begået overfald og røveri mod en gruppe nordmænd på sejltur i Panama, er blevet fængslet i seks måneder ved et retsmøde i Panama City, skriver flere norske medier, blandt dem NRK. Ifølge NRK risikerer piraterne mellem 10 og 18 års fængsel.

To elever døde efter skoleskyderi

To elever, en 14-årig dreng og en 16-årig pige, er nu døde efter et skyderi på en high school i Santa Clarita i Californien. Det oplyser nyhedsbureauet Associated Press (AP). Den formodede gerningsmand, en 16-årig dreng skød sig selv i hovedet og hans tilstand er kritisk.

EU-bank dropper udlån til virksomheder, der arbejder med fossile brændstoffer

Fra slutningen af 2021 vil Den Europæiske Investeringsbank (EIB) ikke længere låne penge ud til virksomheder, der arbejder med fossile brændstoffer. Samtidig forpligter banken sig til at låne endnu flere penge ud til projekter, der vil begrænse klimaforandringerne. Det oplyser EIB i en pressemeddelelse.

Demokrat vinder guvernør-valg i USA efter omtælling

Andy Beshear

Kentuckys republikanske guvernør Matt Bevin erkender at have tabt til Andy Beshear, demokrat og Kentuckys offentlige anklager, ved guvernør-valget i staten tirsdag i sidste uge. Bevin havde forlangt omtælling af stemmerne. Det skriver CNN.

Tsunami-varsel efter jordskælv afblæst

Myndighederne i Indonesien har afblæst tsunami-varsel, der blev udsendt efter et jordskælv nordvest for øgruppen Molukkerne tidligere torsdag.

Ambulance under udrykning påkørt af bil

Politi ved ambulancen.

En tom ambulance under udrykning blev torsdag aften påkørt af en personbil i et kryds i København. Der skete ingen personskade, oplyser Henrik Stormer, central vagtleder hos Københavns Politi.

Tre mænd tiltalt: Skader på mindst 270 grise på gård

Tre mænd er blevet tiltalt for overtrædelse af dyreværnsloven i en sag, hvor der blev opdaget skader på mindst 270 grise fra en besætning i Brønderslev i Nordjylland. Skaderne blev opdaget ved et tilsynsbesøg på gården og da grisene blev kørt til slagtning. Det skriver Ritzau.

Frankrig og Tyrkiet til EM i fodbold

Frankrig har kvalificeret sig til EM i fodbold 2020 efter Tyrkiet og Island har spillet uafgjort 0-0. Det skriver det franske medie FRANCE 24. Resultatet betyder at Tyrkiet også har kvalificeret sig til EM.

Norsk krigshelt død

Den norske krigshelt Åge Aulie er død på et hospital i Kongsvinger, 85 år gammel, skriver VG.no. Aulie var den sidste overlevende af de såkaldte "grenselose" - modstandsfolk, der under 2. verdenskrig hjalp nordmænd med at flygte over grænsen til det neutrale Sverige. Det gjorde han som otte-årig.

Politiet: 16-årig elev bag skoleskyderi

Rystede elever på Saugus High School i Santa Clarita efter skyderiet.

Det er en 16-årig elev, der mistænkes for at stå bag skyderi på en high school i Santa Clarita i Californien. Det oplyser CBS News, som citerer sherif-kontoret i Los Angeles County. Den mistænkte tilbageholdes på et hospital. En kvinde døde ved skyderiet og to mænd er kritisk såret. Ifølge nyhedsbureauet Associated Press (AP) har gerningsmanden skudt sig selv i hovedet, og hans tilstand er kritisk.