Nyheder

Dagens nyheder 18. juli

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist på denne mail.

EU vender tomlen ned til dansk stop for salg af fossilbiler

Det vil ikke være muligt for Danmark at forbyde salg af nye benzin- og dieselbiler fra år 2030, som både den tidligere og nuværende regering ønsker. Det skriver Berlingske på baggrund af et brev sendt fra den polske EU-kommissær Elzbieta Bienkowska til Folketingets Europaudvalg. Et forbud er nemlig i strid med EU-lovgivning.

Røde partier vil ­forbyde brændeovne

Det skal fremover ikke være muligt at nyde en god bog i brændeovnens skær, hvis boligen i forvejen er forsynet med fjernvarme. I hvert fald ikke hvis det står til Enhedslisten og SF. De to støttepartier lægger nu pres på S-regeringen og erklærer sig klar til et forbud. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Drift af TDC flytter til Rumænien - og tager millioner af danskeres data med

Hjertet af telenetværket TDC - Network Operations Center - flytter til Rumænien, og dermed kan Center for Cybersikkerhed ikke længere føre tilsyn med brugen af millioner af danskeres data, skriver Politiken. I dag kræver centeret ellers, at medarbejderne skal sikkerhedsgodkendes, ligesom det kommer på uanmeldt besøg.

Toårig forbrændt under optænding af grill

Tre personer er torsdag eftermiddag blevet forbrændt ved optænding af en grill i Esbjerg - herunder et toårigt barn. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi. Senere på dagen er yderligere en person blevet forbrændt under optænding af et bål ved Skærbæk, og politiet opfordrer derfor til større forsigtighed ved brug af åben ild.

Trump: USA har skudt iransk drone ned

Donald Trump udtaler ifølge Reuters, at USA har skudt en iransk drone ned, som var på vej mod Hormuzstrædet i Den Persiske Golf. Dronen nærmede sig skibet 'USS Boxer', og ifølge den amerikanske præsident udgjorde den en trussel mod skibet. Der er i øjeblikket store spændinger mellem USA og Iran.

Handicappet kvinde død efter påkørsel

En 77-årig, handicappet kvinde mistede torsdag livet, da den ladcykel, hun var passager på, blev påkørt af en bil på Sakskøbingvej på Lolland. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Manden, der kørte cyklen, blev bragt til sygehuset i Nykøbing Falster. Han er uden for livsfare.

Trump tager afstand fra tilråb mod muslimsk kongresmedlem

Donald Trump tager nu afstand fra tilråb ved et vælgermøde i North Carolina onsdag, hvor hans tilhængere råbte "send hende tilbage" om det muslimske kongresmedlem Ilhan Omar. Trump har ellers selv tweetet om fire kvindelige demokrater i Kongressen - heriblandt Omar - som han mente "skulle tage hjem og rette op på de fuldstændig ødelagte og kriminalitetsramte lande, de kom fra". Det udløste efterfølgende kritik af præsidenten.

Svenskere udleveret til Danmark i sag om dobbeltdrab

To svenskere på 17 og 18 år, der sidder fængslet i Sverige og er mistænkt for at have deltaget i dobbeltdrab i Herlev, udleveres en af de nærmeste dage til Danmark. Det oplyser de svenske myndigheder til Dagens Nyheter. En 19-årig mand blev tidligere torsdag varetægtsfængslet i sagen. 

Tre caféer lukket i København - mistænkt for at være stråmandsvirksomheder

Fødevarestyrelsen har torsdag eftermiddag lukket Café Dan Turèll, Café Emma og Café Stella i København på grund af uklare ejerforhold. De mistænkes for at være stråmandsvirksomheder, skriver TV 2 Lorry. Styrelsen forklarer blandt andet, at når man som gæst betaler med dankort, ender pengene i en anden virksomhed.

Cyklist forvildede sig ud på Storebæltsbroen

En mand forsøgte torsdag at krydse Storebæltsbroen fra Fyn mod Sjælland på cykel. Det fik "voldsomt mange folk" til at kontakte politiet. Manden nåede hele vejen til Sprogø, før det lykkedes politiet at nå frem og køre ham tilbage til Fyn. Manden påstod selv, at han ikke vidste, at man ikke måtte krydse broen på cykel.

