Raket eksploderede på amerikansk ambassade - ingen tilskadekomne

Det var ifølge nyhedsbureauet Associated Press (AP) en raket, der kort efter midnat lokal tid eksploderede på den amerikanske ambassade i Kabul i Afghanistan. Ingen kom til skade ved eksplosionen. Eksplosionen sker på årsdagen for terrorangrebet i New York 11. september 2001.

Jordskælv i Alaska

Et jordskælv med en styrke, der foreløbig er målt til 5,7, har ramt et område i det sydøstlige Alaska i USA. Det oplyser det amerikanske jordskælvscenter USGS.

Kvinde anklages for forsøg på afpresning af Neymar

 Neymar,, til venstre, og Najila Trindade Mendes de Souza,

Brasiliansk politi har sigtet en brasiliansk fotomodel, der anklagede den fodboldstjernen Neymar for voldtægt på et hotel i Paris, for falsk anmeldelse. Najila Trinidade Mendes de Souza og hendes eks-mand anklages for at lyve for politiet og for forsøg på afpresning af Neymar. Den brasilianske fodboldspiller, der spiller for franske Paris St. Germain, er blevet renset for alle anklager. Det skriver BBC.

Eksplosion ved amerikansk ambassade i Afghanistan

Der er hørt en eksplosion tæt på USA's ambassade i Kabul i Afghanistan. Eksplosionen blev registereret kort efter midnat, lokal tid - på årsdagen for terror-angrebet i New York 11. september 2001. Det skriver nyhedsbureauet Associated Press (AP).

Klimaforandringer koster Sveriges højeste bjergtop titlen

Sdein 1880 har det svenske bjerg Kebnekaises sydlige spids haft titlen som Sveriges højeste bjergtop. Men på grund af de stigende temperaturer er det isdækkede bjerg sunket, så det nu er 2.095,6 meter højt. Det betyder, at bjergets nordlige spids, der ikke er dækket af is, nu er højere. Det er 2096,7 meter højt. Det siger Gunhild Ninis Rosqvist, professor i geografi på Stockholms Universitet, til CNN.

Israel skyder to raketter ned

Israel har skudt to raketter ned, der blev affyret fra Gazastriben tirsdag. Det oplyser israelsk militær ifølge Reuters. 

Forfatter får job hos klimaminister

Forfatter Kasper Colling Nielsen

Forfatteren Kaspar Colling Nielsen starter i et job som taleskriver og embedsmand for klimaminister Dan Jørgensen (S), skriver Politiken.

Ingen personskade efter mulig skudspisode i København

Politiet har afspærret området.

Københavns Politi oplyser, at der ikke er konstateret personskade efter en mulig skudepisode på Brydes Allé i København. Politiet foretager afhøringer og undersøgelser på stedet, og der er afspærret.

Anmeldelse om skyderi i København

Københavns Politi oplyser, at man er til stede på Brydes Allé i København efter anmeldelse om skyderi. I øjeblikket har politiet dog ingen informationer om forholdet.

Iransk ambassadør kaldt til samtale i Storbritannien

Olie fra en iransk tanker, der blev tilbageholdt i Gibraltar, er sendt til Syrien i strid med EU-sanktioner, siger den britiske udenrigsminister Dominic Raab. Skibet blev løsladt efter det iranske styre gav skriftlige garantier for, det ikke havde kurs mod Syrien. Men ifølge Raab er det tydeligt, at skibet havde overført sin last i Syrien, og derfor har Raab kaldt den iranske ambassadør til samtale i det britiske udenrigsministerium. Det skriver BBC.

Syv personer anholdt i Vollsmose efter formodet skudepisode

Syv personer er blevet anholdt i og omkring Vollsmose i forbindelse med en formodet skudepisode, oplyser Fyns Politi. Der er ingen meldinger om tilskaldekomne. Politiet fik anmdeldelse om skud i et kryds i Vollsmose klokken 18.10 tirsdag.

Mand blev kropsvisiteret 41 gange

En mand blev kropsvisiteret 41 gange på det halvandet år, han var indlagt på en retspsykiatrisk afdeling i Viborg.Det var nedværdigende behandling, har Højesteret tirsdag afgjort. Manden var indlagt fra august 2013 til februar 2015 som følge af en behandlingsstraf. Når han kom tilbage fra uledsagede udgange eller havde haft ikke-overvågede besøg, blev han flere gange kropsvisiteret.

Apple klar med streaming af tv

Den amerikanske it-gigant Apple er 1. november klar med en ny service med streaming af tv, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Afspærring af lufthavn ophævet

Afspærringen af Aarhus Lufthavn ved Tirstrup er ophævet, da politiet ikke fandt spor efter sprængstof eller lignende i en taske, som blev undersøgt. Det oplyser Østjyllands Politi. Lufthavnen har været afspærret i flere timer og al flytrafik blev stoppet mens politiet undersøgte sagen.

Trump udpeger ny national sikkerhedsrådgiver

Charlie Kupperman er udpeget til fungerende national sikkerhedsrådgiver af USA's præsident, Donald Trump. Det oplyser en talsmand for Trump-administrationen til tv-stationen CSPAN, skriver det tyske nyhedsbureau dpa. Tidligere tirsdag meddelte Trump, at han havde fyret sin nationale sikkerhedsrådgiver, John Bolton.

Medie: Militante islamister i netværk, som gav Danmark milliontab

I en årrække har to militante islamister været dybt involveret i et hidtil ukendt netværk med i alt 14 danske forretningsmænd med forbindelse til en række konkursramte selskaber, der har medført et tab på mere end 800 mio. kr. i ubetalt moms og skat for den danske statskasse. Det skriver Finans.

Båd sunket i Nyhavn

En båd er sunket i Nyhavn i København, oplyser Københavns Politi. Der er ikke konstateret personskader. Hovedstadens Beredskab oplyser, at der er tale om en ældre båd, som nu står på bunden.

USA indfører sanktioner mod terrorledere

USA's finansministerium oplyser, at man har indført sanktioner mod blandt andet en række terroristledere. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Politiet talstærkt til stede i Vollsmose

Fyns Politi er talstærkt til stede i Vollsmose ved Odense. To kryds i området er spærret i øjeblikket. Politiet vil ikke sige mere på nuværende tidspunkt, skriver de.