Hvad sker der? Torsdag begynder retssagen mod svindeltiltalte Britta Nielsen. Retssagen finder sted i Københavns Byret retssal 60. Der er afsat ni dage.

Det skal du holde øje med: Hvordan stiller Britta Nielsen sig til anklagerne? Hvordan foregik svindlen? Og hvor er de resterende millioner?

Se 'Station 2's udsendelse om Britta Nielsen-sagen pĂĄ TV 2 PLAY. Herunder kan du ogsĂĄ stille spørgsmĂĄl til TV 2s retsreporter Janni Pedersen.

Livebloggen opdateres ikke længere.

Stil spørgsmål

Tak for i dag

Retsmødet er slut. TV 2s liveblog slutter her, og vi vender altså måske tilbage i morgen. Det kommer an på, hvad der sker mellem anklager og forsvarer.

Retsmødet stopper - fortsætter muligvis i morgen

Retsformanden forsøger at afklare, om retssagen kan fortsætte i morgen, selvom Britta Nielsen er syg. 

Forsvarer Nima Nabipour siger, at det kommer an pĂĄ, hvad der kommer af materiale fra anklagemyndigheden. Han skal nĂĄ at modtage materialet og tale med sin klient.

Retsformanden siger, at vi fortsætter retssagen i morgen som planlagt, medmindre der kommer en mail fra Nima Nabipour, i tilfælde af at han ikke har modtaget materialet fra anklagemyndigheden.

- Tak for i dag, lyder det fra retsformanden.

Forsvarer brokker sig over manglende udlevering af bilag

- Er der mulighed for, at vi kan tage det formelle spørgsmĂĄl om paragraf 88 i morgen uden klientens tilstedeværelse? spørger anklageren forsvarer Nima Nabipour.

Det har forsvareren ikke umiddelbart noget problem med - eller havde. For han siger nu, at han er blevet gjort opmærksom pĂĄ, at der muligvis er nogle akter, som ikke har været fremlagt i sagen tidligere. Det finder han yderst kritisabelt. Det er bilag, som han ikke har fĂĄet, fortæller Nima Nabipour.

Anklager forklarer, at disse bilag har været fremme i pressen og handler om den aftale, der blev lavet, da Britta Nielsen frivilligt tog hjem til Danmark efter sin anholdelse i Sydafrika.

Forsvarsadvokat: Det er ikke sĂĄ kompliceret

Forsvarsadvokat Nima Nabipour får nu ordet. Han mener, at anklagemyndigheden gør sagen mere kompliceret, end den egentlig er, ved at bruge forskellige tekniske begreber.

- Som jeg ser det, så er sagens kerne, at min klient har overført fra sin arbejdsplads til sin private konto, siger han.

Han siger desuden, at sagen skal belyses, og at det er i offentighedens interesse at finde ud af, hvordan svindlen kunne ske gennem så mange år, uden at nogen opdagede det. Hvad der er sket med pengene efterfølgende, mener han ikke er relevant for denne sag.

Løfter sløret for flere vidner

Anklageren fortæller, hvordan hun ser de kommende retsdage. Det besværliggøres af Britta Nielsens ildebefindende.

Vidnerne bliver blandt andre forskellige personer fra Socialstyrelsen, heriblandt en faglig medarbejder fra Tilskudsadministrationen, en chef og en vicedirektør i Socialstyrelsen.

Førte penge tilbage til Socialstyrelsen

Anklager fremviser en mailkorrespondance, der viser, hvordan Britta Nielsen formår at få ført penge over til Stutteri Hayat - og dernæst beder om at få dem ført tilbage.

Det drejer sig om 3,8 millioner kroner, som hun ifølge anklagemyndigheden førte tilbage til Socialstyrelsen i 2016. PĂĄ trods af tilbageførelsen mener anklagemyndigheden fortsat, at dette skal indgĂĄ i tiltalen.

Svindelmetoder beskrives

Anklager lister de forskellige besvigelsesmetoder op, som anklagemyndigheden mener, Britta Nielsen har benyttet.

Britta Nielsen har overført penge til sig selv på syv forskellige måder. Først og fremmest har hun oprettet fiktive selskaber, eksempelvis kaldet 'Hjælp til selvhjælp'.

En anden metode, Britta Nielsen benyttede, var: NĂĄr rigtige projekter troede, de sendte resterende penge tilbage til Socialstyrelsen, skiftede Britta Nielsen kontonumrene, sĂĄ pengene gik ind pĂĄ hendes konti i stedet.

Derfor fortsætter sagen uden Britta Nielsen

NĂĄr retsformanden vælger at give anklager lov til at fortsætte med sin forelæggelse, mĂĄ vi antage, at forsvareren har accepteret at fortsætte uden Britta Nielsens tilstedeværelse. 

