Dagens overblik: 100 dages oprør sætter sine spor

16x9
En kvinde modtager behandling, efter hun blev udsat for tåregas ved en demonstration i Hongkong. Foto: Kai Pfaffenbach / Ritzau Scanpix

Kristian Jensen vil ikke bruge tid på Løkke, fredag bliver til fridag i Odsherred, og flere steder indfører nu overhalingsforbud for lastbiler.

På en blæsende dag som i dag troede du måske, at det var ved at være slut med varme, sol og temperaturer over 20 grader.

Men vores venner på TV 2 Vejret lover altså, at det sommerlige vejr vender tilbage i løbet af ugen.

Vi kan selvfølgelig ikke bruge al tiden på at snakke om vejret, for ugens første dag har også budt på andre historier. Velkommen til dagens overblik.

100 dages oprør sætter sine spor

En demonstrant tager fat i en tåregaspatron under en demonstration i Hongkong.
En demonstrant tager fat i en tåregaspatron under en demonstration i Hongkong. Foto: Athit Perawongmetha / Ritzau Scanpix

Vi starter i Hongkong, hvor det i dag er præcis 100 dage siden, at de omfattende protester gik i gang.

I weekenden var der atter optøjer i Hongkongs gader, da demonstranter begik hærværk mod regeringsbygninger og togstationer. Det førte til flere sammenstød med politiet, der gjorde brug af tåregas og vandkanoner.

Optøjerne sætter også deres spor i økonomien i Hongkong, der ifølge flere eksperter er på vej i økonomisk recession.

Kristian Jensen vil ikke bruge tid på Løkke

Kristian Jensen har set Lars Løkke Rasmussens interviews, men vil ikke forholde sig meget til dem.
Kristian Jensen har set Lars Løkke Rasmussens interviews, men vil ikke forholde sig meget til dem. Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix

Herhjemme har det politiske Danmark brugt store dele af mandagen på at analysere og diskutere det interview, som afgående Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen gav til TV 2 og DR søndag.

Analytikerne mener, at interviewet bød på en del stikpiller fra Lars Løkke Rasmussen til blandt andre tidligere næstformand Kristian Jensen.

Kristian Jensen selv har dog ikke tænkt sig at bruge mange sekunder på at tale om Lars Løkke Rasmussen i offentligheden. Det siger han i hvert fald til TV Midtvest:

- Debatten om og med Lars Løkke Rasmussen er for mig et lukket kapitel, lyder det.

Lars Løkke Rasmussen er dog ikke færdig med at tale om sig selv. Han har således netop annonceret, at han vil drage landet rundt på en foredragsturné.

Skattestyrelsen retter krav på 900 millioner

Fagdirektør for Selskab, Kenneth Joensen, til pressemøde mandag.
Fagdirektør for Selskab, Kenneth Joensen, til pressemøde mandag. Foto: Niels Christian Vilmann / Ritzau Scanpix

I dag har Skattestyrelsen rettet et krav på omtrent 900 millioner kroner mod Nordea.

Ifølge styrelsen skulle Nordea have hjulpet en udenlandsk pensionskasse med at refundere udbytteskat, oplyste Skattestyrelsen på et pressemøde.

Sagen er en del af det store kompleks af sager om udbytteskat, der har kostet den danske statskasse mange milliarder kroner. Søndag kom det i øvrigt frem, at omfanget af svindel med dansk udbytteskat kan være i omegnen af 940 millioner kroner højere end hidtil antaget.

Fri fredag i Odsherred

De nye arbejdstidsregler træder i kraft mandag 16. september efter et tilløb på mere end to år og vil løbe over en treårig forsøgsperiode.
De nye arbejdstidsregler træder i kraft mandag 16. september efter et tilløb på mere end to år og vil løbe over en treårig forsøgsperiode. Foto: Brian Lindhoff / TV 2

Hvis der er tradition for fredagsbar i Odsherred Kommune, så skal den fremover flyttes til torsdag. De næste tre år vil kommunen nemlig forsøge sig med en arbejdsuge på fire dage.

Det har 292 af i alt 300 medarbejdere valgt at sige ja tak til.

Konkret betyder det, at de stadig skal arbejde 37 timer om ugen, men at de så på enkelte dage skal arbejde flere timer. De ansatte får selv lov til at strukturere tiden. For borgere betyder det også, at man fremover bør kunne booke møder med de ansatte efter normal kontortid.

Flere steder med overhalingsforbud

Arkivfoto.
Arkivfoto. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Så skal vi til en af de historier, der virkelig kan få bilister i personbiler op i det røde felt: Lastbiler, der overhaler på motorvejene.

Og hvis man som privatbilist er træt af den slags, så er der gode nyheder forude.

Fremover vil Vejdirektoratet nemlig udvide antallet af strækninger på de danske motorveje, hvor lastbiler ikke må overhale. Du kan få det fulde overblik over strækningerne ved at klikke lige her.

***

Det er jo mandag, som uofficielt er ugens hårdeste dag, så vi runder overblikket af med et muntert tilbageblik.

Komiker og Natholdet-vært, Anders Breinholt, har nemlig været en tur i arkivet for at finde de sjoveste klip i Natholdets historie.

Dem finder du her.