Nyheder

Dagens nyheder 21. august

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist på denne mail.

Rekordmange udlændinge har job i Danmark

Danske virksomheder bliver ved med at ansætte flere udlændinge. Tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at 222.500 fuldtidspersoner med udenlandsk statsborgerskab i første halvår 2019 var i job i Danmark. Det skriver Børsen.

Kofod: - Har været i kontakt med USA's udenrigsminister

Udenrigsminister Jeppe Kofod oplyser på Twitter, at han onsdag aften har været i kontakt med den amerikanske udenrigsminister Mike Pompeo. Jeppe Kofod siger, at samtalen både var konstruktiv og venlig, og at de to udenrigsministre blev enige om, at samarbejdet skulle fortsætte, da der fortsat er en lang række af udfordringer, som begge lande har interesse i at få løst:

 

Fødevarestyrelsen politianmelder kendte spisesteder i København

Bødestraffe, sanktioner og lukninger har ikke været nok for de kendte caféer i København, XO Burgers & Steaks og Café Dan Turell. For godt en uge siden var Fødevarestyrelsen igen på besøg i de to virksomheder, og her stod det klart, at de kendte spisesteder ikke har fået rettet op på efterhånden utallige forsømmelser af både egenkontrol, hygiejne og sporbarhed på produkterne.Derfor har styrelsen nu valgt at politianmelde begge virksomheder, der desuden har fået sure smileys nok en gang. Det skriver TV 2 Lorry.

Trump kritiserer Danmarks NATO-bidrag

Donald Trump er ikke færdig med at tweete om Danmark onsdag. I hans seneste tweet kritiserer han Danmarks NATO-bidrag for at være for lavt. Ifølge Trump burde bidraget være på to procent af BNP’en. Danmarks bidrag er i dag på 1,35 procent af BNP’en.

 

Mette Frederiksen om Trump-kommentar: Vil ikke i ordkrig

Mette Frederiksen blev torsdag aften spurgt, om hun holder fast i at kalde USA's præsident Donald Trumps ide om at købe Grønland absurd. 

- Jeg kommer ikke til at gå ind i en ordkrig heller ikke med den amerikanske præsident. Kim Kielsen har gjort det meget klart, at Grønland ikke er til salg, og det bakker jeg op om, siger hun til TV 2.

Syfilistilfælde blandt homoseksuelle mænd falder for første gang i 18 år

Antallet af syfilistilfælde blandt homoseksuelle mænd faldt i 2018 efter næsten 18 års stigning. Blandt heteroseksuelle mænd og kvinder er antallet stagneret. Det viser en undersøgelse af syfilistallene for 2018 i Danmark, som Statens Serum Institut (SSI) har foretaget.

Donald Trump: Mette Frederiksens udtalelse var upassende

Donald Trump siger, at Mette Frederiksens udtalelse om at sælge Grønland var "upassende og ikke pænt". Præsidenten siger desuden, at købet af Grønland bare var en idé, og at man skal respektere USA. Det skriver Reuters. 

Terrorsigtet nordmand mentalundersøgt

Den terrorsigtede nordmand Philip Manshaus har onsdag gennemgået en over tre timer lang psykiatrisk undersøgelse. Det oplyser politiet i Oslo, skriver det norske nyhedsbureau NTB. Philip Manshaus er sigtet for at have planlagt et terrorangreb i moskéen al-Noor Islamic Centre i Bærum uden for den norske hovedstad efter først at have dræbt sin 17-årige stedsøster.

Mor og datter dømt: Vrede over extensions førte til røveri

En 52-årig mor og en datter på 20 år er onsdag blevet idømt fire måneders fængsel for et voldeligt røveri som følge af utilfredshed med nogle extensions, datteren fik lavet hos en frisør i Ishøj.

Trump vil tillade ubegrænset tilbageholdelse af migrantbørn

USA's præsident Donald Trumps administration vil tillade ubegrænset tilbageholdelse af migrantbørn. Det oplyser det amerikanske sikkerhedsministerium, Department of Homeland Security. Ministeriet vil skrotte en lov fra 1997, der siden da har betydet, at migrantbørn ikke kan tilbageholdes i mere end 20 dage.
 

Finansminister henter ny topchef

Finansminister Nicolai Wammen (S) har ansat 43-årige Peter Steensgaard Mørch som ministeriets nye departementschef, oplyser ministeriet i en pressemeddelelse. 

Mobilepay indfører gebyr på erhvervskunder

Mobilepay indfører et gebyrer på erhvervskunder med den løsning, der hedder Myshop. Gebyrer bliver på 49 kroner om måneden, oplyser Mobilepay til erhvervsmediet Finans.

'Mistænkelig pakke' i Aarhus var højtaler i en pose

Østjyllands Politi har ophævet afspærringen ved Store Torv i Aarhus, hvor man havde evakueret på grund af en mistænkelig pakke. Det viste sig at være en højtaler i en pose, skriver Østjyllands Politi på Twitter.

Efter fire måneders sygemelding: Borgmester i København afleverer lægeattest

Teknik- og miljøborgmesteren i Københavns Kommune, Ninna Hedeager Olsen (EL), har efter mere end fire måneders sygemelding afleveret en lægeattest til kommunen. Det er sket, efter at hun er blevet bedt om det af forvaltningen. Det oplyser Enhedslisten ifølge Jyllands-Posten.

Område i Aarhus spærret af efter fund af mistænkelig genstand

Østjyllands Politi har evakueret Danske Bank ved Store Torv i Aarhus samt nogle omkringliggende bygninger og spærret området af på grund af en mistænkelig genstand foran banken. Politiet har ikke yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt.

Thorbjørn Olesen nægter sig skyldig

Thorbjørn Olesen på vej til retten.

Golfspilleren Thorbjørn Olesen nægter sig skyldig i alle anklager om ulovlig opførsel på et fly. Han skal møde i Crown Court i London 18. september.

FCK køber ny angriber

FC København køber angriberen Michael Santos. De danske mestre oplyser i en pressemeddelelse, at man har hentet den uruguayanske angriber i spanske Malaga og udstyret ham med en kontrakt frem til sommeren 2023.

Mette F.: Ærgerlig og overrasket

Statsminister Mette Frederiksen er 'ærgerlig og overrasket' over, at USA's præsident, Donald Trump, har aflyst et besøg i Danmark 2. og 3. september. Det siger hun ved en pressebriefing onsdag.

Har fundet en løsning på lugtende armhuler

Ny forskning har fundet en løsning på lugtende armhuler. Midlet zinkoxid viser sig nemlig at kunne fjerne bakterier, der er skyld i lugt under armene, skriver Hvidovre Hospital i en pressemeddelelse.