Dagens overblik: Trump fordømt i Repræsentanternes Hus

16x9
Carter-parret kysser bagved den dræbte løve. Foto: Facebook

"El Chapo" er dømt, Trump er fordømt, og mand bag angreb på fodboldspillers lejlighed er varetægtsfængslet.

Et canadisk par er blevet lagt for had, efter de har lagt billedet oven for op, hvor de poserer med trofæet fra deres seneste jagt - en hanløve skudt i et sydafrikansk reservat.

Læs historien bag billedet her, og lad os så komme til onsdagens fem vigtigste historier.

Velkommen til dagens nyhedsoverblik.

Trump fordømt

Kritikken bekymrer mig ikke, da mange er enige med mig, lyder det fra Trump.
Kritikken bekymrer mig ikke, da mange er enige med mig, lyder det fra Trump. Foto: Leah Millis / Ritzau Scanpix

Repræsentanternes Hus i USA har stemt for at fordømme præsident Donald Trumps Twitter-angreb mod fire kvindelige kongresmedlemmer. Trump har opfordret de fire kvinder til at "rejse hjem til, hvor de kommer fra". Tre af de fire kvinder er imidlertid født i USA.

- Vi fordømmer kraftigt præsident Donald Trumps racistiske kommentarer, der har legitimeret og forøget frygten for og hadet mod nye amerikanere og farvede personer, lyder teksten i resolutionen.

Kun fire republikanere og en uafhængig var enig i demokraternes fordømmelse af Trump, hvilket den amerikanske præsident også noterer sig med tilfredshed.

- Så godt at se, hvor forenet Det Republikanske Parti var under afstemningen om mine kommentarer om de fire kvindelige demokratiske kongresmedlemmer, skriver han. Tidligere har han afvist, at hans tweets var racistiske, da "mange er enige med mig", som præsidenten tidligere har forklaret.

23-årig varetægtsfængslet for brandstiftelse mod fodboldspillers lejlighed

Jens Stages lejlighed i Aarhus blev udsat for hærværk og brandstiftelse natten til søndag.
Jens Stages lejlighed i Aarhus blev udsat for hærværk og brandstiftelse natten til søndag. Foto: Presse-fotoS.dk / Ritzau Scanpix

En 23-årig mand er blevet varetægtsfængslet i 14 dage i sagen om et brandangreb mod fodboldspiller Jens Stages lejlighed efter et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus onsdag.

Den unge mand erkender at have kastet en røgbombe ind i lejligheden på Eckersbergsgade i Aarhus natten til søndag. Men han nægter, at der er tale om ildspåsættelse efter en paragraf i straffeloven, der kan give op til livstid.

På fyrværkeriet, der blev kastet ind gennem et vindue til lejligheden, var der ifølge politiets sigtelse lagt en seddel med ordene: "I Aarhus straffes forrædere, Judas svin".

Den 23-årige mand erkender desuden at have rettet henvendelse til fodboldspilleren og skrevet: "Du kan aldrig være i Aarhus igen - Judas".

Manden erkender også at have fremsat trusler over for Jens Stage, der 1. juli skiftede fra AGF til FC København.

Livstid til "El Chapo"

Joaquin
Joaquin "El Chapo" Guzman, da han sidste gang blev fanget. Nu har han fĂĄet sin dom, livstid. Foto: Mario Guzman / Ritzau Scanpix

Den mexicanske topgangster og flugtkonge Joaquin "El Chapo" Guzmán er blevet idømt fængsel på livstid plus 30 års fængsel.

Straffen falder, efter El Chapo var anklaget for at have smuglet mere end 200.000 kilo kokain - og masser af anden narkotika - ind i USA. Og for at stĂĄ bag kidnapninger, tortur og mord.

Der var ti anklagepunkter, og El Chapo blev fundet skyldig i dem alle.

Guzmán har i lange perioder været en af de mest eftersøgte personer i verden. Ifølge magasinet Forbes var han også en af verdens mest magtfulde inden hans tilfangetagelse, og hans kartel har angiveligt stået bag 25 procent af alle ulovlige stoffer, der kommer ind i USA via Mexico.

"El Chapo" er tidligere flygtet to gange fra fængsler i Mexico, men vil afsone sin nye straf i USA.

Nordmænd har fået nok af turister

Turister valfarter til Prædikestolen - til de lokales fortrydelse.
Turister valfarter til Prædikestolen - til de lokales fortrydelse. Foto: Carina Johansen / Ritzau Scanpix

Sommerferien er lig med højsæson for turister, men i byer som Venedig, Barcelona og Paris har lokale beboere fået nok. Der kommer simpelthen for mange gæster.

Nu er det så nordmændenes tur til at råbe vagt i gevær ved det kendte udkigspunkt Prædikestolen.

Bare i juni besøgte 64.354 personer plateauet. Det er en stigning i forhold til året før, hvor 45.369 tog samme tur i den måned.

- Området er så overrendt af turister, at du mister følelsen af at være i naturen. Der er så mange mennesker nu, at det føles som en cirkusattraktion, siger medlem af den norske naturfredningsforening Rune Folkvord, der mener at smertegrænsen er nået.

PĂĄ grund af de mange turismeskeptiske stemmer er EU gĂĄet i gang med at se pĂĄ, hvordan man bedst hĂĄndterer overturisme i Europa.

Debutantsejr i Tour de France

Australiens Caleb Ewan triumferede pĂĄ 11. etape.
Australiens Caleb Ewan triumferede pĂĄ 11. etape. Foto: Anne-christine Poujoulat / Ritzau Scanpix

Der var australsk jubel i Tour de France onsdag, da australske Caleb Ewan kunne sætte kryds ud for etapevinder i Tour de France.

For første gang i karrieren lykkedes det for Lotto Soudal-rytteren at vinde i det store franske etapeløb, hvor han debuterer i år.

Det skete, da den 25-årige sprinter i en usædvanlig tæt afslutning besejrede Dylan Groenewegen med Elia Viviani lidt efter, da massespurten i Toulouse blev en realitet.

I den samlede stilling var der ingen ændringer, og Julian Alaphilippe er stadig i den gule førertrøje med 1 minut og 12 sekunder ned til Geraint Thomas, der er fire sekunder foran holdkammeraten Egan Bernal.

Astana-kaptajn Jakob Fuglsang var med feltet hjem, og han er efter tidstabet på 10. etape stadig 3 minutter og 22 sekunder efter den gule trøje.