Nyheder

Dagens nyheder 25. juni

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist på livecenter@tv2.dk.

Aftale om ny regering er på plads

Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Enhedslisten og SF er blevet enige om en aftale om en ny regering. Det har Socialdemokratiets leder, Mette Frederiksen, netop offentliggjort efter afsluttende forhandlinger på Christiansborg tirsdag aften. Mette Frederiksen bliver statsminister for en Socialdemokratisk regering. 

San Francisco forbyder e-cigaretter som første by i USA

San Francisco bliver første amerikanske by, der forbyder salg af e-cigaretter. Det har bystyrets 'Board of Supervisors' netop besluttet. Det skriver CNN.    

Seksualundervisning under lup på kristne friskoler

Seksualundervisningen på fire kristne friskoler er netop nu i gang med at blive gransket af Undervisningsministeriet. Det møder nu kritik og undren fra friskolerne, som føler sig presset på deres frihed i seksualundervisningen. - Det må være tilladt at mene, at der kun findes to biologiske køn, siger sekretariatsleder hos Foreningen af Kristne Friskoler Jørgen Hansen. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Politiet søger vidner til dobbelt skuddrab i Herlev

Københavns Vestegns Politi søger vidner, der har informationer i forbindelse med skyderiet, der kostede to personer livet, i Herlev. Samtidig offentliggør de et billede af en bil, der vurderes at være flugtbilen. Politiet opfordrer vidner til at kontakte politiet på 114.

  

 

Mand i kritisk tilstand efter fald fra stige

En 43-årig mand er i kritisk tilstand, efter at han tirsdag eftermiddag faldt fem til ti meter ned fra en stige ved et byggeri i Horsens. Det oplyser Sydøstjyllands Politi til Ritzau. - Han falder bagover fra stigen og slår baghovedet ned i jorden, så han mister bevidstheden, fortæller vagtchef Lars Grønlund. Den kvæstede mand er fra udlandet, og myndighederne i hans hjemland arbejder på at få underrettet hans pårørende.

Ansat blev ramt af lynet: Tilsyn frikender SAS for fejl

SAS-selskabet Spirit Air Cargo Handling havde ikke begået fejl, da en af selskabets medarbejdere i Københavns Lufthavn 12. juni blev ramt et lyn. Det fremgår af en besøgsrapport, der er lavet på baggrund af Arbejdstilsynets undersøgelser af ulykken. Det skriver Ritzau.  

Facebook vil udlevere informationer om mistænkte brugere

Facebook er for første gang gået med til at dele informationer om brugere, som mistænkes for hadefulde ytringer. Det sker i Frankrig, hvor personer tilknyttet justitsministeriet og domstolene vil få udleveret informationer. Det oplyser den franske digitaliseringsminister, Cedric O, til Reuters. 

Råd vil hæve aldersgrænse for alkohol

De seneste års stigning i unges alkoholforbrug får nu Vidensråd for Forebyggelse til at råbe vagt i gevær. I en ny rapport foreslår rådet blandt andet en aldersgrænse på 18 år for salg af alkohol – uanset alkoholprocent. I dag kan 16-årige købe alkohol med under 16,5 procent alkoholprocent. Det skriver Politiken.

En person har mistet livet i brand i Hornbæk

En person har tirsdag mistet livet i en brand i et hus på Søren Kannesvej i Hornbæk. Det oplyser Nordsjællands Politi over for Frederiksborg Amts Avis. Ifølge vagtchefen er én person omkommet under branden. Op til flere personer blev reddet ud af huset. Branden er nu slukket, og politiets teknikere er i gang med undersøgelser om brandårsagen.

To personer er nu dræbt efter skyderi i Herlev

Den mand, der blev hårdt såret af skud i Herlev, er nu afgået ved døden. Det oplyser Københavns Vestegns Politi på Twitter. Det er det andet offer i sagen, efter at politiet tidligere på aftenen bekræftede, at en mand var blevet dræbt af skud.

 

Bilist kørte 111 km/t, hvor man må køre 50 km/t

En fartkontrol foretaget af Sydøstjyllands Politi snuppede en bil med 111 km/t gennem landsbyen Veng mellem Låsby og Skanderborg. Et sted, hvor man kun må køre 50 km/t. Det kommer til at koste føreren en ubetinget frakendelse af førerretten i minimum 6 måneder. På cirka syv timer målte fotovognen 122 køretøjer, der havde for meget fart på - 20 af dem så stærkt, at det også koster et klip i kørekortet. Det skriver TV 2 Østjylland

Norge vil kortlægge ødelæggelser af regnskoven i Amazonas

Norge har afsat store beløb til udvikling af satellitbilleder med høj opløsning af Amazonas og andre områder med regnskov. Det sker som led i en milliardindsats for at kortlægge langsomme klimaforandringer og ødelæggelserne af regnskoven - om nødvendigt fra træ til træ. Det skriver Reuters. 

Livløs mand fundet ved Buresø er fløjet til Rigshospitalet

En mand, der tidligere på dagen blev reddet op af Buresø i Slangerup, blev fundet i livløs tilstand. Det oplyser vagtchef Jakob Tofte fra Nordsjællands Politi til TV 2. Men efter, at der blev ydet førstehjælp på stedet, blev han fløjet til Rigshospitalet, hvilket ifølge vagtchefen er et "positivt tegn".

En person er død efter skyderi i Herlev

En person er afgået ved døden og en anden er i kritisk tilstand efter skyderiet tidligere på aftenen i Sennepshaven i Herlev. Det oplyser Københavns Vestegns Politi. Samtidig oplyser de, at en person er blevet anholdt.

Det Hvide Hus får ny pressechef

Den nye kommunikations- og pressechef i Det Hvide Hus bliver Stepanie Grisham. Det annoncerer USA's førstedame, Melania Trump, på Twitter. Stephanie Grisham afløser Sarah Sanders, der stopper på posten. Grisham kommer fra posten som Melania Trumps kommunikationschef.  

 

Skimmel i vaniljestænger - bliver kaldt tilbage

Der kan være skimmel i dette produkt.

Salling Group tilbagekalder et parti vaniljestænger af mærket Tahiti. Der er konstateret vækst af mug (skimmel) i produktet og er derfor ikke egnet til at spise. Det er solgt i Bilka og Føtex og skal enten kasseres eller leveres tilbage. Det oplyser Fødevarestyrelsen

Mand reddet op af Buresø efter eftersøgning

En mand er tirsdag blevet reddet op af vandet i Buresø i Slangerup, efter at politiet havde iværksat en eftersøgning af ham, da nogle venner havde set ham gå i vandet uden at komme op igen. Vagtchefen ved Nordsjællands Politi kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om mandens tilstand.

To personer ramt af skud i Herlev

To personer er ramt af skud i Sennepshaven i Herlev. Det oplyser Københavns Vestegns Politi til TV 2. Politiet er ved at efterforske sagen og har derfor ikke yderligere kommentarer. De oplyser dog, at der ikke er nogen anholdte.

Tidligere præsident i Landbrugsrådet, H.O.A Kjeldsen, er død

H.O.A Kjeldsen.

Tidligere præsident for Landbrugsrådet og formand for flere europæiske landbrugsorganisationer H.O.A Kjeldsen er død i en alder af 87 år. Det bekræfter tidligere præsident i Landbrugsrådet Peter Gæmelke over for Ritzau.