Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist på: livecenter@tv2.dk.

Teenager angrebet med økse i Sverige

En teenagedreng er blevet fundet livløs i Edsberg nord for Stockholm. Ifølge Expressen mistænkes det, at drengen er blevet hugget i hovedet med en økse af en anden ung mand, der er blevet anholdt på stedet. Der er tale om drabsforsøg, skriver Expressen. Offeret er blevet fløjet til hospitalet. 

Mueller-undersøgelse har kostet 32 millioner dollar

Den undersøgelse af russernes indblanding i det amerikanske præsidentvalg, som særlig undersøger Robert Mueller har stået i spidsen for, har kostet 32 millioner dollar - cirka 215 millioner danske kroner. Det viser nye tal fra det amerikanske Justitsministerium ifølge CNN.

Bil rullede rundt under ulykke

En bil er fredag aften rullet rundt i forbindelse med en ulykke i Næstved. Ifølge vagtchefen ved Sydsjælland og Lolland-Falster er der tale om et solouheld, der formentligt er opstået som følge af gaderæs. En har været fastklemt, men personen ikke alvorligt kommet alvorligt til skade.

Bulgarer bliver EU's bud på ny valutachef

Et flertal af EU-landene peger på bulgareren Kristalina Georgieva som EU's nominerede til posten som ny chef i Den Internationale Valutafond, IMF. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Den anden europæiske kandidat til posten, hollænderen Jeroen Dijsselbloem, har lykønsket hende med nomineringen.

Mueller-kritiker bliver alligevel ikke efterretningschef

I starten af ugen nominerede den amerikanske præsident Donald Trump kongresmedlemmet John Ratcliffe fra Texas til at blive ny chef for den nationale amerikanske efterretningstjeneste. Få dage forinden havde Ratcliffe gjort sig bemærket med hård kritik af Robert Mueller. Men nu har Ratcliffe valgt at takke nej til posten. Det skriver Trump på Twitter.

 

 

 

Flertal af demokraterne vil undersøge muligheden for rigsretssag

Et flertal af demokraterne i Repræsentanternes Hus i den amerikanske kongres ønsker at undersøge, om der kan rejses en rigsretssag mod præsident Donald Trump. Det viser en optælling, nyhedsbureauet AP har lavet, efter at Salud Carbajal fra Californien fredag sagde, at han nu støtter op om muligheden. Sagen handler om hvorvidt, Trump har forsøgt at hindre undersøgelsen af russernes indblanding i den amerikanske valgkamp.

Lars Løkke vil være statsminister igen

Formanden for Venstre, Lars Løkke Rasmussen, har ikke opgivet sin ambition om at blive statsminister igen. I en livevideo på sin Facebook-side siger Løkke fredag aften, at "jeg og Venstre har en ambition om at tage nøglerne til Statsministeriet igen". Meldingen kommer efter længere tids spekulation om, hvorvidt Løkke ville fortsætte som formand for Venstre. Læs mere her.

'Partypølser' bliver tilbagekaldt

Dagrofa tilbagekalder et parti First Price Partypølser. Der er fundet metalspåner i en enkelt pakning, skriver Fødevarestyrelsen. Pølserne er blevet solgt i Løvbjerg, Meny, Min Købmand, Letkøb, Spar og diverse butikker uden for kæde i hele landet. Forbrugerne rådes til at levere produktet tilbage til butikken, hvor det er købt eller kassere det.

Kvinde dræbt i trafikulykke

En kvindelig motorcyklist har fredag eftermiddag mistet livet i en trafikulykke i Frederikssund. Ulykken skete i krydset Kocksvej og J.F. Willumsens Vej. Det oplyser Nordsjællands Politi, skriver Ritzau.

Dommer anbefaler at fyre drabsmistænkt politibetjent i New York

Daniel Pantaleo bør blive fyret fra politiet i New York. Det mener en administrativ dommer, Rosemarie Maldonado, på baggrund af en sag fra 2014. Her mistede afroamerikaneren Eric Garner livet, da Pantaleo angiveligt benyttede et kontroversielt kvælertag. Det skriver blandt andre AP.

