Nyheder

Dagens nyheder 6. november

37 mister livet i Burkina Faso efter angreb

Et angreb på en gruppe af køretøjer med lokale arbejdere for det canadiske mineselskab Semafo har onsdag aften kostet 37 civile livet i Burkina Faso. Derudover er 60 personer blevet såret. Det oplyser lokale myndigheder ifølge nyhedsbureauet AFP.

Del af loftet pÄ London-teater kollapser midt under forestilling

En del af loftet på teatret Piccadilly Theatre i Londons West End kollapsede onsdag aften midt under en forestilling. Det skriver Sky News. Ifølge politiet kom alle sikkert ud af teatret; nogle få fik dog mindre skader. 

   

Minimumsnormeringer kan udlĂžse ekstraregning til forĂŠldrene

Hvis et flertal i Folketinget bliver enig om minimumsnormeringer i daginstitutioner, kan det ende med en ekstraregning til forældrene. Den højere pris skyldes, at kommunerne kan vælge at hæve forældrebetalingen, når udgiften til at drive daginstitutionerne stiger. Det skriver Jyllands-Posten.

Trump og Erdogan skal mĂždes i Washington

USA's præsident, Donald Trump, og hans tyrkiske modstykke, Recep Tayyip Erdogan, mødes i Washington 13. november. Det oplyser en talsmand for den tyrkiske regering ifølge AFP og Reuters.

Pilot udlĂžste falsk alarm i Amsterdam

Ifølge luftfartsselskabet Air Europa er en pilot ved en fejltagelse kommet til at udløse en alarm i Schiphol-lufthavnen i Amsterdam. Det skriver Reuters.

 

Passagerer og besĂŠtningsmedlemmer er sikkert ude af flyet i Amsterdam

Alle passagerer og besætningsmedlemmer er kommet sikkert af flyet i Schiphol-lufthavnen i Amsterdam, hvor hollandsk politi er rykket ud til mistænkelig situation. Det skriver flere hollandske medier og Reuters.

Nu retter Skat fejl i Ă„rsopgĂžrelser - og beklager

115.000 borgere fik tirsdag forslag til ændring af deres årsopgørelse og en ekstra opkrævning fra Skat. Nu har Skat lokaliseret fejlen og vil rette den. Samtidig beklager Skat fejlen. - De berørte borgere vil snarest få besked om, at der er lavet en ny årsopgørelse, skriver Skat i en pressemeddelelse. 

27-Ärig idÞmt et Ärs fÊngsel for ni bilbrande pÄ NÞrrebro

En 27-årig mand er i en tilståelsessag i Københavns Byret blevet idømt et års fængsel for ni bilbrande på Nørrebro. Det skriver Berlingske.

Hollandsk militĂŠrpoliti undersĂžger "mistĂŠnkelig situation" i Schiphol-lufthavnen

Hollandsk militærpoliti undersøger en "mistænkelig situation" i Schiphol-lufthavnen i Amsterdam. Det skriver flere internationale nyhedsbureauer og det hollandske medie De Telegraaf.

FÊrge er stÞdt pÄ grund i Sverige

En færge, Princess Anastasia, der var på vej fra Stockholm til Helsingfors, og som senere skulle til Sankt Petersburg, er stødt på grund ved Lidingö, tæt ved Stockholm. Flere redningsbåde er ved færgen, ligesom en slæbebåd er på vej til den. Det skriver Aftonbladet og Expressen.  

60-Ă„rig kvinde alvorlig tilskadekommen efter ulykke ved Ribe

Så er Varde Hovedvej ved Ribe atter åben for trafik efter en alvorlig færdselsulykke, der tidligere på dagen spærrede alle spor. Sydjyllands Politi oplyser, at en 60-årig kvinde er alvorlig tilskadekommen og er kørt til sygehuset.  

Alle spor pÄ Østjyske Motorvej er nu farbare

Der er ryddet op efter uheldet på Østjyske Motorvej, og alle spor er nu farbare. 

Uheld pÄ Østjyske Motorvej skaber kÞdannelse

Et uheld på Østjyske Motorvej, fra Vejle mod Horsens, ved Horsens S, har spærret venstre spor, hvilket forårsager kødannelse. Vejdirektoratet oplyser om en forlænget rejsetid på cirka 30 minutter.

Alle spor farbare pÄ HelsingÞrmotorvejen

Der er nu ryddet op efter uheldet på Helsingørmotorvejen, og alle spor er farbare igen. Der skal dog stadig regnes med cirka fem minutters forlænget rejsetid, oplyser Vejdirektoratet. 

Nu Ă„bnes rigsretshĂžringerne mod Donald Trump

Demokraterne i Kongressen vil fra næste uge åbne høringerne i rigsrets-processen mod præsident Donald Trump, så de nu bliver offentlige. Første gang bliver på onsdag. Det skriver flere medier, heriblandt AP, Reuters og CNN. 

Jann Sjursen stopper som formand for RĂ„det for Socialt Udsatte

Jann Sjursen stopper for formand for Rådet for Socialt Udsatte på grund af intern uenighed. Det oplyser rådet i en meddelelse. - Uenigheder i Rådet gør, at det ikke giver mening for mig at fortsætte som formand, lyder det fra Sjursen.

Uheld pÄ HelsingÞrmotorvejen - kun ét spor farbart

Der er sket et uheld på Helsingørmotorvejen i nordgående retning fra Jægersborg mod Hørsholm ved Lyngby C. Kun ét spor er farbart, og Vejdirektoratet forventer, at oprdyningen er overstået tidligst klokken 18.

FĂŠrdselsuheld spĂŠrrer Varde Hovedvej

Et færdselsuheld på Rute 11 Varde Hovedvej, nord for Ribe, harspærret begge spor, hvilket skaber kørdannelse. Det oplyser Sydjyllands Politi, der samtidig meddeler, at en ambulance med politieskorte er kørt fra stedet mod sygehuset i Esbjerg. 

 

Regeringen vil indgÄ klimapartnerskaber med erhvervslivet

Regeringen vil indgå i alt 13 klimapartnerskaber med forskellige dele af erhvervslivet. Partnerskaberne skal arbejde på, hvordan forskellige sektorer kan nedbringe deres udledning af drivhusgasser for at regeringens mål om en reduktion på 70 procent i 2030. Det oplyser Statsministeriet.