Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist på denne mail.

11-årig dreng bag bombetrussel

Det var en 11-årig dreng, der stod bag en bombetrussel, som lørdag aften udløste en større politiaktion i Gjesing ved Esbjerg. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi. En McDonalds-restaurant i byen blev evakueret og afspærret, men ifølge politiet har den 11-årige erkendt, at det var ham, der ringede med bombetruslen. Politiet kalder episoden "grove drengestreger".

Amerikansk stat giver grønt lys til at åbne kendt gangsters grav

Gangsteren John Dillinger blev dræbt af skud af FBI-folk i 1934.

Et krav om at grave de jordiske rester af den berygtede amerikanske gangster John Dillinger op er blevet imødekommet af myndighederne i staten Indiana, skriver blandt andet BBC. Det er familiemedlemmer til Dillinger, der har fremsat kravet. De mener en anden mand er blevet begravet på Crown Hill-kirkegården i Indianapolis i stedet for Dillinger. Han blev skudt og dræbt i 1934 af FBI-agenter.

Regeringen vil teste børn for ordblindhed fra børnehaveklassen

Børns ordblindhed skal opdages tidligere. Det er det første mål i regeringens nye udspil om ordblindhed. Derfor mener undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) ifølge Politiken, at det skal være muligt at teste børn for ordblindhed allerede fra børnehaveklassen.

FN-repræsentant vil have stoppet voldelige demonstrationer i Irak

En FN-repræsentant i Irak vil have stoppet de voldelige demonstrationer i landet, skriver det franske nyhedsbureau AFP: Foreløbig er over 100 mennesker blevet dræbt under uroligheder i Bagdad og i andre byer i den sydlige del af landet. Flere tusinde mennesker er blevet såret i demonstrationerne mod arbejdsløsheden og levevilkårene i Irak.

Slåskamp stoppede togdrift

Det var en slåskamp mellem to mænd på metroen på Flintholm Station, der lørdag fik politiet til at standse togdriften, så der ikke kørte metrotog mellem Vanløse og Frederiksberg i to timer. Det oplyser Rasmus Nielsen, central efterforskningsleder ved Københavns Politi, til Ritzau. Lørdag aften er ingen anholdt, men politiet arbejder videre med sagen, oplyser Rasmus Nielsen. 

SF, Enhedslisten og De Radikale kræver gratis rygestopkurser til socialt udsatte

Regeringens handleplan med otte punkter for at mindske rygningen blandt unge er ikke god nok.Det mener SF, De Radikale og Enhedslisten, skriver Politiken.Støttepartierne vil have yderligere tre punkter tilføjet til listen, blandt andet ønsker de tre partier, at der afsættes penge, så socialt udsatte kan få rygestopkurser og rygestopmedicin gratis.

Dansker vinder VM-grandprix - slutter på samlet andenplads

Danske Leon Madsen vinder sæsonens sidste VM-grandprix i speedway i Torun i Polen og slutter samlet som nummer to i VM-serien. Polske Bartosz Zmarzlik bliver verdensmester.

Politiaktion ved Esbjerg - veje spærret

Syd- og Sønderjyllands Politi oplytser, ar der er en politiaktion i gang omkring Elgiganten i Gjesing ved Esbjerg. Det betyder at Østre Gjesingvej er spærret, og at Kjersing Ringvej er delvist spærret. Politiet har i øjeblikket ikke yderligere oplysninger om aktionen.

93-årig dræbt ved trafikulykke

Tidligt lørdag aften har en 93-årig mand fra Gilleleje mistet livet i en trafikulykke. Manden kom kørende i sin bil på Smidstrup Strandvej, da han af uvisse årsager kørte frontalt ind i en bus fra Movia, der kom kørende i modsatte retning. Det oplyser Nordsjællands Politi til TV2 Lorry.

Politiets undersøgelser ved station afsluttet

Københavns Politi oplyser, at undersøgelser på og omkring Flintholm Station nu er afsluttet, og trafikken kan igen afvikles planmæssigt. Politiet ønsker ikke at oplyse yderligere om den voldsepisode, der blev efterforsket på stedet. Banedanmark oplyser, at togene nu kan standse ved stationen igen.

27-årig dræbt ved trafikulykke - 60 årig kvæstet

Der var flere ambulancer på stedet.

En 27-årig mand er omkommet i forbindelse med en trafikulykke på Ørbækvej vest for Svendborg, oplyser Fyns Politi. Der er tale om en soloulykke, hvor en 60-årig mand, der også var i bilen, er hårdt kvæstet. Af ukendte årsager mistede føreren herredømmet over bilen, som endte i grøften i den modsatte side.

Transkønnet operasanger får debut

Lucia Lucas skriver lørdag aften historie i London Colosseum. Som den første transkønnede operasanger synger Lucas i premieren på English National Operas opsætning af operetten "Orpheus i Underverdenen". Det skrivr BBC.

Tyrkiets præsident truer med militær aktion i Syrien

Tyrkiets præsident Recep Tayyip Edrogan truer igen med at iværksætte en militæroperation i Syrien, oplyser nyhedsbureauet Associated Press (AP).

Fynsk motorvej nu spærret

Fynske Motorvej er spærret i begge retninger mellem afkørslerne Odense SV og Odense V på grund af vejarbejde, oplyser Vejdirektoratet. En bro skal rives ned. Motorvejen genåbner på strækningen klokken ni søndag. 

Forhandlinger mellem USA og Nordkorea brudt sammen

Nordkorea har netop forladt atomforhandlingerne med USA, der finder sted i Sverige. Det siger Nordkoreas chefforhandler Kim Myong Gil til Reuters.

Frivillige rykker ud til otte ud af ti hjertestop

Frivillige når frem ved et hjertestop i flere end otte ud af ti tilfælde. Det viser nye tal fra Region Syddanmark og "Danmark redder liv". Projektet går ud på, at frivillige førstehjælpere alarmeres via en app fra alarmcentralen og derefter begiver sig afsted for at hjælpe.

Alvorligt uheld spærrer hovedvej på Fyn

Der er sket et alvorligt uheld på Ørbækvej nord for Svendborg ved Edelsmindevej, hvor en bil er kørt galt i et solouheld. Det oplyser Fyns Politi. Ørbækvej er derfor afspærret i en rum tid fremover.

Togdrift genoptaget mens politi efterforsker voldssag

Der er åbnet for gennemkørsel for både S-tog og Metro på Flintholm Station i København. Togene standser dog ikke på stationen. Politiet arbejder fortsat på stationen og efterforsker den voldsepisode, der tidligere lørdag aften satte en stopper for trafikken, men har ikke flere oplysninger. Det oplyser Københavns Politi.

SF vil spare en milliard på konsulenter

Der skal skæres en milliard kroner af det årlige beløb, som staten bruger på at hyre eksterne konsulenter. Det mener SF, som vil fremlægge kravet under de kommende finanslovsforhandlinger. En del af beløbet, som støttepartiet ønsker at spare, skal i stedet sendes til ministerierne.

Norsk oliegigant starter produktion i Nordsøen

Lørdag indledte den norske oliegigant Equinor i et partnerskab produktion fra Johan Sverdrup-oliefeltet i Nordsøen. Det sker to måneder før planlagt, skriver Equinor ifølge NRK i en pressemeddelelse.