Nyheder

Dagens nyheder 17. juli

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist på denne mail.

Tyrkiet fjernet fra F-35-program

USA har fjernet Tyrkiet fra et F-35-program, efter at landet i sidste uge købte et missilforsvarssystem fra Rusland. Det bekræfter USA, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Langt færre end forventet har tilsluttet sig Netflix

Mens den amerikanske streamingtjeneste selv havde forventet, at fem millioner nye brugere ville tilslutte sig film- og serietjenesten i andet kvartal af 2019, blev virkeligheden en anden. Med 2,7 millioner nye abonnenter er kun omkring halvdelen nået. Det skriver AFP og Reuters.

Kevin Spacey slipper for tiltaler om seksuelt overgreb

Kevin Spacey.

Anklagemyndigheden i Massachusetts frafalder tiltaler mod skuespiller Kevin Spacey i sag om et seksuelt overgreb i 2016. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Spacey var anklaget for at drikke en 18-årig mand fuld, hvorefter han befamlede ham.

S udskyder beslutning om forbud mod kræftmistænkt pesticid

Socialdemokratiet udskyder at tage endeligt stilling til, om der skal indføres et straksforbud mod pesticider, der mistænkes for at kunne give børn kræft. Det skriver Politiken. I august 2018 talte den daværende S-miljøordføre ellers dunder til den daværende VLAK-regering for ikke at indføre straksforbud.

Tre biler involveret i trafikuheld - én vendte rundt på taget

Tre personer er kommet til skade under et trafikuheld på Nordhøjvej i Hillerød. Det oplyser Nordsjællands Politi. Der er tale om en vigepligtsforseelse, hvor i alt tre biler har været involveret - en af dem vendte rundt på taget.

USA og Italien i koordineret indsats for at bryde mafia-klan

Mere end 200 politimænd fra USA og Italien har onsdag i en koordineret indsats anholdt 18 personer på Sicilien og en person i USA. Det siger italiensk politi ifølge The Guardian. Anholdelserne er sket som led i politiets indsat for at bryde den sicilianske mafia-klan Inzerillo op.

4000 liter olie brænder i industriområde i Gråsten

Der er opstået brand i en industribygning på Sundsnæs i Gråsten, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi. Omkring 4000 liter olie brænder i en tank, og det udvikler kraftig røg i området. Der er ingen umiddelbar fare for eksponering af røg eller spredning af branden, da vinden er svag, lyder det fra politiet.

WHO: Ebolaudbrud udgør international sundhedstrussel

Ebolaudbruddet i Congo udgør en international sundhedstrussel. Det siger Verdenssundhedsorganisationen (WHO) onsdag ifølge nyhedsbureauet AP. Over 1600 personer har mistet livet som følge af ebola i Congo siden august sidste år. 

Google suspenderer Viagogo efter salg af ugyldige billetter

Internetgiganten Google suspenderer billetformidlingstjenesten Viagogo fra deres annoncørbetalte topplaceringer. Det skriver DR. Ifølge Google har Viagogo brudt annonceringspolitikken ved at sælge ugyldige billetter.

100 skeletter fra middelalderen fundet i det nordlige Tyskland

Under byggearbejde i Stralsund i det nordlige Tyskland er der afdækket en gravplads fra middelalderen med cirka 100 skeletter, oplyser en tysk arkæolog ifølge NRK.

To motorcykler havareret på Sønderjyske Motorvej

To motorcykler er havareret på Sønderjyske Motorvej ved Aabenraa mod Haderselv. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi. Der er kun tale om lettere personskader, men strækningen er spærret fra rasteplads Øster Løgum Øst til Haderslev og forventes først genåbnet klokken 20.30.

Dømt i terrorsag i Italien er nu varetægtsfængslet i Norge

Mullah Krekar.

Den norske mullah Krekar er blevet varetægtsfængslet i fire uger i Norge. Det skriver den norske tv-station TV2. Mullah Krekar blev mandag dømt til 12 års fængsel i en terrorsag i Italien. Italienske myndigheder anklager mullah Krekar for at være leder af et terrornetværk, der angiveligt har tilknytning til Islamisk Stat.

Indbrudstyv brød ind i villa, mens beboere sad i haven

Nordjyllands Politi frigiver billeder af en indbrudstyv, der tirsdag eftermidag brød ind i en villa i Frederikshavn, mens beboerne sad i haven. Manden stjal en taske med et hævekort, som han efterfølgende forsøgte at hæve penge på. Manden sættes samtidig i forbindelse med et indbrud hos en ældre dame i Birkelse sidste onsdag.

 

Ambulance med politieskorte på vej fra Padborg til Roskilde

Syd- og Sønderjyllands Politi opfordrer bilister på Sønderjyske Motorvej til at være ekstra opmærksomme på en ambulance, der lige nu kører fra Padborg til Roskilde. Ambulancen bliver fulgt af politieskorte hele vejen. Bilister skal holde til højre og give plads.

Fonde tjener store summer på dansk firmas nedtur

Det har været et hårdt år for danske Ambu, der sælger medicinsk udstyr. Men en lang række investeringsfonde har spekuleret i firmaets nedtur og tjener nu store summer på det. Antallet af aktier, der er lånt ud til spekulation, er fordoblet siden maj, og fondene har i den periode tjent over 1,3 milliarder kroner, skriver Bloomberg.

Narkobaron idømt fængsel på livstid

Den mexicanske narkobaron Joaquin 'El Chapo' Guzmán er blevet idømt fængsel på livstid plus 30 år for narkokriminalitet og hvidvask af penge, skriver AP. Kort inden sin dom ved en domstol i New York udtalte han, at han har været udsat for "ondskabsfuld og umenneskelig" behandling under sine 30 måneders indespærring i USA.

Mænd udgav sig for at være politi - nu er de anholdt

Kinesiske turister anmeldte søndag, at tre mænd havde udgivet sig for at være politi og bedt dem om deres pas. De tre mænd - som alle var udenlandske - blev anholdt tirsdag, og to af dem blev varetægtsfængslet onsdag for overtrædelse af indrejseforbud. Det oplyser Københavns Politi.

Bygning kollapser i Jos og dræber mindst 12

En bygning på tre etager er kollapset i Jos i det centrale Nigeria, og mindst 12 personer er efterfølgende fundet omkommet i murbrokkerne. Det oplyser de lokale myndigheder til CNN. Yderligere syv personer er reddet ud med livet i behold. 

 

Politiet advarer om problemer med jernbanebomme ved Lerpøtparken

Der er tekniske problemer med jernbanebommene ved Varde, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi. Det drejer sig helt konkret om overskæringen ved Lerpøtparken, og politiet opfordrer til at finde alternative ruter. Man må ikke passere bommene, da togdriften fortsat kører.

Diplomater dræbt under skudepisode i Irak

Mindst tre tyrkiske diplomater er onsdag blevet dræbt under en skudepisode i byen Erbil i Irak. Det oplyser to højtstående embedsmænd fra sikkerhedstjenesten til nyhedsbureauet Reuters. Ukendte gerningsmænd åbnede il på en restaurant, hvor diplomaterne spiste middag, har kilderne oplyst til nyhedsbureauet.