Nyheder

Boeing-chef efter dødelige flystyrt: Vi begik en fejl

Boeing-direktør kalder implementering af nyt advarselssystem i cockpittet for "uacceptabel".

Flygiganten Boeing begik en "fejl" i håndteringen af et problematisk advarselssystem i cockpittet på selskabets 737 MAX-fly forud for to dødelige flystyrt, der har kostet mere end 300 mennesker livet.

Det siger Boeings administrerende direktør, Dennis Muilenburg, i forbindelse med verdens største luftfartsudstilling i Paris denne weekend, oplyser nyhedsbureauet AP.

Udstyr og kommunikation er uacceptabel

Tidligere på måneden udtalte de amerikanske luftfartsmyndigheder (FAA) kritik af Boeing og sagde, at nogle af selskabets fly måske er udstyret med dele, der ikke er fabrikeret ordentligt. Men heller ikke kommunikationen mellem myndigheder, kunder og ansatte har været i orden, lyder det fra Boeing.

- Og det er uacceptabelt, lød det søndag fra Dennis Muilenburg.

Flere af Boeings piloter har kritiseret Boeing for ikke at informere dem om den nye software i cockpittet.

- Vi har tydeligvis begået en fejl i implementeringen af advarselssystemet, beklagede den administrerende direktør over for den fremmødte presse.

Flere 737 MAX-fly er styrtet ned

Boeing 737 MAX var selskabets mest populære passagerfly indtil to dødelige flystyrt på fem måneder.

Den seneste ulykke skete i Etiopien i marts, da et fly af den type fra Ethiopian Airlines styrtede seks minutter efter start fra Addis Abeba med 149 mennesker om bord.

Godt fire måneder tidligere styrtede et Boeing 737 MAX-fly fra Lion Air 13 minutter efter start fra Indonesiens hovedstad, Jakarta. Alle 189 passagerer om bord omkom.

Flyulykkerne har fået flere lande og myndigheder til at holde flytypen på jorden. Der er ikke sat en tidsfrist for, hvornår flyene ventes at være på vingerne igen.