Kvindelig bilist torpederer lastbil på landevej

En kvindelig bilist er torsdag aften stødt sammen med en lastbil på Lykkesholmvej i Trustrup, oplyser Østjyllands Politi. Kvinden er kørt på hospitalet, men er ifølge politiet ikke kommet alvorligt til skade. Derudover er der spildt en smule olie fra lastbilen.

Æblehøst har slået fejl - kan have betydning for prisen

Æbler og Pærer-gruppen under Gartnerirådgivningen anslår, at der på landsplan vil blive høstet 65 procent af de æbler, man normalt kan hente. Det kan betyde højere priser på de danske æbler i år, skriver TV 2 Nord. Den dårlige høst skyldes, at vi har haft nattefrost helt ind i maj, hvilket har slået træernes blomster ihjel.

Kvinde efterlyst efter tur på paddleboard - nu er hun fundet i vandet

En yngre kvinde er fundet i god behold i havet ud for det nordøstlige Helnæs ved Assens. Det oplyser Fyns Politi. Kvinden begav sig ud i vandet på et paddleboard omkring klokken 15 torsdag eftermiddag og blev senere efterlyst. Forsvaret deltog i eftersøgningen med skibe og redningshelikopter. 

Kvinde forsvundet efter tur i vandet ved Assens

En yngre kvinde sejlede omkring klokken 15 torsdag eftermiddag ud på et paddleboard fra det sydøstlige Helnæs ved Assens. Hun er ikke set siden, oplyser Fyns Politi, der opfordrer folk i området til at holde øje. Har man oplysninger i sagen, kan politiet kontaktes på telefon 1-1-4.

 

Danske efterladte får ingen erstatning efter Marokko-drabene

De i alt 24 personer, der nu er dømt i sagen om terrordrabene på danske Louisa Vestager Jespersen og norske Maren Ueland, skal betale en samlet sum på to millioner marokkanske dirham i erstatning til den norske familie. Det svarer til næsten 1,4 millioner kroner. De danske efterladte får derimod ingen erstatning, da de har krævet, at den marokkanske stat skulle betale.

Epsteins anmodning om løsladelse afvist - dommer frygter han vil flygte

En amerikansk dommer har avist at tildele finansmanden Jeffrey Epstein løsladelse mod kaution forud for hans retssag i New York. Myndighederne frygter, at Epstein vil benytte muligheden for at flygte, skriver AP. Epstein er sigtet for at have betalt mindreårige piger for sex. Han nægter sig skyldig.

Villa står i flammer - brandvæsen kæmper for at redde nabohus

Syd- og Sønderjyllands Politi er fortsat til stede ved en villabrand i Kruså. Tidligere lød meldingen, at villaen var overtændt, og brandvæsnet forsøger nu at forhindre branden i at sprede sig til nabohuset. Politiet opfordrer beboere i området til at holde vinduer og døre lukket grundet kraftig røg. Der er ingen tilskadekomne.

Tre dømmes til døden for drab på dansk og norsk kvinde

Tre af mændene bag terrordrabene på danske Louisa Vestager Jespersen og norske Maren Ueland er torsdag blevet idømt dødsstraf ved en domstol i byen Salé i Marokko. To af mændene førte våbnene, mens den tredje filmede. En fjerde mand har fået livstid. Det oplyser TV 2's reporter på stedet. Yderligere 20 personer har fået mellem fem og 25 års fængsel.

Politi på vej til overtændt villa i Kruså

Syd- og Sønderjyllands Politi er på vej til en villa i Kruså, der ifølge politiets oplysninger skulle være overtændt. Det skriver de på Twitter. 

19-årig fængslet for dobbeltdrab i Herlev

Retten i Glostrup har varetægtsfængslet en 19-årig, svensk mand i fire uger, der er sigtet for at have deltaget i et planlagt dobbeltdrab i Herlev 25. juni. Han nægter sig skyldig. Tre andre sidder fængslet i sagen, to af dem i Sverige. Det var to mænd på henholdsvis 21 og 23 år, der blev dræbt.