Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist på denne mail.

Tysk skib redder 100 migranter fra båd i Middelhavet

Et tysk skib, Eleonore, der tilhører organisationen Mission Lifeline, har reddet 100 migranter fra en båd i Middelhavet. Det oplyser skibets kaptajn Claus-Peter Reisch på Twitter, skriver norske NRK.

Rådgiver for Boris Johnson til Bruxelles for at diskutere alternativer til Brexit-plan

Ifølge nyhedsbureauet Reuters, der citerer det britiske medie The Telegraph, tager den britiske premierminister Boris Johnsons Europa-rådgiver, David Frost, til Bruxelles onsdag for at diskutere alternativer til den Brexit-plan, som EU blev enig med den tidligere britiske premierminister Theresa May om.

Politiet jagter gerningsmand efter røveri i Aabenraa

Syd- og Sønderjyllands Politi jagter en 22-25 årig gerningsmand, der kort før klokken 21 begik røveri mod en Fakta-forretning på Tøndervej i Aabenraa. Han truede ekspedienten med en sort pistol og fik udleveret penge. Manden beskrives som ikke-etnisk dansk og cirka 174 centimeter høj. Han var iført sort hættetrøje med GLS-logo på ryggen, sorte bukser, hvide ankelsokker og sorte sko. Hvis man ved noget eller har set noget, kan man ringe til politiet på 114.

Anklager vil kræve dødsstraf til mand, der skød i synagoge

Anklagemyndigheden vil kræve dødsstraf til en 49-årig mand, der er tiltalt for at have affyret skud i en synagoge i Pittsburgh i USA i oktober sidste år. 11 mennesker mistede livet. Det skriver blandt andet nyhedsbureauet Associated Press og  Jerusalem Post.

Hundredevis skal tvangsflyttes, så boligområde kan komme væk fra ghettoliste

96 familier, og dermed hundredevis af mennesker i boligområdet Nøjsomhed/Sydvej i Helsingør skal tvangsflyttes, så boligområdet kan komme væk fra ghettolisten. Det står ifølge sn.dk klart efter et møde i byrådet i Helsingør mandag. De 96 familier bor i gavllejligheder, som i stedet skal bygges om til tilgængelighedsboliger for plus 50-årige i arbejde. Den manøvre forhindrer ifølge Sn.dk, at boligområdet bliver udpeget som en "hård ghetto", hvilket vil medføre krav om nedrivning. 

USA lancerer dataprogram - skal beskytte databaser ved valgkamp i 2020

USA's regering har planer om snart at lancere et ny computerprogram, som skal beskytte databaser og datasystemer i forbindelse med registrering af vælgere forud for præsidentvalgkampen i 2020. Det skriver Reuters.

Indonesien flytter hovedstad til Borneo - den nuværende hovedstad synker

Indonesiens hovedstad skal flyttes til Øst-Kalimantan-provinsen på øen Borneo, siger Indonesiens præsident Joko Wikodo ifølge BBC. Den nuværende hovedstad, Jakarta, hvor der bor mere end 10 millioner mennesker, ligger på sumpjord, og byen synker 25 centimeter om året. Stedet, hvor hvor den nye hovedstad skal ligge, har endnu ikke fået et navn.

Mand pågrebet i forbindelse med drab i Malmø

En mand er blevet pågrebet i forbindelse med drabet på en kvinde i 30-erne i Malmø, skriver SVT.  Ifølge svensk politi afhøres om han netop nu om drabet, og det kan blive aktuelt at anholde og sigte ham senere mandag aften, siger svensk politi. Manden er ifølge SVT mistænkt for delagtighed i drabet. Kort efter klokken 21 blev han anholdt og sigtet for meddelagtighed i drabet.

Moské-ledelse beklager: Tre kvinder nægtede at give håndtryk til norsk kronprins

Ledelsen i moskeen Al-Noor Islamic Centre i Bærum i Norge, hvor en person mistede livet ved et angreb 10. august, beklager nu tre kvinders opførsel, da Norges kronprins Haakon i sidste uge besøgte moskeen for at vise sin støtte. De tre kvinder nægtede at give håndtryk til kronprins Haakon, og en kommunikationsmedarbejder for ledelsen beklager nu ifølge NRK og siger, man ikke på forhånd vidste, at de tre kvinder ville nægte at give kronprinsen et håndtryk.

Israel vil bygge 300 nye boliger på Vestbredden efter 17-årig pige blev dræbt

Israel vil bygge 300 nye boliger i Dolev på den besatte Vestbred. Det sker efter at en 17-årig pige blev dræbt ved et bombeangreb i sidste uge. Nye bosættelser er ofte Israels svar på palæstinensiske angreb, skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Kompromis mellem Frankrig og USA afværger handelskrig

Ifølge CNN Business er der indgået et forlig mellem USA og Frankrig om en planlagt fransk skat, der ville ramme store internet-selskaber. Dermed kan truslen om en potentiel handelskrig mellem de to lande være afværget, skriver CNN Business.

Dansk cykelstjerne skifter hold

Den danske cykelrytter Magnus Cort Nielsen, der kører for Astana, skifter hold. Til næste år skal han køre for EF Education First, oplyser det amerikanske hold i en pressemeddelelse.

Medie: Hul i de offentlige udgifter på 3,5 milliarder kroner i 2020

Børsen skriver, at finansminister Nicolai Wammen (S) tirsdag vil fortælle, at der er et hul i de offentlige udgifter på 3,5 milliarder kroner i 2020. Beløbet vil stige frem mod 2023, skriver Børsen.

Miljøministeren sætter stopper for havbrug

Miljøminister Lea Wermelin (S) trækker stikket på etablering af nye havbrug – fiskeopdræt i åbne bure til havs – i de danske farvande og udvidelse af de eksisterende 19 havbrug. Det skriver TV 2 Østjylland.

Australsk magasin undskylder: Bragte forkert billede i artikel om sort supermodel

Adut Akech

Det australske magasin WHO Magazine har ifølge BBC undskyldt efter at magasinet har offentliggjort en historie om en sort fotomodel, hvor artiklen ved en fejl blev illustreret med en anden sort kvindes ansigt. Den australske/sydsudanesiske supermodel Adut Akech siger, hun er dybt påvirket af fejlen, og hun siger Australien "har meget arbejde at gøre". I interviewet talte hun om folks holdning til hendes hudfarve og hendes karriere i modeverdenen.

10.000 bolde stjålet fra golfklub

En golfklub i Brønderslev har anmeldt, at 10.000 golfbolde er blevet stjålet. Tyveriet af golfboldene er sket sidste uge hos golfklubben. Det oplyser Nordjyllands Politi.

Regeringen: Politifolk kan få udbetalt 540.000 timers overarbejde

Danske politibetjente har overarbejdet så meget, at afviklingen af afspadseringen vil gå mærkbart ud over politiets arbejde. Derfor vil regeringen nu give de enkelte betjente mulighed for at få udbetalt i alt omtrent 540.000 timers overarbejde, oplyser justitsminister Nick Hækkerup (S).

Trump-støtte trækker sig fra Kongressen

Sean Duffy, republikansk medlem af den amerikanske kongres valgt for Wisconsin, trækker sig fra Kongressen næste måned, skriver CNN. Dermed følger han i kølvandet på ni andre republikanere, som har annonceret deres planlagte stop i de senere uger. Duffy, der ifølge CNN er kendt som støtte og allieret til præsident Donald Trump, siger at han vil bruge mere tid på familien i forbindelse med den kommende fødsel af hans niende barn.