Vores jord

Piet gav et æbletræ til en helt særlig person i sit liv

Hele Danmark stod sammen om at plante træer lørdag aften, og Piet fra 'De sjældne danskere' var en af dem.

"Sig det med blomster" var engang et velkendt motto fra en dansk blomsterforhandler.

Men lørdag aften kunne man "sige det med træer", da indsamlingsshowet 'Danmark planter træer' rullede over skærmen på TV 2.

En af de personer, der gerne ville give et træ til en helt særlig person, var Piet fra programmet 'De sjældne danskere'.

Hospitalsklovnen Stella fortjente ifølge ham en stor tak - og et æbletræ.

- Når det gør ondt, hjælper hun

Piet lider af den sjældne sygdom, Saul Wilson-syndrom. Et syndrom, man mener, der kun er omkring 13 andre tilfælde af i hele verden. Derfor har han tilbragt mange timer på hospitalet.

- Stella betyder alt for mig. Når jeg har nogle situationer på hospitalet, hvor det gør ondt, så er hun der til at hjælpe, forklarede han.

Derfor overraskede han Stella på hospitalet. Og faktisk hjælper Piet også Stella, fortalte hun.

- Det betyder rigtig meget for mig, for hvis der er en dag, hvor der er noget, der ikke lige er, som det skal være, så tænker jeg på dig og på alt, hvad du kan klare. Så tænker jeg, så kan jeg også klare det, sagde hospitalsklovnen, da hun takkede for træet.

Så mange træer skal der plantes

Danskerne nåede lørdag aften at samle penge ind til 914.233 træer, der skal plantes rundt omkring i Danmark.

Det er Danmarks Naturfredningsforening og organisationen Growing Trees Network Foundation, der vurderer, hvor træerne skal plantes henne.

- Vi har mærket et kæmpe engagement. Tusind tak til alle, der har valgt at støtte ’Danmark planter træer’. Nu skal vi i gang med at få mere skov i Danmark, siger Maria Reumert Gjerding, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening.