Dagens Overblik: Trump kommer til Danmark - og dagen kan være særdeles velvalgt

16x9
Danmark får besøg af USA's præsident til september. Foto: Saul Loeb / Ritzau Scanpix

Trump kommer på dansk visit, dansk golfspiller er kommet i problemer, og amerikansk rapper indrømmede vold i retten i Sverige.

Velkommen til Dagens Overblik fra TV 2.

I dag lægger vi ud med en fascinerende nyhed. Nord for Hirtshals har man nemlig efter mange års intens søgen lokaliseret den engelske ubåd G8, som gik ned med 28 mand for 101 år siden i januar 1918. Den blev fundet på 100 meters dybde.

Men det skal også handle om et statsbesøg, der har givet travlhed hos PET og Rigspolitiet.

I begyndelsen af september får Danmark besøg

Det er endnu ikke besluttet, hvor Donald Trump og hustru Melanie skal bo under deres ophold.
Det er endnu ikke besluttet, hvor Donald Trump og hustru Melanie skal bo under deres ophold. Foto: Mandel Ngan / Ritzau Scanpix

Nogle dage i mediebranchen kan være mere stille end andre, men onsdag aften tikkede der pludselig en pressemeddelelse ind på alle medieredaktioner herhjemme, der satte fut i løjerne: I begyndelsen af september rulles den røde løber nemlig ud for USA's præsident, Donald Trump. Og i dag er vi altså blevet lidt klogere på, hvad den omdiskuterede præsident skal lave herhjemme.

Og det bliver altså dronning Margrethe, der bliver vært for besøget, når Donald Trump og Melania Trump ankommer til landet 2. september.

Ifølge vores kollega i USA er det ikke en helt dum dag at besøge de danske breddegrader for Trump. TV 2s korrespondent Jesper Steinmetz kan nemlig fortælle, at lige præcis Labor Day er garant for maksimal medieopmærksomhed hjemme i USA.

Regnvejr var det værste i to år

Jyllinge Nordmark ved Roskilde Fjord, onsdag den 2. januar 2018. Ved Jyllinge Nordmark har der har været stigninger i vandstanden i forbindelse med stormfloden..
Jyllinge Nordmark ved Roskilde Fjord, onsdag den 2. januar 2018. Ved Jyllinge Nordmark har der har været stigninger i vandstanden i forbindelse med stormfloden.. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Det vides ikke, om det bliver aktuelt for præsident Trump under statsbesøget, men herhjemme er vejret altid et godt samtaleemne. Og det har da også været opsigtsvækkende i juli måned.

For de seneste dage er hedebølger blevet erstattet af massive mængder regn. Faktisk skal vi to år tilbage for at finde et regnvejr, der gav mere vand.

Regnen har haft fat i store dele af Danmark, men særligt ét sted fik et usædvanligt vådt døgn, nemlig Tirstrup på Djursland. Her faldt der fra sent tirsdag aften og frem til onsdag formiddag hele 97,4 millimeter regn, hvilket svarer til knap ti gulvspande med vand, der hældes ud på hver kvadratmeter i området.

Dansk golfspiller i problemer efter våd flyrejse

Thorbjørn Olesen er blevet anholdt for uanstændig opførsel på et fly. Det skriver Independent.
Thorbjørn Olesen er blevet anholdt for uanstændig opførsel på et fly. Det skriver Independent. Foto: Tannen Maury / Ritzau Scanpix

Der har efter sigende været andet end vand i glassene, da den danske golfstjerne Thorbjørn Olesen forleden skulle flyve hjem fra en golfturnering i Memphis i USA.

I hvert fald blev han mandag anholdt i London, efter han ifølge flere internationale medier opførte sig krænkende over for medpassagerer ombord på flyet.

Til mediet The Independent bekræfter britisk politi, at en 29-årig mand blev arresteret i Heathrow lufthavn mandag grundet mistanke om et seksuelt overgreb, for at være beruset ombord på et fly og ikke at have overholdt ordrer fra flypersonalet.

Rapper afgav forklaring i voldssag

Her ses en retstegning af rapperen, der bærer det borgerlige navn Rakim Athelaston Mayers.
Her ses en retstegning af rapperen, der bærer det borgerlige navn Rakim Athelaston Mayers. Foto: Anna Harvard / Ritzau Scanpix

I Sverige fortsatte retssagen mod den amerikanske rapper A$AP Rocky, som følges med interesse flere steder i verden. Blandt andet i Det Hvide Hus.

I dag forsøgte rapperen, der i virkeligheden hedder Rakim Mayers, at forklare, hvad der førte til vold mod en 19-årig mand af afghansk afstamning.

Rapperen siger, at han følte sig bange, da hans sikkerhedsvagt var kommet til skade i forbindelse med, at afghaneren kastede sine høretelefoner efter ham. Derudover fulgte afghaneren og dennes ven angiveligt efter A$AP Rocky gennem Stockholms gader. Fredag er det vidnernes tur til at afgive forklaring ved retten i Stockholm.

Trafikdræbt betjent bisat

Her ses fanebærere fra landets politikredse ved den 35-årige betjents bisættelse onsdag.
Her ses fanebærere fra landets politikredse ved den 35-årige betjents bisættelse onsdag. "Æret være hans minde", skriver Politiforbundet. Foto: Politiforbundet / TV 2 Lorry

"Din vagt er slut. Vi har den herfra", stod der på blomsterkransen fra Thin Blue Line Denmark, som er en forening, der yder økonomisk støtte til polititjenestemænd, der kommer alvorligt til skade i tjenesten. Blomsterkransen lå på gulvet i Filips Kirke på Amager, da en trafikdræbt betjent blev bisat onsdag.

Den 35-årige politiassistent mistede livet på Langebro i København 23. juli. Han efterlod sig en gravid kone og et barn på to år.

En 25-årig mand er blevet sigtet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder i forlængelse af trafikdrabet. Dødsfaldet skete i forbindelse med en voldsom trafikulykke med flere forurettede. Den 25-årige nægter sig skyldig.

***

Thin Blue Line Denmark har også startet en indsamling til den afdøde politiassistents familie. Den kan du læse mere om på organisationens Facebook-side.

Det var alt for i dag - tak for nu.