Koncerter aflyses på grund af lyn og torden

16x9
Rasmus Seebach må aflyse koncert. Foto: Sonny Munk Carlsen / Scanpix Denmark

Lørdagens regn og torden sender koncertgæster hjem. Det handler om sikkerhed, lyder det fra manager.

Et voldsomt tordenvejr har kurs mod Danmark med store mængder regn og vindstød af stormstyrke. Det fik lørdag den danske musiker Rasmus Seebach til at aflyse en større familiekoncert, der skulle være løbet af stablen om eftermiddagen.

Det bekræfter popmusikerens manager, Nicolaj Bundesen, over for TV 2.

- Vi har på alle tidspunkter lænet os op ad sikkerhedsvurderingen fra vores sikkerhedsteam, der løbende har vurderet situationen i forhold til, hvad der er sikkert, siger han.

- Som manager og arrangør er publikums sikkerhed det absolut vigtigste, og vi tager overhovedet ingen chancer. Så da det blev vurderet, at der kunne komme torden, valgte vi at aflyse koncerten.

Ingen nåede på scenen

Familiekoncerten er et heldagsarrangement, der har tuneret rundt i flere større byer. Og Rasmus Seebach, der blandet andet har stået bag hits som 'Lidt i fem' og Natteravn, havde set frem til denne gang at optræde for publikum i Valby.

- Jeg har ikke talt med Rasmus endnu, men jeg er sikker på, at han er ret ulykkelig, for han havde glædet sig sindssygt meget til i dag, siger manageren.

Udover Rasmus Seebach skulle også kunstnerne Burhan G, Hjalmer og Chris Burton have spillet, men ingen nåede på scenen grundet det truende vejr.

Folk bad om aflysning

Selvom en aflyst koncert plejer at være dårligt nyt, har det i dette tilfælde været et ønske fra flere af familiekoncertens billetindehavere, at koncertens skulle droppes.

Tidligere på dagen meddelte Copenhagen Music, der står bag, at man udfra de seneste vejrprognoser havde vurderet, at det var ansvarligt at gennemføre koncerterne.

Rasmus Seebach har i mange år fungeret som sangskriver for andre artister, men debuterede i 2009 selv med hitsinglen 'Engel'.
Rasmus Seebach har i mange år fungeret som sangskriver for andre artister, men debuterede i 2009 selv med hitsinglen 'Engel'. Foto: Flindt Mogens / Ritzau Scanpix

Men på arrangementets Facebook-side har flere brugere i løbet af dagen forsøgt at få arrangørerne til at genoverveje beslutningen om at gennemføre koncerterne.

Og to timer efter den første udmelding kom Copenhagen Music på andre tanker.

Til de mange, der skulle have været med til koncerten, opfordrer manageren til at vente på en besked fra det sted, de har købt deres billet.