Nyheder

Dagens nyheder 4. juni 2019

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist på denne mail.

Muslimske børn revet væk fra forældre og sat i fængsel i Kina

Det kinesiske styre adskiller muslimske babyer og børn fra deres familier og dermed deres tro i den vestlige Xinjiang-region, viser ny kortlægning ifølge BBC. Alene i én by er mere end 400 børn blevet taget fra forældrene og sat i interneringslejre eller fængsel.

Lange udsigter til genåbning af Det Danske Hus i Paris

Der er "lange udsigter" til genåbningen af udstillingslokalerne i Det Danske Hus på Champs-Élysées efter en voldsom brand hærgede bygningen i forrige uge. Det fortæller Klaus Ib Jørgensen, der er kultur- og presseråd ved Den Danske Ambassade i Paris, til DR Nyheder.

Ny transportminister genindfører løb over Storebæltsbroen

Transportminister Benny Engelbrecht (S) oplyser i en pressemeddelelse, at ministeriet genindfører muligheden for at afholde motions- og cykelløb over Storebælrtbroen. Den mulighed blev ellers afskaffet af den tidligere transportminister Ole Birk Olesen (LA) i 2017.

Taxa og politibil i voldsomt sammenstød - politibil rullet om på siden

Sammenstødet ved H.C. Andersens Boulevard førte til, at en politibil væltede om på siden.

En taxa og en politibil er kørt sammen ved Tivoli i København. Sammenstødet er sket ved krydset af H.C. Andersens Boulevard og Stormgade, og det har været så kraftig en kollision, at politibilen er rullet om på siden. Københavns Politi er ved at undersøge de nærmere omstændigheder for uheldet, oplyser vagtchefen til TV 2. Ingen skulle umiddelbart være kommet til skade, men bilister skal finde andre veje, da H.C. Andersens Boulevard er spærret i udadgående retning.

Borgmester: Kommuner bør kun hyre virksomheder med lærlinge

Gentoftes konservative borgmester Hans Toft foreslår at ændre udbudsloven, så kommunerne kun kan få lov til at hyre virksomheder med lærlinge, skriver Politiken. Erhvervsminister Simon Kollerup(S) har bedt om en undersøgelse af fordele og ulemper ved forslaget.

600 smågrise strandet på grund af nye dyrevelfærdsregler

På grund af nyindførte dyrevelfærdsregler er 600 smågrise i øjeblikket strandet på 38. time i Padborg, skriver TV SYD. Fordi der var fejl med transportørens navn i logbogen, krævede Fødevarestyrelsen at få lavet ny logbog - og det tager to dage med de nye regler. De 600 grise opholder sig derfor i en for lille eksportstald.

Jordskælv rammer sydlig del af Californien

Et kraftfuldt jordskælv målt til 6,4 i styrke har ramt den sydlige del af Californien i nærheden af byen Ridgecrest, som ligger 250 kilometer nordøst for Los Angeles, oplyser amerikanske myndigheder. Ifølge det amerikanske nyheadsbureau AP er der endnu ikke meldinger om tilskadekomne.

Rusland fortsætter kontroversielle hval-udsættelser trods kritik

Rusland vil fortsætte med at sætte tilfangetagne hvaler ud i det fri igen, selv om russerne i sidste uge blev kritiseret for den måde, det skete på, da otte dyr blev sat fri. Det skriver Reuters. Rusland holder omkring 100 hvidhvaler og spækhuggere fanget i Sibirien. Det var meningen, at dyrene skulle sælges kommercielt til eksempelvis forlystelsesparker, men Rusland er kommet under pres fra dyreværnsorganisationer. 

Dansk festival bryder loven om kontantbetaling

Fynske Tinderbox har under årets festival nægtet at tage imod kontanter i mad- og ølboderne til trods for, at festivallen ikke har den nødvendige dispensation fra den såkaldte kontantregel, som trådte i kraft sidste år. Det bekræfter Erhvervsministeriet over for Ekstra Bladet. Reglen forpligter butikker til at tage imod kontanter.

Ny minister dropper frihedsforsøg for folkeskoler

Tidligere på året lancerede daværende undervisningsminister Merete Riisager (LA) et nyt tiltag, der skulle give større frihed for 75 folkeskoler landet over. Men blot 12 skoler og en enkelt afdeling har søgt om at være en del af forsøget, og derfor lægger den nye børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) nu projektet i graven. Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Løsgænger smidt ud af byrådet efter voldsdom

Løsgængeren Morten Steen Petersen, der er byrådsmedlem i Svendborg Kommune, er blevet dømt for vold begået tidligere på året. Det skriver Fyens.dk. Dommen, der lyder på 40 dages fængsel, blev gjort betinget mod, at han udfører 60 timers samfundstjeneste. Til gengæld betyder den, at han må forlade byrådet. I stedet overtager Johan Emil Rasmussen (DF) pladsen.

39-årig sigtet for at skyde mand i hånden med hardballpistol

En 39-årig mand er torsdag blevet sigtet for at stå bag et skyderi i Skælskør onsdag aften, oplyser Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST. Den 39-årige mand endte i et skænderi med en 49-årig mand, som eksalterede, da den 39-årige skød den anden i hånden med en hardballpistol.

Politiet har modtaget rekordmange anmeldelser om voldtægt på Roskilde

Der er under dette års Roskilde Festival indløbet seks anmeldelser om voldtægt indtil videre, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i sin daglige oversigt over anmeldelser på festivallen. Dermed tangerer statistikken en kedelig rekord, da det er det højeste antal anmeldelser om voldtægt siden 2017, hvor der ligeledes blev anmeldt seks voldtægter - dog under hele festivallen.

Amerikansk stjernerapper tilbageholdes i Sverige

Den amerikanske stjernerapper A$AP Rocky bliver tilbageholdt af svenske myndigheder i mindst to uger mere, mens anklagemyndigheden i Sverige efterforsker en alvorlig voldsanmeldelse, skriver AP. Rapperen og dele af hans personale blev anholdt onsdag efter det stod klart, at han havde deltaget i et slagsmål sidste weekend.

Supertanker med olie til Syrien pågrebet

En supertanker fra Iran med olie til Syrien blev torsdag opbragt ved Gibraltar af den britiske flåde og toldmyndighederne i Gibraltar, oplyste den lokale regering. Supertankerens endemål er omfattet af EU's sanktioner. Iran kalder pågribelsen ulovlig og har indkaldt den britiske ambassadør til en samtale, skriver Reuters.

Svenske diplomater hjalp australsk fange fri fra Nordkorea

En australsk studerende er blevet løsladt efter en uge i detentionen i Pyongyang, skriver nyhedsbureauet AP. Han er torsdag ankommet til Tokyo og er i "god behold", men har indtil videre ikke villet oplyse, hvad han blev udsat for i Nordkorea. Den australske premierminister Scott Morrison har oplyst til parlamentet, at svenske diplomater hjalp med hans frigivelse.