Danmark planter træer

Anonym mand donerer 1,7 millioner kroner til træplantningsprojekt

Fredag eftermiddag tikkede en glædelig og noget overraskende besked ind hos Danmarks Naturfredningsforening.

1.715.360 kroner, eller hvad der svarer til 85.768 træer.

Så meget donerede en anonym mand til Danmarks Naturfredningsforening fredag eftermiddag. Til det store 'Danmark planter træer'-show den 14. september samlede TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening ind til klimaet. Her fik de indsamlet penge til at plante 914.233 træer.

Men ambitionen bag projektet var faktisk, at der skulle plantes 1.000.000 træer. Efter det store show kunne man fortsat donere til projektet. Og det var netop, hvad den mystiske og meget gavmilde giver udnyttede fredag eftermiddag.

Efter mandens donation er målsætningen for projektet nu indfriet med præcis 1.000.001 træer.

Manden har oplyst til Danmarks Naturfredningsforening, at han forbliver anonym, da selve projektet om at sikre klodens fremtid er vigtigere, end at han skal i fokus. Han godt er klar over, at det er de færreste, der har mulighed for at donere et beløb i den størrelsesorden. Han ønsker blot at være det gode eksempel, der forhåbentlig kan inspirere andre til at støtte op om klimaet.

Flere danskere betænker klimaet i testamentet

Danmarks Naturfredningsforening vidste godt fra start, at målsætningen om en million træer ville blive svær at nå.

- Vi satte fra start et meget ambitiøst mål for os selv, som vi undervejs var meget i tvivl om, vi nogensinde ville nå. Men det er helt fantastisk, at det nu er sket, fortæller Michael Ohmsen, der er kommunikationsrådgiver for foreningen.

Michael Ohmsen kender ikke til lignende donationer. Han har dog bemærket en stigning i danskere, der testamenterer en del af deres arv til naturen. En af dem er 53-årige Lone Torup, der ikke er i tvivl om, at naturen skulle have en plads sit i testamente.

- Det er en gave til fremtidens natur og klima. Jeg kan godt lide, at min stemme bliver hørt - selv når jeg ikke er her længere, siger Lone Norup.

Hendes opfordring til andre er at få styr på testamentet i god tid.

- Man ved aldrig, om jeg får en tagsten i hovedet i morgen. Så ville min arv blive fordelt helt forkert i forhold til mine ønsker, hvis ikke jeg havde skrevet testamente, forklarer Lone Norup.