Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist på denne mail.

Borgmester i Ikast-Brande kritiserer Lindholm-beslutning

Venstre-borgmester i Ikast-Brande Kommune Ib Lauritsen kalder det "problematisk" og "utilfredsstillende", at regeringen i dag endegyldigt har sløjfet planerne om at sende udviste kriminelle udlændinge fra Udrejsecenter Kærshovedgaard ved Bording til øen Lindholm. Det skriver TV Midtvest.

30 civile afghanere dræbt i amerikansk droneangreb

Et amerikansk droneangreb, der skulle have ramt medlemmer af Islamisk Stat, har slået 30 civile ihjel i det østlige Afghanistan. Det skriver Reuters, der citerer afghanske myndigheder. De civile var pinjekerne-bønder, der slappede af efter en dags arbejde i markerne. 

Udenlandske studerende har SU-gæld for 314 millioner kroner

Trods politiske initiativer er det ikke lykkes at nedbringe udenlandske studerendes SU-gæld til den danske stat. Gælden bliver tværtimod større og større. Det skriver Politiken. Studerende fra EU-lande har misligholdt SU-gæld for 314 millioner kroner, og myndighederne har nu hyret et privat inkassofirma til at kradse penge ind i Norden, skriver avisen. 

19-årig kom slemt til skade - blev kørt over af kartoffelopsamler

En 19-årig mand er kommet slemt til skade, da han blev kørt over af en kartoffelopsamler på en mark syd for Skive. Det oplyser Vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi til Ritzau. Ulykken fandt sted 17.30, da den 19-årige var i gang med at samle kartofler op fra marken.

Dansk Folkeparti bakker op om klimamål på 70 procent

Selv om Dansk Folkeparti i valgkampen mente, at debatten om klima var præget af "hysteri" og "overbudspolitik", er partiet klar til at støtte en klimalov, der skal sikre en reduktion af CO2 og andre drivhusgasser i Danmark med 70 pct. i 2030. Det skriver Jyllands-Posten.

Dagens overblik: Trudeau måtte undskylde for 18 år gammelt billede

Få et overblik over dagens historier her: 

Udviklingshæmmet kvinde fundet i god behold

En 24-årig udviklingshæmmede kvinde, der blev efterlyst af Østjyllands Politi tidligere på aftenen, er fundet i god behold. Det skriver politiet på Twitter. 

Våbenfabrikant bremser produktion af omstridt riffel

Våbenfabrikanten Colt sætter en midlertidig stopper for produktionen af den omstridte riffel AR-15 til det civile marked. Det skriver AP. Ifølge Colts administrerende direktør findes der allerede tilpas mange rifler af denne type på markedet. AR-15 er det våben, der er blevet brugt ved adskillige skudepisoder i USA de senere år. Blandt andet angrebet på en natklub i Orlando, Florida, i 2016, hvor 50 mennesker mistede livet. 

2,9 milliarder fugle forsvundet fra USA

Antallet af fugle i USA og Canada er faldet med 2,9 milliarder siden 1970. Det viser en ny undersøgelse bragt i vidensmagasinet Science. Det skriver Ritzau. Det svarer til et fald på 29 procent de seneste 50 år.

Hammershøi-værk kan slå auktionsrekord

Vilhelm Hammershøis maleri med titlten 'Interiør fra Strandgade 30' skal under hammeren ved auktionshuset Bruun Rasmussen til november. Her forventes det, at billedet vil sætte ny rekord for et Bruun Rasmussen-hammerslag med en vurdering til mellem 20 og 30 millioner kroner. Det skriver Ritzau. 

Politi efterlyser udviklingshæmmet pige

Østyllands Politi efterlyser en udviklingshæmmet pige, der er gået fra en institution i Elev ved Aarhus. Hun er 24 år, 160 centimeter høj, mørk i huden med kort sort hår. Hun er iført en sort- og rødstribet trøje, mørk softshell-jakke og mørkeblå jeans. Ring 114, hvis du har oplysninger, skriver politiet på Twitter. 

Juncker om Brexit: - Jeg tror, vi kan få en aftale

Europa-kommisionsformand Jean-Claude Juncker tror, at der kan landes en Brexit-aftale inden 31. oktober, som lige nu er skæringsdatoen for Storbritaniens farvel til unionen. Det siger han i et interview med Sky News. Her siger formanden, at "jeg tror, vi kan få en aftale. Jeg gør alt for at få en aftale, fordi jeg ikke kan lide idéen om et 'no deal'.".  

To fangere bidt i hovedet af isbjørn i Grønland

To fangere på moskusjagt er blevet bidt i ansigtet af en isbjørn nord for Uummannaq i Grønland. Det oplyser vagtchefen ved Grønlands Politi til KNR. En tredje fanger skød efter bjørnen, der flygtede. Der skete ingen alvorlig skade på de to fangere, fremgår det. 

Mand anholdt efter formodet hardball-skyderi

En formodet gerningsmand bag et skyderi i Middelfart med, hvad politiet mener at være et hardball-våben er anholdt. Det skriver politiet på Twitter.
 

Politiet efterlyser mand efter skud-anmeldelse

Fyns Politi efterlyser en mand på cirka 50 år, dansk, iført sort trøje, sort vest, militærbukser og militræstøvler. Manden har ifølge politiet formentlig skudt mod en bolig med et hardball-våben eller lignende. Ingen tilskadekomne. 

Meldinger om skyderi i Middelfart

Politiet er massivt til stede i Middelfart midtby efter en anmeldelse om skud mod en bolig. "Efterforskes," skriver Fyns Politi på Twitter. 

Trump sagsøger distriktsanklager i New York

USA's præsident Donald Trump sagsøger distriktanklager i New York for at forhindre udleveringen af Trumps skattepapirer. Det skriver nyhesbureauerne AP og Reuters. Distriktsanklageren i New York har via en stævning bedt om Trumps selvangivelser fra de sidste otte år.

Kø på E45 efter harmonikasammenstød

Et harmonikasammenstød med fire biler har skabt kødannelse på E45 i nordlig retning i Nørresundby efter tunnellen. Nordjyllands Politi skriver på Twitter, at bilister skal forvente længere køretid. Ingen meldinger om tilskadekomne.

Tidligere tunesisk præsident død

Den tidligere tunesiske præsident Zine al-Abidine Ben Ali død. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Zine al-Abidine Ben Ali blev i 2011 væltet efter 23 år som præsident, i forbindelse med hvad der er blevet kendt som det arabiske forår.  

Regeringen dropper endegyldigt Lindholm

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) dropper den tidligere regerings plan om et udrejsecenter på Lindholm. Det skriver ministeriet i en mail.