Presselogen

Radio24syv blev myrdet - men vi ved ikke, hvem der gjorde det, siger redaktør

På torsdag sender Radio24syv for sidste gang. Men hvem bærer egentlig skylden for, at det endte sådan?

Den kommende uge slukker Radio24syv. Det sker, efter kanalen tabte udbuddet om en ny landsdækkende DAB-kanal til den nystartede Radio Loud.

Siden har debatten raset om baggrunden for, at en eksisterende radio med en halv million lyttere om ugen kunne tabe et udbud, der i sin tid blev beskrevet som en skræddersyet løsning til netop Radio24syv.

I Presselogen søndag kaldte chefredaktøren på Berlingske, Tom Jensen, forløbet for et mord:

- Vi har været vidne til et langt og pinefuldt mord. Vi kan bare ikke finde ud af, hvem der har begået det. Og det er det, der er det helt store problem og helt store perspektiv her. For det er grundlæggende usundt, at vi som frie mediemennesker skal diskutere, hvordan vi kan få vores medier til at passe med et politisk ønske eller udbud.

Chefredaktør på Radio24syv Jørgen Ramskov kunne søndag heller ikke sætte fingeren på, hvem der står bag "mordet" på Radio24syv:

- Det er et kompliceret spil, og der er mange grunde til, at vi er havnet her. Der har været stor politisk indblanding i den her proces – og man kan også undre sig over, at mange politikere nu er ude at kritisere udbudsbetingelserne, siger Ramskov.

- Til dem må man jo bare sige, at så må de jo være mere vågne, når Kulturministeriets embedsmænd skubber papirer hen over bordet.

24syv burde have vidst bedre

I en leder torsdag pegede Tom Jensen dog også på, at Radio24syv selv kunne have gjort mere for at vinde udbuddet.

- Hvis I havde gennemskuet, hvor stor betydning økonomien havde i dette udbud, kunne I næsten have forudset, at det ville gå galt. Man kan sagtens diskutere, om økonomi bør spille så stor en rolle i et udbud – men på den anden side var det hele jo lagt åbent frem i udbudsmaterialet.

Jørgen Ramskov erkender, at Radio24syv tog en risiko med at strikke deres ansøgning sammen, som de gjorde:

- Det er muligt, at vi set i bagklogskabens lys burde have gjort det anderledes. Men vi var klar over, hvordan betingelserne så ud – og vi tog et bevidst valg om at søge om at lave præcis den radio, vi gerne ville.