GO'

Hadske kommentarer fik Umut Sakarya til at trække sig: Jeg er skuffet over mig selv

Kokken Umut Sakarya fortryder ikke, at han trak sig efter syv fredage i 'Vild med dans', for det var bare blevet "grimmere og grimmere", mener han.

Efter flere uger med negative og grove kommentarer sagde kokken Umut Sakarya torsdag stop og trak sig fra 'Vild med dans'.

Og her lidt under en uge efter er der flere følelser, der melder sig hos den nu tidligere 'Vild med dans'-danser, fortæller han i 'Go' aften Live' på TV 2.

- Jeg er meget lettet og lidt ked af, at jeg ikke skal være med mere. Men jeg fortryder det ikke. Jeg tror, det var det rigtige at gøre, siger Umut Sakarya.

- Jeg er også lidt skuffet. Skuffet over mig selv, fordi jeg har sagt ja til showet uden at tænke på alle de her ting, der følger med. Jeg tænkte bare, at det var et underholdningsprogram, og at jeg skulle lære at danse.

En svær beslutning

Den 29-årige kok, der gennem syv fredage har været på gulvet med dansepartneren Jenna Bagge, er kendt som en humørspreder. Men han var bange for, at negativiteten fra de mange kommentarer ville smitte.

Alligevel var det en svær beslutning at sige stop, fortæller han.

- Jeg tænkte over det i lang tid, fordi det er stort at være med i programmet, og jeg synes, det var pissefedt. Men det blev for meget. Jeg kender mig selv. Hvis jeg er med i noget, hvor jeg ikke længere føler mig tryg og ikke synes, at det er sjovt, så kommer jeg til at fremstå som én, der er negativ, siger kokken.

Umut Sakarya har kun én ting at sige til dem, der har skrevet, hvad han kalder "grimme, grimme kommentarer" på sociale medier.

- Jeg håber, I har det godt, nu når jeg ikke er med, siger han.

Særligt én type kommentarer var hårde

Uge efter uge lå kokken i bunden af dommernes karakterskala, men på trods af dét stemte seerne ham altså videre. Og det var noget, der gik mange på.

Du vælger at sætte dig på første række og bede om så meget opmærksomhed, og så kan man altså ikke sidde bagefter og sige, at man gerne vil have, at alle skal kunne lide en

Sarah Grünewald, tv-vært

Umut Sakarya havde ellers prøvet at ignorere de mange kommentarer for at undgå at blive påvirket. Men han er selv meget aktiv på de sociale medier og ved, hvordan det fungerer.

- Hvis der kører noget hate, uden der bliver sagt stop, så gejler de her mennesker hinanden op, og det bliver grimmere og grimmere. Så går det fra mig til min kæreste til min forretning til mine gæster. Det er for meget, siger han.

Der bliver blandt andet skrevet, at han er en dårlig danser, at hans restaurant er klam, og at det kun er idioter, der går derind.

Især kommentarerne om Umut Sakaryas restaurant Guldkroen gik ham på.

- Det er mit hjertebarn. Det er det, jeg har brugt de seneste ti år på, og det er den, jeg er - den er det vigtigste for mig. Alt det her med at jeg ikke kunne danse, selvfølgelig kan jeg ikke det. Jeg er lige startet og prøver at gøre mit bedste. Det kan jeg leve med, siger han.

Kritik fra vært

Det var ikke alle, der var enig i kokkens beslutning. Blandt andre har programmets ene vært Sarah Grünewald efterfølgende kritiseret hans beslutning om at trække sig.

Ifølge hende "vandt" afsenderne af de hadske kommentarer, da Umut Sakarya trak sig.

- Jeg har det sådan: "Ved du hvad, lille skat, du vælger at sætte dig på første række og bede om så meget opmærksomhed, og så kan man altså ikke sidde bagefter og sige, at man gerne vil have, at alle skal kunne lide en", udtalte hun fredag efter showet til Ritzau.

I stedet havde tv-værten gerne set, at den nu tidligere 'Vild med dans'-deltager havde brugt det til at komme med en opfordring til, at vi taler pænt om hinanden.

Jeg tror, jeg kunne have vundet, hvis jeg ikke havde trukket mig

Umut Sakarya, kok

Hun understreger, at det ikke gør den slags kommentarer i orden, men at hun selv skulle have trukket sig for længst, hvis hun skulle tage negative kommentarer til sig.

Sammenligner med voldtægt

Umut Sakarya giver ikke meget for tv-værtens argument om, at han selv har valgt at sætte sig i rampelyset og derfor må tage opmærksomheden med - også den negative.

- Jeg tænkte på, hvis hun nu gik flot klædt og blev voldtaget, om det så var, fordi hun opfordrede folk til det, spørger han i radioprogrammet 'Shitstorm' på P1 og fortsætter:

- Det er simpelthen så meningsløst et argument at komme med.

Efter det kom frem, at han ville forlade 'Vild med dans', er det dog også strømmet ind med støttende beskeder til kokken. Det har betydet rigtig meget, fortæller han.

Turen gennem møllen af hadske social medie-brugere har da heller ikke slået skår i kokkens selvtillid.

- Jeg tror, jeg kunne have vundet, hvis jeg ikke havde trukket mig. Der var mange, der synes, det var underholdende at se mig danse, og jeg synes, det var pissefedt at stå der i lyserødt pasodobletøj, siger han.

'Vild med dans' er rykket ind på Det Kongelige Teater for at samle ind til Knæk Cancer.