Nyheder

Dagens nyheder 8. november

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist på livecenter@tv2.dk

Fransk embedsmand sigtet for sex-overgreb på over 200 kvinder

En embedsmand i det franske kulturministerium er blevet sigtet for at have begået seksuelle overgreb på over 200 kvinder i perioden 2009 til 2018. En politiundersøgelse har ifølge det franske nyhedsbureau AFP vist, at manden kom stoffer i drikkevarer, han gav til kvinderne, da de var til job-interviews i ministeriet, han tog også billeder af kvindernes ben under bordet med sit mobilkamera. Det skriver BBC.

Tre mænd fængslet for drab og drabsforsøg i svensk by

Tre mænd er blevet fængslet, mistænkt dels for drabet på en cirka 35-årig mand og for drabsforsøg på en anden person i Västerås i Sverige. Den cirka 35-årige blev natten til onsdag blev kørt på hospitalet med svære kvæstelser, og han døde senere. En af de nu fængslede er sigtet for både drab og drabsforsøg, mens de to andre er sigtet for drabsforsøg, skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Køge Bugt-motorvejen spærret efter uheld

Vejdirektoratet oplyser at E 47 Køge Bugt-motorvejen er spærret i retning mod København mellem Køge Nord og Solrød Syd. Der har været et trafikuheld, politi og redningsmandskab er på stedet. Der forventes først åbnet igen først på natten. Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at der er tale om et solouheld, og at ingen er kommet alvorligt til skade.

Ny jerbanelinje i London forsinket - omkostninger øget med 5,6 milliarder kroner

Den planlagte åbning af Londons nye øst-vest jernbanelinje Crossrail er ifølge nyhedsbureauet Associated Press (AP) blevet forsinket igen - omkostningerne er øget med op til 650 millioner pund (cirka 5,637 milliarder kroner, red.). Den 118 kilometer lange jernbanelinje, der kaldes the Elizabeth Line, er det mest ambitiøse trafikprojekt i Storbritannien i årtier. 

Naturpark sagsøgt for brug af ansigtsgenkendelse

En kinesisk professor, Guo Bing, sagsøger naturparken Hangzhou Safari Park for at have "overtrådt forbruger-beskyttelsen" ved at gøre ansigtsgenkeldelse obligatorisk for besøgende i parken. Det skriver BBC. Naturparken har nu givet de besøgende valget mellem ansigtskendelse og fingeraftryk.  

Premierminister går - 11 dage efter han blev udnævnt

Guniea-Bissaus nyindsatte premierminister Faustino Imbali har indgivet sin afskedsansøgning. Det sker kun 11 dage efter han blev udnævnt af præsident José Mário Vaz. Det skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Rekord på Wembley lørdag: 90.000 til landskamp for kvinder

Ifølge blandt andet Dagens Nyheter i Sverige bliver der lørdag sat rekord på Wembley Stadium i London. 90.000 har købt billet til venskabskampen i fodbold for kvinder mellem England og Tyskland. Det er rekord for en europæisk kamp i kvindefodbold.

Fransk skuespiller anklager instruktør for overgreb

Adele Haenel

I et interview med det franske website Mediapart har den 30-årige franske skuespiller Adele Haenel anklaget instruktøren Christophe Ruggia, 54, for overgreb. Ifølge Haenel blev hun udsat for sexchikane og "tvungne kys" fra instruktøren, da hun var 12 år gammel. Hanael har ikke politianmeldt instruktøren, men anklagemyndigheden i Paris har indledt en efterforskning i sagen, skriver CNN.

Mand offer for knivstikkeri i Hvidovre

Politiet er fredag aften rykket ud til et knivstikkeri i Hvidovre, hvor en mand er blevet ramt. Det fortæller vagtchef Jens Møller fra Københavns Vestegns Politi. Det er uvist, hvor alvorligt manden er kommet til skade. Det skriver Ritzau.

