Nyheder

LIGE NU

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist på denne mail.

356 migranter reddet om bord på norsk skib

I alt 356 migranter er reddet om bord på det norske skib "Ocean Viking".  Det oplyser Læger uden Grænser og den franske nødhjælpsorganisation SOS Mediterranean sent mandag aften, skriver det franske nyhedsbureau AFP. Mandag er 105 migranter reddet op af Middelhavet ud for Libyen, hvilket bringer det samlede antal migranter om bord til 356.

Drabsmistænkte begik selvmord med skydevåben

To drabsmistænkte mænd, der i sidste uge blev fundet døde efter to ugers menneskejagt i Canada, havde begået selvmord med skydevåben. Det konkluderer retsmedicinere efter en obduktion ifølge det franske nyhedsbureau AFP. 

Jordskælv i Mexico

Et jordskælv har ramt et område tæt på kysten ved Chiapas i Mexico. Det er foreløbig målt til en styrke på 5,5, oplyser det amerikanske jordskælvscenter USGS.

Sjældne hvide løveunger vist frem i Frankrig: Deres forældre reddet fra cirkus

Her er de to hvide tigerunger Naia og Simba.

To sjældne hvide løveunger er blevet vist frem i nordvestlige Frankrig af dyrebeskyttelses-organisationen Caresse de Tigre. Forældrene til de to unger, Naia og Simba, blevet reddet fra et cirkus af organisationen. Hvide løver har hjemme i Sydafrika, men der er kun en håndfuld tilbage i naturen. Det skriver BBC.

Statsborgerskab til terrordømt trukket tilbage - anholdt mandag

Det norske udenrigsministerium har taget statsborgerskabet fra en mand i 40'erne med bopæl i Buskerud i Norge, som fik norsk statsborgerskab mens han var tiltalt for terrorplanlægning i Italien. Manden blev i juli sidste år idømt syv et halvt års fængsel i den italienske sag, men han har ikke kunnet udleveres til Italien fordi han har norsk pas - det er altså nu taget fra ham, og mandag aften er han også blevet anholdt, skriver NRK.

To personer udsat for mystisk pulver i Sverige

Ifølge svenske Aftonbladet.se er politi og redningsmyndigheder kaldt til en bolig i Slagsta i Botkyrka syd for Stockholm efter at to personer er blevet udsat for et endnu ukendt hvidt pulver. Pulveret var i en kuvert, som blev sendt til de tos bpoæl. Den ene person har symptomer som som ørhed og ildebefindende, oplyser myndighederne. Politiet har afspærret et området omkring boligen, og brandvæsenet har sendt en kemienhed for at undersøge pulveret og desinficere stedet og personerne.

Mand mistænkt for at skyde ulv i Sverige

Svensk politi har ifølge Aftonbladet.se sigtet en ældre svensk mand for grov overtrædelse af svensk jagtlov. Det sker efter manden selv har ringet til politiet og fortalt, han har skudt en ulv i en mindre by i Köping Kommune 120 kilometer vest for Stockholm. Ulven var i stand til at forlade stedet efter den var ramt af skud, har manden forklaret politiet. Manden er ikke blevet frihedsberøvet, men politiet har gennemført en ransagning på hans bopæl, og man har ledt efter blodspor.

Flydele faldt af Norwegian-fly efter det var lettet i Rom

De italienske flysikkerhedsmyndigheder ANSV har ifølge norske VG indledt en efterforskning efter dele af et Boeing 787-8 fly fra Norwegian faldt af flyet umiddelbart efter det var lettet fra Fluminico-lufthavnen i Rom. Giacomo Borelli fra ANSV oplyser i en mail til VG, at flyet derefter måtte vende tilbage til Fluminico-lufthavnen og gennemføre en sikkerhedslanding dér.

Trudeau 'ekstremt bekymret' over begivenhederne i Hong Kong

Canadas premierminister Justin Trudeau siger mandag at han er ekstremt bekymret over begivenhederne i Hong Kong, og han opfordrer de kinesiske myndigheder til at håndtere demonstrationerne med takt.

A$AP Rocky: Jeg har intet imod svenskere

- Jeg har intet mod svenskere. Svenskere demonstrerede uden for fængslet, og svenskere skrev til mig. Sådan siger den amerikanske rapper A$AP Rocky ifølge Aftonbladet til publikum ved en koncert på en festival i Anaheim i Californien. Efter at han for nylig blev fundet skyldig i vold og gadeuorden ved retten i Stockholm fik rapperen lov til at forlade Sverige.

Sikkerhedsrådgiver: USA klar til at støtte no-deal Brexit

USA vil enthusiastisk støtte et britisk farvel til EU uden en aftale, hvis det er det, den britiske regering beslutter at gøre. Det siger USA's nationale sikkerhedsrådgiver John Bolton mandag, skriver nyhedsburauet Reuters. Det er tidligere mandag kommet frem at USA's præsident Donald Trump mandag har haft en samtale med Storbritanniens premierminister Boris Johnson.

Irak ønsker ikke udenlandske myndigheder i Golfen

Iraks udenrigsminister Mohammed Ali Alhakim siger i et tweet, at Irak og de øvrige golfstater ikke har behov for at udenlandske myndigheder sikrer skibstrafikken i Den Persiske Golf. Det skriver blandt andet norske NRK.

74-årig død efter redningsaktion i Aarhus

Østjyllands Politi oplyser, at en 74-årig mand er erklæret død på Skejby Sygehus efter han blev reddet op i en helikopter i Aarhus Bugten.

Trump-regering vil svække beskyttelsen af truede dyrearter

USA's indenrigsministerium har mandag annonceret omfattende ændringer, der kan svække beskyttelsen af truede dyrearter i USA, skriver CNN.

Justitsminister: Alvorlige uregelmæssigheder i Epstein-sag

Den amerikanske justitsminister William Barr siger, at der i den indledende undersøgelse af milliardæren Jeffrey Epsteins selvmord i et fængsel i New York er blevet fundet alvorlige uregelmæssigheder. Det skriver amerikanske CNBC. Han var anklaget for sexmisbrug af kvinder og børn.

Politi: Terrorsigtet nordmand optog moskéangreb med GoPro-kamera

Den 21-årige nordmand Philip Manshaus, der mistænkes for at stå bag et moskéangreb i Bærum i Norge lørdag, optog angrebet med et GoPro-kamera, som han havde spændt fast på en hjelm. Det fortæller politiet ved et pressemøde mandag eftermiddag. Politiet er i besiddelse af optagelser fra kameraet. 

To unge fængslet for tricktyverier mod ældre

En 22-årig mand og en 18-årig kvinde, begge fra Bulgarien, er ved retten i Esbjerg blevet fængslet fire uger, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi. De to er sigtet for en række tricktyverier mod ældre i Grindsted, Ølgod, Horsens, Brædstrup og Vejen.

Én person fløjet til sygehus efter redningsaktion

Forsvaret oplyser, at en eftersøgning ved Aarhus nu er afsluttet. En person er fundet af helikopter og fløjet til Skejby Sygehus. Eftersøgningen blev sat i gang efter fundet af en strandet sejlbåd ved Knebel Vig. Den reddede persons tilstand er ukendt.

Efter dødsulykke: Letbane-overkørsel nu sikret med bomme

Efter en dødsulykke lørdag den 6. juli, hvor en 34-årig nordmand og hans syv-årige søn mistede livet, er letbane-overkørslen ved Trustrup i Østjylland mandag blevet sikret med et bomanlæg, oplyser Østjyllands Radio ifølge Stiften.dk.