Nyheder

Kommune giver alligevel sygedagpenge til kræftsyg kvinde

Hilde-Kristin Reed Mogensen lagde denne billede på Facebook i slutningen af juni. 14 timer senere havde næsten 8.000 liket det og over 10.000 havde del hendes historie.

Hilde-Kristin Reed Mogensen fik først afslag på sygedagpenge, men så skiftede Jobcentret mening efter at have fået notat fra hendes læge.

Den kræftsyge Hilde-Kristin Reed Mogensen får forlænget sine sygedagpenge på ubestemt tid.

Det fremgår af et svar, hun har fået fra Jobcentret efter en ny partshøring om sagen, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Det sker efter, at Ringkøbing Skjern kommune i sidste måned oplyste, at udbetalingen af hendes sygedagpenge ville ophøre tre dage efter en større brystkræftoperation.

Herefter skulle hun overgå til et jobafklaringsforløb, der ville betyde, at hendes månedlige indtægt faldt fra 18.000 til 15.000 kroner.

Afgørelse truffet på forkert grundlag

Jobcentret byggede før operationen sin afgørelse på oplysninger fra kirurgerne i Viborg, der opererede Hilde-Kristin Reed Mogensen, og ikke fra kræftlægerne, der står for den samlede behandling.

- Kirurgerne kunne ikke fortælle noget om min almene tilstand, blot om, hvordan såret helede efter operationen. Derfor vedsendte jeg kommentarer til partshøringen med et notat fra min ansvarlige læge i onkologien i Herning, fortæller Hilde-Kristin Reed Mogensen til Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Den sendte hun mandag direkte til Jobcentrets chef, Kim Ulv Christensen, og svaret blev altså, at hun får forlænget sygedagpengene.

Kommune genåbnede sag efter ”shitstorm”

Sagen tog for alvor fart i slutningen af juni, da Hilde-Kristin Reed Mogensen skrev et opslag på sin Facebook-profil om sin situation.

I løbet af kort tid blev opslaget delt vidt og bredt. Knap 20 timer efter opslaget var blevet skrevet, var der kommet næsten 5500 kommentar, mere end 11.000 interaktioner og over 15.000 delinger.

På et tidspunkt faldt de også over det i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Derfor udsendte kommunen en pressemeddelelse, hvor kristendemokraten Kristian Andersen, der er formand for Beskæftigelsesudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, udtalte sig, efter at ”en regulær shitstorm torsdag morgen tog fart,” som kommunen skrev.

- Reglerne er hårde, men det er åbenlyst, at der må foreligge en misforståelse, og at sagen skal undersøges nærmere. Selvfølgelig skal man ikke begynde i et jobafklaringsforløb få dage efter en operation og midt i et sygdomsforløb, sagde Kristian Andersen i pressemeddelelsen.

I pressemeddelelsen fra den 30. juni oplyste Ringkøbing-Skjern Kommune også, at Hilde-Kristin Reed Mogensen ikke skulle møde op på jobcenteret.

En sejr

Nu er sagen altså blevet omstødt, og Hilde-Kristin Reed Mogensen glæder sig selvfølgelig over, at sagen er faldet ud til hendes fordel.

- Jeg betragter det som en sejr. Endelig slipper jeg for at have det hængende over hovedet, siger hun til Dagbladet Ringkøbing Skjern og fortæller, at hun stadig er livstruende syg.