Fond vil finansiere retssag for Radio 24syv om DAB-udbud

Der har været stor virak efter lukningen af den statsfinansierede radiostation 24syv. Men sagaen om stationen ser langt fra ud til at være slut. Borgerretsfonden vil nemlig give Radio24syv penge til føre en sag, da fonden vil have undersøgt om alt i DAB-udbuddet var efter bogen. Det skriver Fagbladet 3F.

Bosnien kalder fransk ambassadør til samtale

Bosnien har kaldt den franske ambassadør i landet til samtale efter den franske præsident Emmanuel Macron i et interview med tidsskriftet The Economist har beskrevet landet som en "tidsinstillet bombe". Macron sagde blandt andet, at Bosnien kan vente mange ekstreme islamister, som vender hjem fra Syrien. Det skriver blandt andet NRK.

Tog holder stille mellem Middelfart/Fredericia og Odense

Der kører i øjeblikket ikke tog mellem Middelfart/Fredericia og Odense, oplyser DSB. De første togbusser kører uden stop fra Fredericia cirka 19.50, de første togbussser kører fra Odense cirka 20.00. Årsagen til at togene er stoppet, er en personpåkørsel ved Ejby, oplyser DSB.

46-årig fængslet for tricktyverier vest for København - tre efterlyses

En 46-årig østeuropæisk mand er fængslet 14 dage, sigtet for en række tricktyverier i blandt andet Søborg, Herlev og Ballerup. Den 46-årige er en af fire mistænkte, tre mænd og en kvinde, som politiet tidligere har efterlyst i sagen. Det oplyser anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi.

Kampklart politi foran biograf

Georgisk politi står kampklare foran biografen.

Flere hundrede demonstranter forsøgte fredag at trænge ind i en biograf i den georgiske hovedstad Tbilisi for at stoppe visningen af den Oscar-nomineree svensk-georgiske film 'And Then We Danced', som handler en om en mandlig balletdanser, der er tiltrukket af en anden mand. Det skriver AP. 

Mand idømt 10 års fængsel for røveriforsøg mod fodbold-stjerner

En 30-årig mand er blevet idømt 10 års fængsel for røveriforsøg mod de to fodboldspillere Mesut Ôzil og Sead Kolasinac fra London-klubben Arsenal. Det skriver Sky News.

Statue af Reagan afsløret i Berlin

USA's udenrigsminister Mike Pompeo ved afsløringen af statuen.

Den amerikanske ambassade i Berlin har afsløret en statue af den tidligere amerikanske præsident Ronald Reagan på ambassadens terrasse. Reagan, der var amerikansk præsident fra 1981 til 1989, opfordrede i 1987 Sovjet til at rive Berlin-muren ned. Lørdag er 30-års dagen for murens fald. Det skriver nyhedsbureauet Associated Press (AP).

Fly i svensk lufthavn ramt af lyn

Et fly er blevet ramt af et lyn, som enten slog ned mens flyet stod ved en gate i Arlanda-lufthavnen ved Stockholm i Sverige eller under en flyvning, skriver Expressen og Aftonbladet. Flyet var netop landet efter en flyvning fra Østersund til Stockholm, og en tekniker slog alarm på grund af røglugt i flyet. Ifølge Aftonbladet er alt dog nu roligt, og brandfolk, der var sendt til stedet, er vendt om.

Korruptionsdømt præsident tæt på løsladelse

Brasiliens tidligere præsident Luiz Inacio Lula da Silva, der afsoner knap 13 års fængsel for korruption, står måske over for at blive løsladt. Det er blevet muligt efter en kontroversiel afgørelse i landets højesteret.

Cirka 100 skovbrande i det østlige Australien

Der er udbrudt adskillige skovbrande i det østlige Australien, skriver blandt andet NRK. Cirka hundrede skovbrande er opstået i New South Wales og Queensland på det seneste, og 17 af disse var fredag fortsat ikke under kontrol.