Millionsvindel i Socialstyrelsen

Britta Nielsens ejendele på auktion i Sydafrika

Hvad skete der? Britta Nielsens hus, naturgrund, sjældne Land Rover og mange andre af hendes ejendele er solgt på auktion i Phalaborwa i Sydafrika. Pengene fra auktionen vil gå til den danske stat.

Sådan gik det: Auktionshuset hvade vurderet den samlede værdi til omkring 1,5 millioner kroner. Mange genstande er dog blevet solgt til langt mindre end forventet. Huset gik til mindre end en syvendedel af den anslåede værdi. 

Auktionen er slut

Auktionen er nu slut, og derfor lukker vi også ned for livebloggen her. Det fulde overblik over den samlede salgspris har vi endnu ikke. Men det er overraskende, at ejendommene gik for så lav en pris.

Der kan fortsat bydes på ejendomme

Alt bliver nu låst inde på grunden, og der vil blive hyret ekstra vagter til at passe på værdierne. De kommende 14 dage kan interesserede fortsat byde på ejendommene, oplyser auktionarius. 

Land Rover solgt for mere end huset

Den sjældne Land Rover går for 285.000 rand svarende til 128.000 kroner.

Bilen under hammeren

Den sjældne Land Rover.

Det er en sjælden Land Rover Defender fra 2009 og er en 'limited edition'. Bilen startes kortvarigt for at vise, at den fungerer.

Over 20 interesserede til stede ved auktionen

Auktionen i Sydafrika. Det ses, at træterrassen trænger til en kærlig hånd.

Ifølge TV 2s reporter på stedet er der cirka 25 interesserede købere ved auktionen. Der bliver i øjeblikket solgt en række mindre ting, indtil en sjælden Land Rover kommer til salg som det sidste.

Potteplanter solgt

Alle andre potteplanter på hele grunden omkring huset solgt for 7750 rand.

Dyreskind og skulpturer

Et dyreskind, potteplanter og nogle skulpturer solgt for 800 rand.

To Playstations solgt

Af en eller anden grund bliver begge Playstations solgt sammen. De går til 2100 rand. 

Tomme pengeskabe solgt for 2000 rand

De tre tomme pengeskabe, inklusive nøgler, er solgt for 2000 rand. 

Hårde hvidevarer solgt

En opvaskemaskine er blevet solgt for omkring 2000 rand. Køleskabet starter på 1000 rand, men bevæger sig hurtigt op på 6750. 100 rand svarer til 46 kroner. Det næste, der skal sælges er tre pengeskab. Man får nøgler med. Men skabene er tomme.   

Rift om afrikanske masker

Samlingen af afrikanske masker ventes at indbringe flere tusind kroner.

Efter en af dagens længste budkrig er en bunke med ornamenter og afrikanske masker, der går til 5800 rand. Det er et af dagens største salg. Hvilket ikke siger særlig meget. Det var forventet, at prisen på maskerne ville være adskillige tusinde kroner. 100 rand svarer til cirka 46 kroner.   

Mange af Britta Nielsens ting sælges for under 1000 rand

Britta Nielsens soverposer er nu blevet solgt for 800 rand. Der er mange løsører, der forsvinder hurtigt lige nu. Meget af det til under 1000 rand. Barstolene gik dog overraskende nok for over 2000. 

Linser og grill solgt

Gasgrillen gik for under 3000 kroner.

To dyre kameralinser sælges for 76.000 rand svarende til cirka 35.000 kroner. Britta Nielsens gasgrill er solgt for 2800 kroner.

Brittas seng solgt for 1500 rand

Soveværelset i landejendommen.

Den himmelseng, der har stået i Britta Nielsens soveværelse, er blevet solgt for 1500 rand.

Apple-computerudstyr skal alligevel ikke sælges

Møbler og andre ting til salg i ejendommens stue.

Auktionarius beklager over for de tilstedeværende, at det Apple-TV og Apple-computer, som skulle have været under hammeren, alligevel ikke skal sælges. Det skyldes en anmodning fra Interpol med henvisning til efterforskning. Til gengæld er alt Britta Nielsens tøj lige blevet solgt for 5000 rand.

Sony TV-sæt solgt for mindre end en plovmand

Det er ikke mange penge, der bliver skrabet sammen til den danske stat i dag. Et Sony TV-sæt er netop gået til 800 rand, altså mindre end 400 kroner. 

Vi er videre til de små ejendele

Et glasstuebord er netop blevet solgt for 275 rand. Et andet stuebord i glas er røget til 500 rand. Derudover er der røget et havemøbelsæt med fire stole, også til forholdsvist små penge. 100 rand svarer til omkring 46 kroner. 

Huset gik for langt mindre end forventet

Huset gik for 200.000 rand. Det svarer til 91.000 kroner og er altså langt under de 700.000 kroner, det var forventet. Grunden gik til endnu mindre, kun 180.000 rand. 

Auktionshus håber at huset går for 700.000 kroner

Huset forventes at indbringe omkring 1,5 millioner sydafrikanske rand svarende til cirka 680.000 kroner. Den sydafrikanske kurator, der står for salget på vegne af den sydafrikanske statsanklager, har forklaret TV 2, at ejendomme og ejendele ikke sælges for enhver pris. For at salget accepteres af kurator, skal det samlede beløb op på 1,9 millioner rand svarende til 870.000 danske kroner.

Brittas hus til salg først

Vi er her på vegne af den sydafrikanske statsanklager i sagen mod Jimmy Hayat, lyder det fra auktionarius. Huset og naturgrunden er først til salg.