Nyheder

Dagens nyheder 31. august

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist på denne mail.

Bahamas evakuerer turister og indbyggere

Bahamas er lørdag gået i gang med at evakuere turister og indbyggere fra den nordlige kyst og fra lavtliggende øer. Det skriver nyhedsbureauet AP. Orkanen Dorian ventes søndag at ramme østaten i Atlanterhavet med vindstød på op til 240 kilometer i timen.

Motorcyklist død i ulykke

En 40-årig mand er død, efter at han mistede herredømmet over sin motorcykel og påkørte et træ i Måre på Fyn kort før klokken 18 lørdag. Der var tale om et solouheld, oplyser Fyns Politi på Twitter. Manden var fra lokalområdet, og bar ikke hjelm, da ulykken indtraf.

Hizbollah: Vi har våben nok til konfrontation med Israel

Hizbollah har tilstrækkeligt med præcisionsvåben i Libanon til en konfrontation med Israel. Det siger lederen af den militante libanesiske bevægelse, Hassan Nasrallah. Spændinger er igen blusset op mellem de to nabolande, efter at to droner faldt ned i Libanon. De blev tilsyneladende brugt i et forsøg på at angribe et mål, der skulle have noget at gøre med Hizbollahs præcisionsmissiler.

Elektrisk fly letter for første gang i Danmark

Et elektrisk fly, der både kan komme på vingerne og flyve på ren el, er for første gang nogensinde lettet fra dansk jord. Det skete lørdag på Kaldred Flyveplads på Vestsjælland.

Caroline Wozniacki er ude af US Open

,

Caroline Wozniacki er ude af US Open efter et nederlag til canadiske Bianca Vanessa Andreescu på 4-6, 4-6.

Helikopter er styrtet i Norge - fire døde

Fire personer er omkommet, en er savnet og en modtager behandling efter et helikopterstyrt i Alta i Nordnorge. Det oplyser Hovedredningssentralen til norsk TV2.

En dræbt og ni sårede efter knivoverfald i Frankrig

Området omkring gerningsstedet er afspærret.

En er dræbt og ni er såret i forbindelse med et knivoverfald i det sydøstlige Frankrig, oplyser en talsmand for de lokale myndigheder. Det skriver nyhedsbureauet AFP. Ifølge avisen Libération er overfaldet sket i byen Villeurbanne.

Kasper Asgreen vinder etape i Tyskland Rundt

Den danske cykelrytter Kasper Asgreen vinder 3. etape af Tyskland Rundt.

Helikopter er styrtet i Norge

En helikopter er styrtet ned sydvest for Alta i det nordlige Norge. Det oplyser Hovedredningssentralen Nord-Norge til det norske nyhedsbureau NTB. Centralen har fået melding om, at seks mennesker er om bord. Det er uklart, hvad der er sket med dem, ligesom årsagen til styrtet endnu ikke er kendt.

Flere briter på gaden mod Boris Johnson

Tusindvis af mennesker demonstrerer flere steder i Storbritannien mod premierminister Boris Johnsons beslutning om at suspendere det britiske parlament i tiden op til, at landet efter planen skal udtræde af EU. Det rapporterer den britiske tv-station BBC. Ud over hovedstaden London er der også demonstrationer i blandt andet Manchester, Leeds, York og Belfast.

Mand påkørt af tog i København - slipper med brækket arm

En 41-årig mand er lørdag eftermiddag blevet påkørt af et tog på Langgade station i Valby. Personen er tilsyneladende sluppet med en brækket arm, oplyser vagtchef ved Københavns Politi Michael Andersen. DSB oplyser, at togene kører igen på strækningen mellem Frederiksund og Klampenborg.

Mindst 40 militante islamister dræbt i Syrien

Mindst 40 militante islamister er dræbt i et raketangreb i Syrien. Det meddeler overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder ifølge nyhedsbureauet AFP. Kort forinden var der meldinger om, at et angreb havde ramt styrker med tilknytning til den militante bevægelse al-Qaeda nær byen Idlib i det nordvestlige Syrien.

Togdrift indstillet efter personpåkørsel

DSB oplyser, at der i øjeblikket ikke kører tog på linje c mellem Flintholm og Københavns Hovedbanegård. Det skyldes, at der har været en personpåkørsel på Langgade Station i Valby. Ifølge Hovedstadens Beredskab vil togdriften være indstillet, mens redningsarbejdet er i gang.

Løkke trækker sig øjeblikkeligt - Jensen er fungerende formand

Politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen udtaler sig lørdag.

Venstres pressetjeneste oplyser, at formand Lars Løkke Rasmussen har trukket sig med øjeblikkelig virkning, og derfor bliver Kristian Jensen fungerende formand i perioden op til det ekstraordinære landsmøde i september.

 

Ellemann: Svært for os alle

- Vi har haft et hovedbestyrelsesmøde, som har været svært for os alle, siger Jakob Ellemann-Jensen nu til pressen. Han fortæller, at alle er følelsesmæssigt meget påvirkede af udviklingen. Situationen kræver reflektion og omtanke. Han ønsker ikke at svare på, hvorvidt han stiller op til posten som formand for Venstre efter Lars Løkke Rasmussen.

12 løsladt efter slagsmål og knivstikkeri i Skanderborg

Sydøstjyllands Politi løslader 12 personer, som blev anholdt i forbindelse med slagsmål og knivstikkeri i Skanderborg. Det oplyser politiets vagtchef. Ved slagsmålet blev en mand stukket med en kniv. Han har ikke været i livsfare.

Venstre-folk peger på Ellemann som ny formand

Jakob Ellemann-Jensen og Sophie Løhde ved ankomsten til hovedbestyrelsesmødet i Venstre lørdag.

Flere Venstre-medlemmer peger nu på Jakob Ellemann-Jensen som ny formand for partiet. Jakob Ellemann-Jensen, som er politisk ordfører for partiet, ventes at tale til pressen om kort tid. Det er besluttet, at et ekstraordinært landsmøde i Venstre skal afholdes 21. september med to punkter på dagsordenen: valg af formand og valg af næstformand. 

 

Sygeplejerske mistænkt for at dræbe fem patienter i Tyskland

En mandlig sygeplejerske i det sydvestlige Tyskland er mistænkt for at have dræbt mindst fem patienter med medicin. Den 27-årige mand er mistænkt for fem drab og to drabsforsøg, oplyser anklagemyndigheden i den vesttyske by Saarbrücken ifølge dpa.