Falsk underskift fremvises

I retten vises nu det dokument, som Britta Nielsen har erkendt at have skrevet en falsk underskrift pĂĄ. Hun skrev under som en medarbejder fra revisionsfirmaet PwC.

Hun sendte dokumentet den 23. oktober 2014 til en kollega. Dokumentet handlede om et af de fiktive projekter, Britta Nielsen lavede, kaldet 'SAMkbhvn'.

Stadig ingen information om Britta Nielsens ildebefindende

Anklager Lisbeth Jørgensen fortsætter nu med sin forelæggelse, der skulle være begyndt for en time siden, da frokostpausen sluttede klokken 13. Britta Nielsens stol er tom - hun blev kørt væk med ambulance, men vi er ikke blevet oplyst yderligere detaljer om, hvad der skete med hende.

Hendes søn Jimmy Jamil Hayat befinder sig stadig i retssalen. Han ser ikke påvirket ud og kigger ind i skærmen, der viser anklagerens bevismateriale - en liste fra Tilskudsadministrationens betalingssystem, der viser overførsler til Britta Nielsens konti.

Britta Nielsen var med ambulancen

Britta Nielsen er blevet kørt væk i ambulance, oplyser retsformanden. Anklageren fortsætter sin forelæggelse.

Journalister sĂĄ smĂĄt pĂĄ plads i retslokalet

Vi sidder nu igen på vores pladser i retslokale 60, mens de sidste pressefolk og tilhørere kommer igennem sikkerhedskontrollen og ind på deres pladser.

Da ambulancen forlod retsbygningen, blev den fulgt af en bil fra Kriminalforsorgen. Vi ved ikke, om Britta Nielsen var med ambulancen.

Journalister og tilhørere på vej tilbage i retten

TV 2 er pĂĄ vej tilbage i retten, men det tager tid, da alle skal igennem en sikkerhedskontrol. Journalisterne har endnu ikke fĂĄet at vide, hvad der er sket - eller vil komme til at ske.

Ved ikke, om Britta Nielsen var i ambulancen

TV 2 og andre journalister er ikke bekendt med, om Britta Nielsen var i ambulancen, da den forlod retsbygningen. Ambulancen forlod stedet uden udrykning. 

Ambulancen forlader retsbygningen

Ambulancen har nu forladt retsbygningen, og journalister og tilhørere er nu pĂĄ vej tilbage i retssal 60. 

Ambulancen har ikke forladt retsbygning

Tilhørere og pressefolk, der sad i retssalen, befinder sig nu foran retsbygningen. Ambulancen, der kørte ind igennem porten til retsgården, har endnu ikke forladt stedet.

Porten blev lukket af retsbetjentene, og vi afventer lige nu, om der kommer en melding om, hvad der er sket med Britta Nielsen.

Vi ved ikke, hvad der sker med Britta Nielsen

En ambulance med udrykning og i høj fart er for fem minutter siden ankommet til Københavns Byret og kørt igennem porten til retsgården. Situationen blev pludselig dramatisk i retslokalet, da retsformanden vendte sin opmærksomhed mod Britta Nielsen.

Hendes advokat Nima Nabipour rejste sig og sagde, at hans klient løbende har fĂĄet behandling for hjerteproblemer, og at hun nu følte sig svimmel.

Retsformanden besluttede at holde 10 minutters pause, men et minut senere blev alle bedt om at forlade retslokalet i hast. En retsbetjent sagde, at der var tilkaldt en ambulance, og kort efter at pressefolk og tilhørere var kommet ud på gaden, kørte ambulancen ind.

Vi befinder os nu foran retsbygningen og afventer en melding fra retten.

Der er tilkaldt en ambulance

Ambulance foran retten.

En retsbetjent oplyser, at der er tilkaldt en ambulance. Retslokalet er blevet ryddet.

Det sker, efter Britta Nielsen ifølge sin advokat har følt sig svimmel.

Britta Nielsen kunne selv gå ud af retslokalet med støtte fra en vagt fra Kriminalforsorgen.

10 minutters pause

Retsformanden melder, at der er 10 minutters pause. Britta Nielsen befinder sig i et tilstødende lokale til retslokalet. Der er ingen meldinger om, hvad der mere præcist er galt med Britta Nielsen. Hendes søn Jimmy Hayat sidder stadig på sin plads.

Britta Nielsen føres ud af lokalet

Hendes advokat oplyser, at hun tidligere har haft hjerteproblemer. Hun hjælpes ud af lokalet af to betjente fra kriminalforsorgen. Advokaten fortæller, at Britta Nielsen føler sig svimmel.