Var indlagt i seks dage - derfor blev dommer så rørt under 'Vild med dans'

Jens Werner måtte på hospitalet efter en cykelulykke for to år siden. En bestemt sang fik tårerne frem fredag aften.

'Stayin' alive'.

Det var sangen, modellen Oscar Bjerrehuus og Asta Björk fredag aften dansede en samba til i bedste halvfjerdserstil.

Hvad de ikke vidste var, at lige netop den sang har dommeren Jens Werner et særligt forhold til. Og det fik tårerne frem hos dommeren, da han skulle kommentere på parrets dans.

- Det her nummer betyder rigtig meget for mig. Jeg var ude for en ulykke for 2-3 år tilbage, hvor jeg netop brugte det her musiknummer til at komme videre. Der er så meget at leve for, og det minder I mig bare om. Tak, sagde han med tårer i øjnene.

I pausen var Jens Werner stadig berørt, og han uddybede, at han først begyndte at tænke over sangen undervejs i dansen.

- For mig betyder 'Staying alive': Lad os komme videre. The beat goes on. Det var min tur til at tale, og så blev jeg bare overmandet af det, fortæller han.

Parrene går på gulvet for tredje gang i 'Vild med dans'. Aftenen byder på jive, tango, samba og quickstep ? og alle aftenens danse hylder store film med ikoniske dansescener. Aftenens tema er nemlig 'Dans i film'.

Musikken hjalp ham tilbage

Ulykken skete i november 2017, da Jens Werner var ude at køre på sin mountainbike i skoven i Værløse. Han kom ud for et voldsomt styrt, der resulterede i en hjernerystelse, brækkede ribben og en punkteret lunge.

- Jeg var meget hjælpeløs. Der kom to engle, som jeg kalder dem. To mennesker der hjalp mig - først hen i deres bil og senere i en ambulance til hospitalet, siger Jens Werner.

Jens Werner blev indlagt på Herlev Hospital, hvor han lå i seks dage.

Ulykken skete under efterårets 'Vild med dans'-sæson på en søndag. Og Jens Werner var fast besluttet på, at han skulle møde op til fredagens udsendelse. Derfor måtte han ruste sig selv, både fysisk og mentalt.

- Jeg måtte grave dybt og finde ud af, hvordan jeg kunne få mig selv på benene igen. Og det var familien og musikken, der hjalp mig.

Derfor fandt han nogle melodier, der betød noget for ham.

- Og bare titlen på nummeret, ’Stayin’ alive’, fik mig til at tænke over, hvad meningen er for mig med livet. Og for mig har det været indholdet af denne sang, der hjalp mig til at komme tilbage på fode.

Jens Werner kunne ikke holde tårerne tilbage efter Oscar og Astas jive til nummeret 'Stayin' Alive'.

Alt kan ændres på et splitsekund

Jens Werner fortæller, at ulykken har lært ham en del. Blandt andet at det hele kan ændre sig på et splitsekund.

- Overlægen sagde, at hvis jeg ikke havde haft cykelhjelm på, så "havde du enten ikke været her mere, eller også havde du været en grønsag", siger Jens Werner.

Derudover har han lært, hvad der betyder noget for ham.

- Det kan godt være, at vi elsker at køre i dyre biler og gå med dyre ure og lækkert tøj. Når vi kommer ned til det basale, er der to klichéagtige ting: Det er kærlighed, og det er passion. Det kommer man virkelig langt med, siger Jens Werner.

- Jeg ville ikke have været ulykken foruden, for den har lært mig at fokusere på det, der er vigtigt.

'Vild med dans' bliver sendt hver fredag klokken 20 på TV 2 og på TV 2 PLAY.