 

Garners sidste ord, 'I can't breathe' - 'jeg kan ikke trække vejret' - er siden blev en vigtig del af Black Lives Matter-bevægelsen.

 

Opdatering: 18.36: New York Police Department har nu suspenderet Daniel Pantaleo. Det skriver blandt andre Reuters.

Tre anholdt i Frankfurt efter politiaktion

Politiet i Frankfurt har anholdt tre personer, der er mistænkt for at have begået røveri mod en bank. I jagten på de mistænkte, lukkede politiet byens hovedbanegård, der er én af de travleste i Tyskland. I forbindelse med anholdelserne har politiet affyret skud, skriver de på Twitter.

 

Trump efter nordkoreanske misilaffyringer: Kim vil ikke skuffe mig

Det er ikke et brud på den aftale, Donald Trump har indgået med Nordkoreas leder, Kim Jong Un, at Nordkorea for nyligt affyrede tre ballistiske missiler. Det skriver Trump på Twitter.

- Der kan være sket en FN-overtrædelse, men formand Kim vil ikke skuffe mig ved at forbryde sig mod vores tillid, skriver Trump i ét af sine tre tweets. Han mener også, at Kim har en "stor og flot" vision for sit land, som kun kan blive indfriet med Trump som præsident i USA.

 

 

 

Suspenderet fly koster selskaber millioner

Det har kostet flyselskabet Icelandair millioner af kroner, at flytypen 737 Max fra Boeing har fået flyveforbud. Det fremgår af Icelandairs seneste regnskab for første halvdel af 2019. Indtil videre skønner selskabet, at det har kostet dem 140 millioner dollar - knap 950 millioner danske kroner - alene i år, at 737 Max ikke har kunne flyve.

Tsunamivarsel i Indonesien afblæst

Indonesiens geofysiske agentur har afblæst den tsunamiadvarsel, der blev udsendt tidligere på eftermiddagen. Varslet kom efter et jordskælv i havet ud for Sumatras og Javas kyster.

Togstation i Frankfurt genåbnet

Togstationen i Frankfurt, der tidligere på eftermiddagen blev lukket ned på grund af en politiaktion, er blevet genåbnet. Det oplyser Deutsche Bahn på Twitter.

 

Togstation i Frankfurt lukket

Politiet i Frankfurt har gang i en større operation ved byens hovedbanegård.

Frankfurts hovedbanegård er lukket på grund af en politioperation. Det oplyser Deutsche Bahn på Twitter. Politiet opfordrer til, at man holder sig væk fra området. Ifølge en talsperson fra politiet, har politioperationen tilknytning til et bankrøveri, hvor der er mindst to mistænkte på fri fod.

 

Forskere: Hedebølge blev hjulpet af klimaforandringer

De rekordhøje temperaturer, der ramte Europa i sidste uge, blev hjulpet på vej af menneskeskabte klimaforandringer. Ifølge et forskerhold fra World Weather Attribution var temperaturerne et sted mellem halvanden og tre grader højere, end de burde have været, baseret på klimamodeller og historiske hedebølger. Det skriver AFP.

Anklageren kræver seks måneders fængsel til rapper

Anklageren i den svenske retssag mod rapperen A$AP Rocky kræver, at den amerikanske stjerne, og hans to medtiltalte, skal straffes med seks måneders fængsel. Du kan følge retssagen i linket herunder. Der falder formentlig dom i dag.

 

Boris Johnson og Trump skal mødes

Det Hvide Hus oplyser, at den amerikanske præsident, Donald Trump, skal mødes med Boris Johnson, nyudnævnt premierminister i Storbritannien, senere i august. Mødet vil finde sted i forbindelse med G7-topmødet, der bliver afholdt i Frankrig i slutningen af måneden. Det skriver Reuters.