Nyheder

A$AP Rocky bedyrer sin uskyld fra scenen: - Jeg håber, at jeg slipper

Rapperen er tiltalt for at have slået og sparket en 19-årig mand i Stockholm. Han nægter sig skyldig.

Den amerikanske rapper A$AP Rocky har været på scenen for første gang, siden han 2. august blev løsladt fra et svensk fængsel.

Fra scenen ved Real Street Festival i Anaheim i Californien bedyrede A$AP Rocky sin uskyld:

- Forhåbentlig hjælper Gud, for jeg er uskyldig. Bliv ved med at bede for mig, så skal jeg forhåbentlig ikke i fængsel igen. Det ville være skørt… Det er en uheldig hændelse, men jeg håber, at jeg slipper. Jeg håber, de ikke kender mig skyldig, så bed for mig.

A$AP Rocky, med det borgerlige navn Rakim Mayers, er sammen med to andre tiltalt for at have slået og sparket en 19-årig mand under et gadeslagsmål i Stockholm i juni.

Ifølge Rakim Mayers var der tale om selvforsvar. Der ventes endelig dom i sagen onsdag.

Nægter sig skyldig

Under retssagen kom det frem, at rapperen er villig til at udføre samfundstjeneste, hvis han kendes skyldig i at have tæsket den 19-årige mand i Stockholm.

- I ved, hvor jeg bor, I har mine kontaktoplysninger og min advokats kontaktoplysninger, og jeg har arbejdet med velgørenhed, så jeg har ikke noget imod at gøre sådan noget i weekenderne. Jeg er nem, lød det fra A$AP Rocky i retten.

Rakim Mayers har nægtet sig skyldig i tiltalen for vold mod den 19-årige mand.

Kan slippe med betinget straf

A$AP Rocky blev anholdt natten til 3. juli. Både han og de to øvrige tiltalte risikerer op til to års fængsel, hvis de kendes skyldige.

En strafferetsekspert har tidligere vurderet over for nyhedsbureauet TT, at det i så fald er mere sandsynligt med en betinget straf. Det betyder, at han ikke skal afsone tid i fængslet.

Det kan være på betingelse af, at han udfører et vist antal timers samfundstjeneste.

Det er uvist, om A$AP Rocky vil være til stede i retten i Stockholm til domafsigelsen onsdag.