Lise Nørgaard har brækket lårbenet efter fald

102-årige Lise Nørgaard skal nu tilbringe tre-fire uger på et rehabiliteringscenter for at genoptræne sit ben.

Det er mindre end en måned siden, at 'Matador'-forfatteren Lise Nørgaard blev hyldet ved en festlighed på Bakken, da hun rundede de 102 år den 14. juni.

Nu er hun imidlertid blevet tvunget til at sætte sin aktive hverdag på stand-by, efter at hun torsdag aften var så uheldig at falde og brække sit lårben. Det skriver Billed-Bladet.

- Det var den skønneste aften, og jeg havde lige skænket mig mit daglige glas rosé, som jeg ville nyde ude på altanen. Så snubler jeg, og jeg vidste med det samme, at den var gal, siger Lise Nørgaard til Billed-Bladet om sit fald hjemme i lejligheden i Skodsborg, nord for København.

Lise Nørgaard måtte en tur med ambulance til Herlev Hospital, hvor hun blev "skruet sammen", som hun siger.

Det viste sig, at hun havde brækket lårbenet på præcist samme sted som for ni år siden, hvor hun også måtte en tur på Herlev Hospital efter et fald.

Ser tennis fra motionscyklen

Allerede lørdag blev Lise Nørgaard udskrevet fra hospitalet, og hun befinder sig nu på et rehabiliteringscenter i Holte, hvor hun har været før. Her skal hun tilbringe de kommende tre-fire uger med genoptræning, blandt andet ved at træne dagligt på motionscykel.

Ifølge Lise Nørgaards ældste datter, Dorte Myhre, er hendes mor i god forfatning og i glimrende humør.

- Hun er meget glad. Hun har bøger med, og hun ser tennis om eftermiddagen, hvor hun følger grundigt med i Wimbledon, så man skal altså ikke ringe og forstyrre hende, når der er nogen, der spiller, siger Dorte Myhre til Ekstra-Bladet.

Det er ikke lykkedes TV 2 at få en kommentar fra Lise Nørgaard onsdag, hvor hun formentlig er optaget af at følge Wimbledon-kvartfinalen mellem sin yndlings-tennisspiller, schweiziske Roger Federer, og japanske Kei Nishikori.