Nyheder

Dagens nyheder 7. juli

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist på denne mail.

Norge skal lede fredsforhandlinger i Venezuela

De stridende parter i Venezuela vil genoptage forhandlinger anført af Norge. Det oplyser det norske udenrigsministerium i en pressemeddelelse sent søndag aften. Repræsentanter for Venezuelas præsident, Nicolas Maduro, og for landets oppositionsleder, Juan Guaidó, vil mødes på Barbados i den kommende uge, fremgår det.

Knivstikkeri på åben gade - syv personer anholdt

Nordjyllands Politi har anholdt syv personer i forbindelse med et knivstikkeri på åben gade i Aalborg. To personer er kommet til skade under det, politiet beskriver som "et slagsmål". Ifølge Nordjyske fandt episoden sted på hjørnet af Vestre Alle og Hobrovej, og området er spærret.

Disney-stjernen Cameron Boyce er død

Cameron Boyce.

Disney-stjernen Cameron Boyce er død efter længere tids sygdom. Det oplyser en talsmand for Boyces familie til flere internationale medier. Den blot 20-årige skuespiller døde af et slagtilfælde, mens han sov. Herhjemme er han bedst kendt for sin rolle i Disney Channels komedieserie 'Jessie' og 'Descendants'-filmene.

Klimaramte danskere bliver lovet nemmere adgang til attraktive lån

Tusindvis af husejere risikerer at komme i klemme på grund af klimaforandringer. Derfor vil kommunernes forening, KL, sørge for, at husejere får nemmere adgang til billige og attraktive lån til finansiering. Det kan eksempelvis gælde byggeri af diger og pumpestationer, skriver Jyllands-Posten.

USA varsler nye sanktioner mod Iran

USA's udenrigsminister, Mike Pompeo, varsler flere sanktioner mod Iran. Landets beslutning om at overskride grænsen for berigelsen af uran "vil føre til yderligere isolation og sanktioner", skriver Pompeo på Twitter.

Grækenlands premierminister erkender nederlag

Alexis Tsipras.

Grækenlands premierminister, Alexis Tsipras, har erkendt sit og Syriza-partiets valgnederlag. Han har lykønsket sin politiske rival, den konservative Kyriakos Mitsotakis, skriver Reuters. Magtskiftet kan ventes at finde sted allerede mandag.

Syv biler beskadiget på færge - mens passagerer sad i

Da en færge på Samsølinjen søndag eftermiddag skulle sejle i havn i Sælvig, blev hængedækket ved en fejl kørt op mod færgens loft i stedet for ned. Det betød, at i alt syv biler kom i klemme og blev skadet på blandt andet taget. Der var passagerer i alle biler, men ingen kom til skade, oplyser Samsø Rederi, der beklager fejlen.

Politi efterlyser vidner til væbnet røveri i Dagli'Brugsen

Syd- og Sønderjyllands Politi efterlyser vidner til et røveri i Dagli'Brugsen i Tarp søndag klokken 18.14. To maskerede mænd, bevæbnede med knive, truede sig til kontanter og cigaretter. Gerningsmændene løb i retningen mod Åsen. Har man oplysninger i sagen, kan politiet kontaktes på tlf. 1-1-4. 

Konservativt parti står til valgsejr i Grækenland

Det konservative parti Nyt Demokrati står til sejr ved Grækenlands valg søndag. Det viser valgstedsmålinger lavet i fællesskab for de private og offentlige tv-stationer. Her får partiet mellem 38 og 42 procent af stemmerne.

Netflix lover færre cigaretter i egne produktioner

Streamingtjenesten Netflix vil skrue ned for antallet af cigaretter i egne produktioner. Det sker som reaktion på en rapport, der viser, at antallet af scener med tobak i tjenestens tv-serier er steget. Undersøgelsen er udarbejdet af Truth Initiative, som er en gruppe imod rygning, skriver Variety.

