Presselogen

Ekstra Bladet bringer billede fra privat Ellemann-fest: - Det er kørt langt ud over afgrunden

Der er ikke noget, der retfærdiggør, at Ekstra Bladet bringer billeder af Jakob Ellemann-Jensens private have, lyder kritikken.

Jakob Ellemann-Jensen holdt fredag aften en housewarming, mens der var møde i forretningsudvalget i Venstre. Det blev til en artikel i Ekstra Bladet med overskriften ”Ellemann fester, mens Løkke kæmper for sit politiske liv”.

I artiklen bragte Ekstra Bladet et billede taget fra vejen og ind i Jakob Elleman-Jensens have.

Den artikel debatterede panelet i søndagens udgave af TV 2s program 'Presselogen'. BTs chefredaktør mener, at artiklen skruede unødigt op for et drama i fortællingen om opgøret i Venstre, hvor Jakob Ellemann-Jensen fortsat er politisk ordfører, mens Lars Løkke Rasmussen lørdag tog konsekvensen af opgøret og trådte tilbage fra formandsposten for Danmarks største liberale parti.

- Han holder en fest, og den har der været inviteret til i lang tid. Historien bliver masseret op til at være noget, den egentlig ikke er. I forhold til billederne er det et godt eksempel på, at det er kørt langt ud over afgrunden. Ekstra Bladet tager nogle billeder til en privat fest ind i en have. Man må ikke gøre det, og der er ikke nogen relevans i den her historie, der retfærdiggør, at man gør det, lød det fra Jonas Kuld Rathje, chefredaktør på BT.

Altingets chefredaktør Jakob Nielsen mener, at selve historien er relevant, men synes billedet er over grænsen.

- Jeg synes, det er en relevant historie. Det er relevant at dække, hvilke alliancer der er i Venstre. Der, hvor filmen knækker, er, når de filmer med en telelinse ind i haven, sagde Jakob Nielsen i Presselogen.

Men den kritik er Ekstra Bladet ikke enig i.

- Jeg synes, det billede er harmløst for at sige det lige ud. Det er taget på offentlig vej. Endda en meget stor vej, Kongevejen i Birkerød, hvor der er masser af liv og leben, og så er det taget ind i en have, og man kan jo ikke se, hvem der deltager i festen på det billede, siger Steen Larsen, politisk redaktør på Ekstra Bladet.

Han er ikke enig i, at der er tale om paparazzibilleder.

- Paparazzijournalistik er jo, at man forfølger enkelt personer eller andre med foto. Det gør vi jo ikke her. Vi tager et billede af en fest, lød svaret fra Steen Larsen i Presselogen.

Afstemning

Går Ekstra Bladet for langt, når avisen tager et billede fra en privat fest?

Se eller gense hele 'Presselogen' på TV 2 PLAY.