Danmark planter træer: Det går pengene til

Der er allerede flere områder i Danmark, der gerne vil lægge jord til de nye træer. Se hvilke nederst i artiklen.

Din støtte til 'Danmark planter træer' går, som navnet også antyder, til at plante træer og dermed skabe flere grønne områder i Danmark.

Helt præcis vil der for hver 20 kroner, der bliver doneret, være til ét træ samt en del til bevaringen af eksisterende skov.

Når indsamlingen er slut, vil Danmarks Naturfredningsforening sammen med organisationen Growing Trees Network Foundation, der har stor erfaring i at etablere Folkeskove og finde ud af, hvor træerne skal plantes.

Støt Danmark planter træer

  • Vær med til at plante træer og gør en forskel for klimaet, når TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening står sammen om ’Danmark planter træer’.
  • Du kan støtte indsamlingen her. 
  • For hver indsamlede 20 kr. plantes ét træ i Danmark. Derudover går en del af midlerne til bevarelse af rydningstruet skov i Danmark og udlandet
  • Indsamlingen bliver afrundet med et show, der sendes lørdag 14. september kl. 19.30 på TV 2.

Lørdagens indsamling er et samarbejde mellem TV 2 og naturfredningsforeningen, og håbet er, at det vil inspirere danskerne til i fællesskab at gøre en forskel for klimaet.

- Skov spiller en nøglerolle, hvis vi skal nå det globale klimamål. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu sætter gang i et stort nationalt projekt for at skabe mere skov. Særligt fordi alle danskere har mulighed for at bidrage til at gøre en forskel for klimaet, siger Maria Reumert Gjerding, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Et effektivt middel

Træerne vil blive placeret rundt i hele landet, hvor de får mulighed for at vokse sig store og stærke. Det betyder, at de kan opsuge mere CO2 og på sigt blive meget værdifulde for både dyr og planter.

Det bliver en blanding af forskellige træarter - de fleste af dem løvtræer, der hører til i Danmark.

Skove er nemlig et af de mest effektive midler, når det kommer til at opsluge CO2 og meget nødvendige, når det kommer til at opnå de globale klimamål.

Og netop derfor handler det ikke kun om at plante, men også bevare. Sikringen af eksisterende skov kommer blandt andet til at foregå gennem opkøb af områder, der er udrydningstruede.

Flere steder i spil

Allerede nu har Naturstyrelseren, en række kommuner og Folkekirken budt ind med arealer, som de gerne vil plante træer på.

Det vil først efter indsamlingen blive vurderet, hvor og hvor mange træer, der skal plantes.

På kortet nedenfor kan du se, hvilket område tæt på dig, der er i spil til at lægge jord til nogle af de nye træer.