Nyheder

Dagens nyheder 5. november

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Johnson beder Trump fjerne told på whisky

Den britiske premierminister, Boris Johnson, har bedt USA's præsident, Donald Trump, om at fjerne toldsatserne på en række britiske varer, herunder biler og skotsk whisky. Det oplyser en talsmand fra Downing Street ifølge Reuters.

Medie: Boris Johnson skal i audiens hos dronningen

Ifølge Sky News skal den britiske premierminister Boris Johnson onsdag i audiens hos dronning Elizabeth på Buckingham Palace, inden han vil vende tilbage til Downing Street for formelt at annonce begyndelsen på valgkampen frem mod valget 12. december.

Skjulte oplysninger før dæmningskollaps

Mineselskabet Vale fra Brasilien holdt oplysninger tilbage for myndighederne om tilstanden på en dæmning, inden den kollapsede i januar, hvilket efterlod 270 døde eller savnede i de nærliggende områder.

Partier vil have ombudsmand ind i sag om DAB-udbud

Ombudsmanden eller Rigsrevisionen skal undersøge eventuelt urent trav i sagen om DAB-udbuddet, der for to uger siden blev vundet af Radio Loud. Sådan lyder det tirsdag aften fra SF, Radikale og Venstre efter et flere timer langt møde i Kulturministeriet.

Mand dræbt i ulykke

Bilen blev totalødelagt ved ulykken.

En 41-årig mand har tirsdag aften mistet livet ved en ulykke i Nørresundby, hvor en bil i høj fart har påkørt et træ. Manden var passager i bilen. Føreren er en 55-årig mand, som er blevet anholdt under mitanke om spirituskørsel, oplyser Nordjyllands Politi. De pårørende er underrettet.

Over 100.000 har fået forkert skatteopgørelse

TV 2 har fået flere henvendelser fra danskere, der har modtaget beskeden fra Skattestyrelsen.

Over 100.000 danskere har tirsdag ved en fejl fået en mail fra Skattestyrelsen om, at de skylder penge på grund af ændringer i beskæftigelsesfradrag og børnebidrag. Det bekræfter styrelsen til Ekstra Bladet og siger, at de er i gang med at rette op på fejlen.

Minister: DAB-udbud kan ikke gå om

Der er ikke juridisk hjemmel til at lade DAB-udbud gå om, siger fungerende kulturminister Rasmus Prehn (S) efter et møde i Kulturministeriet. Men man "kunne godt have tænkt sig, at noget kunne være anderledes", siger han til TV 2.

Pilot får forbud mod at flyve efter cockpit-foto

En kinesisk pilot har fået forbud mod at flyve, efter et foto er gået viralt. Det viser en kvindelig passager posere i cockpittet på pilotens fly - formentlig under en flyvning - hvilket er i strid med sikkerhedsreglerne for luftfart. Det skriver BBC.

Nyt vidneudsagn i Ukraine-sag

USA's EU-ambassadør, Gordon Sondland, har i et revideret vidneudsagn oplyst, at han har fortalt ukrainske embedsmænd, at hvis de ville have støtte fra USA skulle de udsende en udtalelse om en efterforskning af selskabet Burisma, hvor Joe Bidens søn sad i bestyrelsen. Det skriver Reuters og New York Times.

Fire betjente anholdt for kidnapning i Indonesien

I Indonesien er fire politibetjente blevet anholdt under mistanke for at stå bag kidnapningen af en britisk mand, der i sidste uge blev bortført med krav om en løsesum på 900.000 dollar. Ifølge BBC blev manden befriet efter løsesummen blev betalt.

Mand undsluppet fra retten

Politiet har delt dette foto af den efterlyste.

Fyns Politi efterlyser en 22-årig litauisk mand, som er stukket af fra retten i Odense i forbindelse med et retsmøde. Han beskrives som cirka 175 cm høj, spinkel med meget kort hår og iført mørkt tøj og sort kasket.

Kinas ambassade advarer mod fup

Den kinesiske ambassade i København har tirsdag delt en advarsel på sin hjemmeside, efter flere herboende kinesere og danske statsborgere har oplevet forsøg på telefonfup i ambassadens navn.

Tibetkommission kan ikke overholde tidsplan

Tibetkommissionen når ikke at afslutte sit arbejde inden for den aftalte tidsramme på to år. Det skriver kommissionen i en orientering på sin hjemmeside.

Stabschef stævnet i Trump-efterforskning

Demokraterne i Repræsentanternes Hus i USA har stævnet Donald Trumps stabschef, Mick Mulvaney, som led i en efterforskning, der er ved at undersøge, om der er grundlag for at indlede en rigsretssag mod præsidenten i den såkaldte Ukraine-sag.

Tusk afviser at opstille som præsident

Formanden for Det Europæiske Råd, Donald Tusk, har "efter nøje overvejelser" besluttet ikke opstille ved præsidentvalget i Polen næste år, siger han ifølge det polske medie TVN24. Tusk afløses på sin nuværende post af belgiske Charles Michel 1. december.

11.000 forskere erklærer klimakrise

Flere end 11.000 forskere fra 153 lande har underskret en advarsel om, at vi er på vej ind i en global klimaklise, som kan få omfattende konsekvenser, hvis ikke vi gør noget. Det sker dagen efter, at Trump formelt trak USA ud af Paris-aftalen.

Politisk indgreb skal lægge loft på kviklån

I et forsøg på at tage et opgør med de kviklån, der fanger mennesker i uoverskuelig gæld, ønsker regeringen et loft på 25 over de årlige omkostninger i procent (ÅOP).

Efterlyst 13-årig fundet i god behold

En 13-årig pige, som har været efterlyst siden i går, er fundet i god behold, oplyser Fyns Politi. Pigen forlod mandag morgen sin behandling på OUH.

Apoteker løbet tør for behandling mod fnat

Mange danskere er lige nu ramt af fnat, og det betyder, at tabletterne Stromectol lige nu er i restordre hos producenten. Derfor er tabletbehandlingen udsolgt på mange apoteker,  der først vil have dem på hylden igen om 14 dage.

Serie A-klub straffes efter racistiske tilråb

Fodboldklubben Verona skal i en hjemmekamp lukke ned for en sektion på klubbens stadion, efter nogle af klubbens tilhængere søndag rettede abelyde mod Brescia-angriberen Mario Balotelli. Det har ligaen afgjort tirsdag.