Medie: Danske Regioner har arbejdet på at stække Styrelsen for Patientsikkerhed

Danske Regioner har i kulissen arbejdet på at stække Styrelsen for Patientsikkerhed efter styrelsens kritik af regionernes ageren i sag om mangelfulde brystkræftundersøgelser. Det skriver Jyllands-Posten på baggrund af mails, som avisen har fået indsigt i.

Socialt medie nede flere steder

Billeddelingstjenesten Snapchat er gået ned i dele af USA og Europa, viser et kort fra netsiden downdetector.com, som kortlægger de sociale mediers nedbrud. Ifølge kortet er Danmark også ramt af nedbrud.

Ny italiensk regering overlever tillidsafstemning

Ifølge blandt andet det norske nyhedsbureau NTB har den italienske premierminister Giuseppe Conti overlevet den første af to tillidsafstemninger, som hans fire dage gamle samlingsregering skal igennem. Regeringskoaltionen - Socialdemokraterne og Femsjernebevægelsen - vandt tillidsafstemningen i det italienske parlament med 343 stemmer mod 263.

Britisk udenrigsminister vil selv tage til Bruxelles: Vi følger landets love

Den britiske udenrigsminister, Dominic Raab, siger, at premierminister Boris Johnson ikke vil rejse til Bruxelles den 17. oktober for at forhandle en udsættelse af brexit. Men Raab siger, at han selv til tage til Bruxelles, og at regeringen altid vil følge landets love. Det skriver Reuters.

Antallet af unge hjemløse falder for første gang i 12 år

For første gang i 12 år falder antallet af unge hjemløse efter mange års konstant stigning. Det viser en ny opgørelse fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd ifølge Ritzau. Der er omkring 350 færre unge hjemløse mellem 18 og 29 år i landet end for to år siden – og det samlede antal hjemløse er kommet ned på knap 2.000.

NIgeria henter statsborgere hjem fra Sydafrika efter racistiske overfald

Nigeria evakuerer nu hundredevis af nigerianske statsborgere fra Sydafrika efter en række racistiske angreb, siger en nigeriansk regeringskilde til CNN. Foreløbig letter to fly med 640 nigerianere, som gerne vil hjem til Nigeria, onsdag fra Sydafrika.  

Medie: Ellen Trane Nørby stiller op som næstformand i Venstre

Ellen Trane Nørby siger til Avisen Danmark, at hun stiller op til et kampvalg om næstformandsposten i Venstre mod Inger Støjberg ved det ekstraordinære landsmøde i Venstre i Herning 21. september. 

To søfolk reddet op fra kæntret fratgskib

To af de fire søfolk, som var fanget i et kæntret fragtskib uden for USA's atlanterhavskyst i Georgia, er nu blevet reddet op ved en redningsoperation. Det skriver nyhedsburauet Associated Press (AP). Redningsfolk hørte tidligere mandag bankelyde fra skibet, og der blev efterfølgende boret hul i skibets skrog for at få forsyninger ind til de fire personer, som var fanget i det kæntrede skib.

Trump overvejer at trække amerikanske soldater hjem fra Afghanistan

USA's præsident Donald Trump overvejer at trække amerikanske tropper hjem fra Afghanistan. - Vi vil gerne ud, men vi trækker os ud på det rigtige tidspunkt, siger Donald Trump ifølge nyhedsbureauet Reuters. Han siger også, at fredsforhandlingerne mellem USA og Taleban, så vidt han kan se det, er helt døde.

Jordskælv i Venezuela

Et jordskælv med en styrke, der foreløbig er målt til en styrke på 5,5, har ramt et område tæt på kysten i Venezuela, oplyser det amerikanske jordskælvscenter USGS.

Tre døde efter familietragedie i bolig i Dordrecht

Ifølge det hollandske medie De Telegraaf er tre personer døde efter en skudepisode i en bolig i den hollandske by Dordrecht. Der er ifølge mediet tale om en familietragedie, hvor gerningsmanden, en politimand, er blandt de omkomne. En fjerde person blev kvæstet.

50 amerikanske stater efterforsker Google for monopol-dannelse

Ifølge det amerikanske medie The Hill har statslige anklagere i 50 amerikanske stater nu officielt indledt en efterforskning af Internet-giganten Google for monopol-dannelse. Efterforskningen ledes af Ken Paxton, republikansk anklager i staten Texas. 

53-årig mand anholdt for brandstiftelse i Sorø

En 53-årig mand er blevet anholdt for at have påsat en brand på en villa i Sorø, oplyser Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi ifølge sn.dk. Den 53-årige, der nægter sig skyldig, forventes fremstillet ved et grundlovsforhør med krav om fængsling ved retten i Næstved tirsdag. Ingen kom til skade ved branden.

Flere mennesker skudt i Dordrecht

Flerre mennesker er blevet skudt i et hjem i Dordrecht i Holland, siger politiet i byen ifølge mediet NOS.
 

Stort fald i svensk flytrafik

Flytrafikken på indenrigsruterne i Sverige lå i august 10 procent lavere end for et år siden. I juli var nedgangen på 11 procent. Det skriver det norske onlinemedie, nettavisen.no, ifølge Ritzau.

Forsvarsspiller til Brøndby

Forsvarsspilleren Andreas Maxsø har underskrevet en fireårig kontrakt i Brøndby, Superligaklub i fodbold, oplyser klubben i sin app Brøndby Indefra. For nylig fik Maxsø, der tidligere har spillet i FC Nordsjælland, ophævet sin kontrakt med den tyske klub KFC Uerdingen.

Handelsaftale mellem USA og Japan klar mandag

Ifølge nyhedsbureauet Reuters siger USA's udenrigsminister MIke Pompeo i et tweet, at han glæder sig til at en handelsaftale mellem USA og Japan kan afsluttes senere mandag i forbindelse med FN's generalforsamling i New York.

Medier: Styrelse advarer tolke mod boykot

Konkurrencestyrelsen advarer en række tolke mod at boykotte EasyTranslate. Det risikerer nemlig at være ulovligt. Det skriver Ritzau, der citerer Berlingske og Radio24syv.  I et brev, som er sendt til en række tolke, skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, at det kan være ulovligt, hvis tolkene indgår en koordineret indsats om ikke at tage opgaver for EasyTranslate.