Nyheder

Dagens nyheder 20. oktober

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Tysk minister kritiserer tyrkisk offensiv

Tyrkiets invasion i det nordøstlige Syrien er i strid med international lov. Det siger Tysklands udenrigsminister, Heiko Maas, søndag i et interview med ZDF. Han siger videre, at våbenhvilen skal forlænges og invasionen derefter helt stoppes.

Chile forlænger udgangsforbud efter uro

Chiles militær har forlænget det natlige udgangsforbud i landet. Det meddeler den general, der har ansvaret for sikkerheden i hovedstaden Santiago, ifølge Reuters. Udgangsforbuddet skal forhindre plyndringer og ildspåsættelser, der er fulgt i kølvandet på voldsomme demonstrationer i landet.

Partier vil stække Tesfayes magt

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) står til at få for stor magt. Det mener flere partier, efter regeringen med et nyt lovforslag vil lade det være op til ministeren alene at afgøre, om personer med dobbelt statsborgerskab skal have frataget det danske. Det skriver Politiken.

Spanien beder catalansk præsident "stoppe sine løgne"

Den spanske vicepremierminister Carmen Calvo har fortalt Cataloniens præsident, Quim Torra, at han skal "stoppe med at lyve" over for regionen ved at love den uafhængighed. Hun siger samtidig, at Torra ikke tydeligt nok fordømmer urolighederne i Catalonien, skriver The Guardian.

16 kurdere og én tyrkisk soldat meldes dræbt

Angreb fra det tyrkiske militær og tyrkiskstøttede militser har kostet 16 soldater fra de kurdiske SDF-styrker livet det seneste døgn. Det oplyser SDF ifølge CNN. Tyrkerne siger, at én tyrkisk soldat er dræbt.

Tre soldater dræbt i ulykke i USA

Tre soldater fra den amerikanske hær har søndag mistet livet ved en ulykke under en øvelse på en militærbase i delstaten Georgia. Tre andre er bragt på hospitalet med skader, oplyser hæren ifølge CNN.

Nye demonstrationer i Chile

Demonstranter og politi støder sammen i Santiago søndag.

For tredje dag i træk er demonstranter på gaden i Chiles hovedstad Santiago i protest mod regeringen. Det sker efter en nat, hvor urolighederne kostede tre personer livet.

Beruset kvinde kørt galt på motorvej

En 48-årig kvinde forulykkede søndag aften på motorvej E45 ved Vodskov, da hun i sin bil kørte ind i autoværnet. Ifølge Nordjyllands Politi misted ehun herredømmet som følge af beruselse. Kvinden slap uskadt fra ulykken, men skal nu have udtaget blodprøve, oplyser politiet,

Bilist taget med 197 km/t på landevej

Søndag eftermiddag blitzede politiets fotovogn en bilist med en fart på 197 km/t på en landevej ved Vejen, hvor den tilladte hastighed er 80 km/t, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter. Det resulterede i en ubetinget frakendelse af kørekortet. I alt blev 50 bilister taget for at køre for stærkt søndag. Fire fik et klip i kørekortet, skriver JydskeVestkysten.

Fire bliver sigtet efter aktion i Lille Vildmose

Nordjyllands Politi oplyser i en pressemeddelelse, at i alt 33 personer har været tilbageholdt af politiet i forbindelse med dagens protest i Lille Vildmose. Der vil blive rejst sigtelse mod fire af dem.

Udenrigsministeriet advarer danskere i Chile

Udenrigsministeriets Borgerservice opfordrer danskere, der opholder sig i Chile, til at holde sig væk fra større forsamlinger og demonstrationer. Det skyldes voldsomme uroligheder, der er brudt ud flere steder i det sydamerikanske land. Foreløbig er der erklæret undtagelsestilstand i seks større byer.

SDF: Kurdiske styrker er evakueret fra syrisk by

En konvoj af ambulancer forlader Ras Al-Ain søndag med evakuerede soldater og sårede medlemmer af SDF og civile.

En talsmand for de kurdisk-ledede SDF-styrkersiger ifølge AP, at alle deres krigere er blevet evakueret fra byen Ras al-Ain i det nordlige Syrien, og at de ikke længere har nogen militær tilstedeværelse ved byen.

To unge fundet døde på cruisefærge

En 25-årig kvinde og en 21-årig mand er søndag fundet døde i hver deres kahyt på cruisefærgen Silja Europa, der sejler mellem Helsinki og Tallinn. Ifølge politiet er der ikke umiddelbart nogen sammenhæng mellem dødsfaldene, skriver YLE. En obduktion skal nu fastslå dødsårsagerne.

Ny dansk triumf ved EM i banecykling

Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen vinder mændenes parløb ved EM i banecykling. Tidligere på dagen var der også dansk guld i kvindernes parløb.

SVP står igen til at blive største parti i Schweiz

Efter søndagens parlamentsvalg i Schweiz står det indvandrerkritiske Schweiziske Folkeparti, SVP, til at forblive det største parti, men landets grønne parti går stærkt frem og står til øget indflydelse, viser de første prognoser fra landets statslige tv.

30 personer fjernet af politiet i Lille Vildmose

Vrede lodsejere i Lille Vildmose har søndag igen trodset politiets anvisninger og er gået ind på et afspærret område i protest mod Aalborg Kommune, der graver på lodsejernes jord som led i et naturgenopretningsprojekt. Fredag blev to tilbageholdt, og i dag er 30 personer fjernet af politiet, skriver TV2 Nord.

Kvinde stukket i maven på cafe

Ifølge Københavns Politi blev kvinden stukket ned på Café Smil.

Politiet er søndag eftermiddag tilstede ved en cafe på Maltagade på Amager, hvor en kvinde er blevet stukket i maven. Hun er kørt på hospitalet til behandling. En mand og en kvinde er anholdt i sagen, oplyser Københavns Politi.

Dansk guld ved EM i banecykling

For andet EM i træk viste Amalie Dideriksen og Julie Leth sig frem.

Cykelrytterne Amalie Dideriksen og Julie Leth vinder guld i parløb ved EM i banecykling.

4000 italienere evakueret efter bombefund

Eksperter fra det italienske militær arbejder ved den gamle bombe.

De italienske myndigheder evakuerede søndag omkring 4000 personer fra den centrale del af byen Bolzano, hvor der var fundet en bombe fra Anden Verdenskrig i forbindelse med byggeri. Efter tre timer lykkedes det søndag bombeeksperter at afmontere bomben, oplyser nyhedsbureauet ANSA.

Kvinde sigtet for overfald på ambulanceredder

En 28-årig kvinde er blevet afhørt og sigtet for vold, efter hun - ifølge sigtelsen - overfaldt en ambulanceredder ved Herlev Hospital søndag morgen. Episoden fandt sted i forbindelse med, at redderen skulle hjælpe kvinden, skriver Ekstra Bladet.