Valg 2019

Mette F. klappet ind til gruppemøde: - Det er selvfølgelig noget helt særligt

Mette Frederiksen modtog sin hyldest til første møde, efter hun har sikret partiet regeringsmagten.

På Christiansborg stod politikere og personale fra Socialdemokratiet onsdag klar til at modtage formand og kommende Statsminister Mette Frederiksen.

Her skulle hun for første gang holde møde med partiet, efter det tirsdag aften lykkedes at komme i mål med en ny regeringsaftale, der sikrer partiet regeringsmagten.

Og der var allerede god stemning, da TV 2 fangede hende på vej mod lokalet.

- Det er dejligt at kunne fortælle til sit bagland, at vi har flertal for at kunne danne en socialdemokratisk regering. Det er selvfølgelig noget helt særligt, og det bliver et rørende møde, fyldt med glæde og entusiasme, sagde hun, inden hun gik videre.

Allerede før Mette Frederiksen nåede gennem den åbne dør, udbrød et øredøvende bifald.

Klapsalverne ville ingen ende tage

Den kommende statsminister blev modtaget af stående partimedlemmer, der klappede hende ind i lokalet - i flere minutter.

Mellem krammere og blomster fik en smilende Mette Frederiksen råbt "tak", og først da hun gjorde antræk til at sætte sig ned, stilnede klapsalverne af.

Hermed kunne det første møde begynde som regeringsparti. Mødet var lukket, men ifølge planen skulle der foregå en orientering fra Mette Frederiksen.

Skal besøge dronningen

Onsdag eftermiddag er den kommende statsminister på Amalienborg, hvor hun skal meddele dronningen, at der er et flertal for en socialdemokratisk mindretalsregering. Her vil kronprinsen også være til stede.

Efter Mette Frederiksens besøg vil fungerende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) besøge dronningen. Han vil formelt give sin anbefaling til, at Mette Frederiksen bliver statsminister.

Derefter vil Mette Frederiksen komme tilbage igen for at modtage dronningens anbefaling. Følg med live her.