Nyheder

Dagens nyheder 20. september

Brand i varevogne i Greve

Der er udbrudt brand i seks varebiler i Greve. Det bekræfter Midt- og Vestsjællands Politi over for TV 2. Det vides ikke om brandene er påsatte. 

Brand i lagerbygning i Espergærde

Politi og brandvæsen er massivt til stede ved en brand i en lagerbygning i Espergærde i Nordsjælland. Det bekræfter Nordjyllands Politi over for TV 2. Ifølge vagtchefen er der ingen meldninger om tilskadekomne, ligesom røgudviklingen heller ikke skulle være til fare for områdets beboere, så længe man holder sig uden for politiets afspærring.  

Houthi-oprørere vil stoppe angreb mod Saudi-Arabien

Yemens houthi-oprørere vil stoppe angreb mod Saudi-Arabien, hvis en saudiarabiskledet koalition også holder sig tilbage i Yemen. Det oplyser lederen af houthiernes politiske kontor ifølge nyhedsbureauet Reuters, skriver Ritzau. 
 

Dagens overblik: Millioner af unge over hele verden kræver handling

Her er dagens historier:

Otte dræbt af busbombe i Irak

Mindst otte personer har mistet livet i en eksplosion på en bus i den irakiske by, Karbala syd for Baghdad. Eksplosionen er ifølge nyhedsbureauet Reuters forårsaget af en bombe, placeret på bussen, den eksploderede foran et Shi'itisk muslimsk område i byen, lyder det fra irakisk politi.
 

13-årig surfer fra Klitmøller vinder EM-sølv

Den kun 13-årige windsurfer Tobias Bjørnaa fra Klitmøller sikrede sig fredag sølv i disciplinen wave performance ved europamesterskaberne, der bliver afviklet i Thy. Det skriver TV Midtvest. Guldet blev vundet af tyske Anton Richter. 

Insekter i slikblanding fra Irma

Carletti A/S tilbagekalder et parti Irma Bridge slikblanding, da der er risiko for forekomst af insekter i produktet. Det oplyser Miljø- og Fødevarestyrelsen. Blandingen er solgt i Kvickly, SuperBrugsen, DagligBrugsen, Irma og på COOPmad.dk.

6-årig dreng fundet

Københavns Politi oplyser, at den efterlyste dreng på seks år, der sidst blev set ved Vanløse Torv fredag ved 17-tiden, er fundet i god behold.

6-årig dreng efterlyses

Københavns Politi efterlyser en 6-årig dreng, som sidst er blevet set ved Vanløse Torv ved 17-tiden. Han beskrives som marrokansk/italiensk af udseende, 115 centimeter høj, mørke krøller og brune øjne. 

Walmart fjerner e-cigaretter fra hylderne

En af USA's største butikskæder vil fremover ikke sælge e-cigaretter i kølvandet på efterforskningen af 530 tilfælde af en lungesygdom, der muligvis er relateret til e-rygningen, og som har medført otte dødsfald. Det skriver det amerikanske medie CNBC. Walmart vil sælge resten af varelageret, før kæden indstiller salget, skriver koncernen i en meddelelse. 

24 stater sagsøger Trump

Californien og 23 andre stater har fredag lagt sag an mod den amerikanske præsident, Donald Trump, og hans administration, som har forhindret staterne i at lave egne og strammere regler på miljøområdet - særligt når det gælder udstødningsgasser fra biler. Det skriver The New York Times

60-årig død efter solouheld

En 60-årig mand er fredag formiddag afgået ved døden efter et solouheld nord for Kerteminde. Det skriver TV 2 Fyn. Uheldet skete omkring 9.20, da manden mistede kontrollen over sin bil og kørte ind i et vejtræ. De pårørende er underrettet. 

Landbruget erkender fejl i yderligere to rapporter om oksekød

Landbrug & Fødevarer erkender, at organisationen i to forskningsrapporter om oksekød fra 2015 og 2016 har blandet sig for meget i, hvordan resultaterne skulle formidles. Det viser en intern undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer ifølge Ritzau. Undersøgelsen kommer i kølvandet på en rapport fra 2018 om oksekøds klimapåvirkning, som siden er blevet tilbagetrukket. 

Trump indfører sanktioner mod Iran

USA indfører sanktioner mod Irans nationalbank, meddeler USA's præsident, Donald Trump. Det skriver flere internationale medier. De seneste amerikanske sanktioner er "de hårdeste nogensinde mod et land," siger Trump selv.

Boris Johnson skal mødes med Donald Tusk

Den britiske premierminister, Boris Johnson, skal mødes med formanden for Det Europæiske Råd, Donald Tusk, ved FN's generalforsamling nu på mandag. Det skriver Sky News. Der er i dag 41 dage, til den foreløbige deadline for Brexit udløber.  

Østersfisker reddet - stod i kviksand til brystet

En dansk østersfisker på mellem 60 og 70 år var få minutter fra at miste livet på Fanø fredag eftermiddag, da han blev fanget i kviksand. To andre østersfiskere slog alarm, og da kviksandet nåede manden til midt på brystet, blev han reddet med helikopter og redningsbåd. Det skriver JydskeVestkysten.

Østrigs ældste Holocaust-overlever er død

Østrigs ældste Holocaust-overlever, Marko Feingold, er død i en alder af 106 år, oplyser organisationen Wiens Jødiske Samfund ifølge AFP.  Feingold blev deporteret til Auschwitz i 1940, sendt videre til Neuengamme i Nordtyskland, derfra til Dachau og dernæst Buchenwald, hvor han overlevede som bygningsarbejder indtil lejren blev befriet i maj 1945. 

Kog vandet: Der er fundet bakterier i Hems drikkevand

Forbrugere, der er tilknyttet Hem Vandværk i Salling i Skive Kommune, skal koge drikkevandet. Det skyldes, at der er fundet coliforme bakterier i en vandprøve, der er blevet taget i ledningsnettet, skriver TV Midtvest. Vandværket skriver på sin hjemmeside, at bakterierne dør ved to minutters kogning.

New Yorks borgmester trækker sig som præsidentkandidat

New Yorks borgmester, Bill de Blasio, har trukket sig som demokratisk kandidat ved USA's præsidentvalg i 2020. Det siger han fredag i et interview med MSNBC. Her forklarer Blasio, at han har bidraget med det, han kan i denne kampagne, og siger "det er tydeligvis ikke mit øjeblik."