Nyheder

Dagens nyheder 9. juli

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist på denne mail.

Ledere kunne se ansattes private oplysninger på grund af fejl

Ledere i Københavns Kommune kunne i en periode på to måneder se private oplysninger om medarbejdere i kommunen og deres nærmeste - for eksempel vielsesattester - på grund af en fejl i et it-system. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse. Fejlen skulle være rettet nu.

46 personer sendt på hospitalet med kulilteforgiftning i Canada

Et gasudslip på et hotel i den canadiske by Winnepeg har sendt 46 personer på hospitalet med kulilteforgiftning - 16 af dem er i kritisk tilstand, skriver AFP. Ifølge leverandøren af naturgas til hotellet har der ikke, været en lækage hos dem. Det er uvist, hvor gassen er kommet fra. 

Politiet drukner i overarbejde

Det danske politi har bogstaveligt talt været på overarbejde gennem flere år. Men nu har arbejdspuklen nået nye højder. I maj var der samlet 786.000 overarbejdstimer i hele landet mod 537.000 tilbage i januar. Det bekræfter Rigspolitiet overfor TV 2.

Oprydningen på Storebæltsbroen er færdig

Efter en dag præget af en brændende lastbil på Storebæltsbroen, oplyser Fyns Politi nu, at broen er helt ryddet, og at alle vognbaner er åbne igen.

Russisk ubåd og krigsskibe sejler gennem dansk farvand

Fire fartøjer fra den russiske flåde sejler onsdag gennem dansk farvand på vej fra det nordlige Rusland til Sankt Petersborg. Det oplyser Forsvaret. I Sankt Petersborg skal skibene og ubåden deltage i en årligt tilbagevendende flådeparade, der afholdes i slutningen af juli.

Amerikansk stjerne aflyser koncert i Saudi Arabien

Nicki Minaj har valg at aflyse sin koncert, da hun er blevet mere opmærksom på de politiske forhold i landet.

Den amerikanske rapstjerne Nicki Minaj har droppet en planlagt koncert i Saudi Arabien, fordi hun ønsker at vise sin støtte til kvindekampen, homoseksuelles rettigheder og ytringsfrihed. Det siger hun til AP.

 

Brand i lastbil slukket - men klokken 21.15 lukker Storebæltsbroen igen

Efter fem timer er en brand i en lastbil blevet slukket. Lastbilen har holdt stille på Storebæltsbroen i østgående retning siden i eftermiddags. Politiet holder broen åben frem til klokken 21.15, hvor de lukker den igen til 22.00 for at få fjernet lastbilen med en blokvogn, skriver Fyns Politi på Twitter.

 

Lastbil brænder stadig på Storebælt, men nu åbner den i en halv time

En lastbil har siden i eftermiddags været en brand på Storebæltsbroen i østgående retning. Selvom der fortsat er ild i lastbilen, vælger Fyns Politi nu at åbne begge spor på broen i en halv time for at få afviklet noget af den lange kø, der er blevet skabt.

Saudisk prinsesse anklaget i voldssag i Paris

Søsteren til Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman, er centrum i en retssag der tirsdag gik i gang i den franske hovedstad, Paris. Prinsessen, Hassa bint Salman, er anklaget for i 2016 at have beordret sin livvagt til at overfalde en håndværker, der arbejdede i hendes luksuslejlighed i Paris.

Mand mister livet i ulykke ved Ugerløse

En 57-årig mand mistede tirsdag livet, da han på sin motorcykel kørte ind i siden på en lastbil, der var ved at svinge til venstre på Bonderupvej i Ugerløse. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til nyhedsbureauet Ritzau. De pårørende er underrettet.

Trump har brudt forfatningen på Twitter

USA's præsident, Donald Trump, har brudt landets forfatning ved at blokere folk på Twitter fra hans konto. Det har en føderal domstol slået fast tirsdag, skriver den amerikanske avis The New York Times. Trump har blandt andet blokeret folk, der har kritiseret og drillet ham.

Motorvej på Sydsjælland åben igen

 

Alvorligt færdselsuheld mellem lastbil og motorcykel

Der er ifølge politet sket en alvorlig ulykke mellem en lastbil og en motorcykel ved Ugerløse, der ligger på det centrale Sjælland mellem Holbæk og Ringsted. Politiet opfordrer folk til at finde andre veje.

Fire biler involveret i ulykke ved Skagen

Rute 40 Jerupvej ved Skagen er åbnet igen efter en ulykken tirsdag eftermiddag. Ifølge Ekstra Bladet var der fire biler involveret i uheldet, og to tyske turister blev kørt til traumeafdelingen på Aalborg Universitetshospital.

Motorvej spærret på Sydsjælland efter ulykke

E47, E55 Sydmotorvejen, fra Farø mod Køge mellem Tappernøje og Rønnede er spærret, skriver Vejdirektoratet på sin hjemmeside. Politi og redningsmandskab er på stedet.

Storebæltsbroen åbner et spor i østgående retning efter uheld

Der er blevet åbnet et spor i østgående retning på Storebæltsbroen, efter en lastbil brød i brand tidligere på eftermiddagen. Det skriver Fyns Politi, der opfordrer folk til at køre forsigtigt forbi ulykkesstedet. Ifølge politiet har der dannet sig en lang kø efter ulykken.

 

Lang kø ved Aalborg efter uheld

Tirsdag eftermiddag er der sket et trafikuheld i Limfjordstunnelen på E45 i nordgående retning fra Aalborg mod Nørresundby. Det skriver trafikken.dk

Demokratisk milliardær vil være præsident i USA

Tom Steyer er grundlægger af virksomheden NextGen Climate.

Milliardæren Tom Steyer føjer sig til den lange liste over demokrater, der håber at blive nomineret som partiets præsidentkandidat ved valget i USA i 2020. Det skriver AP.

53-årig dømt for seksuelle overgreb på sin datter

En 53-årig mand er ved Retten i Sønderborg blevet idømt seks års fængsel for seksulle overgreb på sin datter fra hun var 13-18 år. Det skriver politiet på Twitter. Manden, der nægter sig skyldig, overvejer, om han vil anke dommen.