Nyheder

Dagens nyheder 15. oktober

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist på denne mail.

Republikansk senator præsenterer lovforslag med sanktioner mod Tyrkiet

Den republikanske amerikanske senator Lindsey Graham siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at han på torsdag vil præsentere et lovforslag med sanktioner mod Tyrkiet for invasion i Syrien.

Spanien til EM efter mål i overtid mod Sverige

Med en udligning i overtiden spiller Spanien 1-1 mod Sverige i EM-kvalifikationen i fodbold. Resultatet betyder, at Spanien er klar til næste års EM-slutrunde. I Danmarks pulje vandt Schweiz hjemme 2-0 over Irland.

Spansk medie: Tre anholdt i Barcelona

Demonstranter har sat ild til barrikader under demonstrationer i Barcelona.

Tre personer er tirsdag blevet anholdt og ni personer er blevet kvæstet under demonstrationer i Barcelona, skriver den spanske avis El Pais. Det er anden dag i træk, folk demonstrerer i gaderne i byen efter at flere tidligere catalanske politikere er blevet idømt lange fængselsstraffe. Ifølge spansk tv er i alt 70 blevet såret under demonstrationer i den nordøstlige region tirsdag.

Gasudslip i Nykøbing Mors: Alle skal holde sig indendøre og lukke døre og vinduer

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser at gas strømmer ud fra en gasledning ved krydset Soltoften/Ringvejen i Nykøbing Mors. Fareområdet er 300 meter nord op til Limfjordsvej, mod vest til Bakkegårdsvej, mod øst til Nørrebro og mod syd til Skomagerbakken. Alle skal holde sig indendøre og lukke døre og vinduer, lyder det fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Trump: Pompeo og Pence til Tyrkiet onsdag

USA's vicepræsident Mike Pence rejser sammen med udenrigsminister Mike Pompeo til Tyrkiet onsdag. Det siger USA's præsident Donald Trump ifølge det franske nyhedsbureau AFP. Ifølge det Hvide Hus skal Pence mødes med Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan.

13 politifolk dræbt - faldt i narkokartels baghold

13 poltiifolk er blevet dræbt under en skudveksling i delstaten Michoacan i Mexico, oplyser anklagemyndigheden i delstaten ifølge CNN. Politifolkene faldt ifølge anklagemyndigehden i et narkokartels baghold.

Færdselsbøder forhindrer statsborgerskab

Færdselsbøder har siden valget 5. juli forhindret flere udlændinge i at få statsborgerskab, selv om de lever op til alle andre kriterier. Før valget sagde Indfødsretsudvalget ja til de fleste færdselssyndere, mens alle de 29 sager, der har været efter valget, har fået afslag. Det fremgår af en opgørelse fra udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) til Indfødsretsudvalget, skriver Politiken.

Dansk storsejr over Luxembourg

Det danske fodboldlandshold slår Luxembourg 4-0 i en testkamp i Aalborg. Kasper Dolberg scorede to mål, Martin Braithwaite og Christian Gytkjær hver ét mål for Danmark.

Tusinder demonstrerer i Barcelona

Politi og demonstranter tørner sammen tirsdag i Barcelona.

Flere tusinde mennesker er på gaderne i Barcelona for at demonstrere mod lange fængselsstraffe til catalanske politikere. Over 170 personer blev kvæstet i sammenstød mellem spansk politi og demonstranter, skriver blandt andet norske NRK.

Kørte bil med promille på 3,11

En østeueropæisk bilist er mandag blevet stoppet af politi i Hedmark i det nordlige Norge med en promille på 3,11, skriver norske NRK. Det bliver betragtet som på grænsen til dødelig, skriver et andet norsk medie, Hamar Arbeiderblad.

Mand sigtet for mord efter knivstikkeri i Stockholm

En mand er blevet sigtet for mord efter at den mand, han er sigtet for at have stukket ned på Kungsholmen i det centrale Stockhom ved middagstid tirsdag, tirsdag eftermiddag er død af sine kvæstelser. Det skriver Aftonbladet. Mediet skriver ikke noget om baggrunden for epsioden. 

FIFA vil udelukke tilskuere på livstid for racisme

Fodboldens øverste internationale organ FIFA vil give livsvarige karantæner fra stadions til tllskuere, der bliver fundet skyldige i racisme under en fodboldkamp. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Frankrig og Storbritannien anklager Tyrkiet og USA for at underminere kamp mod IS

Frankrig og Storbritannien beskyldte tirsdag Tyrkiet og USA for at underminere fem års kamp mod terrorgruppen Islamisk Stat (IS) og udtrykte dyb bekymring over risikoen for, at tilhængere af Islamisk Stat flygter fra fængsler og lejre i Syrien. Det skriver nyhedsburauet Reuters.

Kendt skuespiller indleder afsoning af fængselsstraf

Felicity Huffman ankommer med sin mand, skuespilleren William H. Macy,

Skuespilleren Felicity Huffman, der blandt andet er kendt for sin rolle i "Desperate Housewives", har tirsdag indledt afsoningen af en 14 dage lang fængselsstraf i det føderale fængsel i Dublin, Californien. Det oplyser en repræsentant for fængslet ifølge CCN. Huffman er idømt fængselsstraf for at have forsøgt at bestikke sig til bedre karakterer til sin datter.

21-årig mand offer for knivstikkeri

En 21-årig mand blev tirsdag eftermiddag stukket ned i Fitness World i Frederiksværk. Han skulle være uden for livsfare.  Det oplyser Nordsjællands Politi.

Uefa åbner sag mod Bulgarien og England efter racistiske tilråb

 Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) åbner sager mod både Bulgarien og England, efter at de to nationer mødte hinanden i EM-kvalifikationen mandag aften i en kamp, der blev afbrudt to gange på grund af racistiske tilråb. Det skriver britiske Sky Sports og The Guardian.
 

Højhus kollapser i Brasilien - én dræbt, mindst 10 savnes

Et højhus på syv etager er kollapset i Fortaleza i det nordøstlige Brasilien, skriver BBC. En person er blevet dræbt mens mindst 10 savnes.

Hollandsk familie på syv gemte sig i kælder - ventede på "tidens afslutning"

Hollandsk politi har ifølge nyhedsbureauet AFP fundet en familie på syv, som har levet i en kælder på en øde beliggende gård, hvor de angiveligt skal have opholdt sig i årevis. Familien har sagt til hollandske embedsmænd, at de ventede på "tidens afslutning". Det skriver AFP.

Læger uden Grænser evakuerer ansatte fra Syrien

Læger uden Grænser standser de fleste aktiviteter i det nordøstlige Syrien og evakuerer alle sine internationalt ansatte fra området. Det oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

Myndigheder: Eksplosion på legeplads i Montana

Ifølge nyhedsbureauet Associated Press (AP) siger myndighederne i Montana, at en "improviseret eksplosiv genstand" er eksploderet på en legeplads i en skole i byen Helena.