Indonesien advarer om tsunami efter kraftigt jordskælv

Stjernen på billedet viser, hvor jordskælvet opstod.

Et kraftigt jordskælv på 7,1 har ramt det nordøstlige Indonesien, skriver Reuters. Skælvet er ifølge USA's Geologiske Tjeneste, USGS, opstået på 10 kilometers dybde i havet nær øen Sulawesi. De indonesiske myndigheder advarer derfor mod en tsunami.

Deutsche Bank varsler 18.000 fyringer

Deutsche Bank vil nedskalere sine aktiviteter som investeringsbank. Det sker som led i en omlægning på i alt 7,4 milliarder euro svarende til godt 55 milliarder danske kroner. Det meddeler den tyske bankkoncern søndag. Som en del af omlægningen må der skæres, hvad der svarer til i alt 18.000 fuldtidsansatte.

Var ikke velkomne i Italien - nu får migranter lov at komme i land

Malta meddelte søndag, at alle 65 migranter, der blev reddet op af det tyske redningsskib 'Alan Kurdi' har fået lov til at komme i land. Migranterne vil - efter drøftelser med EU-Kommissionen og Tyskland -omgående blive fordelt blandt andre europæiske lande, skriver dpa. Italien har tidligere nægtet at tage imod migranterne.

To personer reddet ud af brændende bygning i Greve

Under branden i en lagerhal på Kildebrøndevej i Greve søndag eftermiddag har myndighederne reddet to personer ud. Der er tale om en ukrainer og polak, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV 2. Den ene bliver lige nu tjekket for røgforgiftning. Branden er under kontrol. 

500 kilo tung bombe fra Anden Verdenskrig demonteret

En bombe på 500 kilo fra Anden Verdenskrig blev søndag demonteret nær Den Europæiske Centralbanks hovedkvarter i Frankfurt efter en omfatttende evakuering af tusindvis af mennesker, skriver AP.

EU-lande overvejer krisemøde efter atom-udmeldinger fra Iran

Storbritannien, Frankrig og Tyskland opfodrer alle Iran til "øjeblikkeligt at indstille og ændre planer om at bryde atomaftalen". Samtidig drøfter de lande, der har underskrevet atomaftalen med Iran i 2015, et muligt krisemøde, efter Iran har meldt ud, at de vil overskride grænsen for berigelsen af uran, skriver AFP.

Brand udvikler kraftig røg - borgere opfordres til at lukke vinduer

En brand i et industrikvarter på Kildebrøndevej i Greve udvikler kraftig røg. Røgen driver ind over Greve, og borgere opfordres til at holde sig ude af røgfanen og i øvrigt lukke vinduer og døre. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter. Politiet kender endnu ikke brandårsagen.

Stor brand i industriområde - sort røg stiger op

Østsjællands Beredskab er rykket ud til "en stor brand" ved Greve, fortæller de til TV 2. En video, som TV 2 har set, viser en eksplosion i forbindelse med branden. Midt- og Vestsjællands Politi er også til stede ved branden, men har endnu ikke overblik over brandårsag eller eventuelle tilskadekomne, skriver de på Twitter. 

Direktør kan ikke se problemer i valg af tidligere minister til bestyrelse

Affaldskoncernen Marius Pedersen er overrasket over den kritik, der har været, efter koncernen har valgt Lars Christian Lilleholt ind i bestyrelsen blot en uge efter hans afgang som Venstres klima- og forsyningsminister. Virksomheden kan ikke se et problem i det, siger direktøren Simon Clausen til Ritzau. 

Helge Israelsen er død

Den tidligere førstemand gennem mange år i det danske postvæsen, Helge Israelsen, er død efter længere tids sygdom. Han blev 70 år. Det oplyser familien til Ritzau. Israelsen var gennem 21 år personificeringen af det danske postvæsen - først som generalsekretær i Post- og Telegrafvæsenet og siden som administrerende direktør i Post Danmark.