Nyheder

Dagens nyheder 12. juni

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist på livecenter@tv2.dk

Cannabis fundet i 2500 år gammel grav

Rester af cannabis er fundet i forbindelse med udgravningen af ​​en grav fra omkring år 500 før Kristus i det vestlige Kina. Resterne er fundet i røgelsesbrændere, der menes at have været brugt som en del af datidens begravelsesritualer. Det kan være det ældste bevis på brug af cannabis til sindslindring, skriver Reuters.

Politiet advarer om akvaplaning - motorvej står under vand

Københavns Politi advarer om problemer på Amagermotorvejen grundet den voldsomme regn. Der er fare for akvaplaning. Bilister skal især være opmærksomme ved Kalvebodbroen i begge retninger, oplyser vagthavende Michael Andersen til TV 2. 

Tre brande på otte minutter - lyn og torden giver travlhed

Et uvejr med kraftig torden og over 1000 lynnedslag er på vej over Danmark, og det har givet travlhed for politi og brandvæsen. Blandt andet i Midt- og Vestjylland, hvor politikredsen modtog melding om tre forskellige brande forårsaget af lyn inden for otte minutter. Det skriver Viborg Folkeblad. Flere lyskryds er også sat ud efter at være ramt af lyn.

Henrik Dahl (LA) undskylder 'uforbeholdent' grov tone

Folketingsmedlemmet Henrik Dahl (LA) skriver på sin Facebookside, at han skylder flere af partiets tidligere folketingsmedlemmer en uforbeholden undskyldning. Ifølge ham selv har han brugt en for grov tone i omtalen af dem.

Danmark er det femte fredeligste land i verden

Nye tal fra Global Peace Index kårer endnu en gang Island til det mest fredelige land i verden i 2019, skriver The Independent. En position landet har haft siden 2008. Danmark intager en femteplads på listen efter Island, New Zealand, Portugal og Østrig. I bunden af listen findes Yemen, Sydsudan, Syrien og Aghanistan.  

Kryptovaluta udleder mere CO2 end et helt land

Kryptovalutaen Bitcoin er ansvarlig for massiv udledning af CO2. Det viser en ny tysk undersøgelse, der udkom onsdag, skriver Ritzau. Bitcoin er blandt andet ansvarlig for en større CO2-udledning end lande som Estland, Kroatien og Jordan.

Rødt flertal vil undersøge, om Støjberg har brudt loven

Et flertal bestående af Socialdemokratiet, Enhedslisten, Radikale Venstre og SF vil sætte en uvildig undersøgelse i gang af fungerende udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjbergs (V). Det skriver Berlingske. Undersøgelsen skal kaste lys over hendes rolle i sagen om ulovlige adskillelser af unge asylpar i Danmark, som tidligere har fået partierne til at beskylde ministeren for embedsmisbrug.

Klimaforandringer vil udslette næsten en femtedel af livet i havene

Fortsætter klimaforandringerne som forventet, vil 17 procent af livet i havene være forsvundet inden udgangen af århundredet. Det viser en rapport fra amerikanske National Academy of Science, skriver France 24. Nogle områder forventes at blive hårdere ramt end andre. I tropiske have vil livet reduceres med op til 50, forudser rapporten. 

Kaptajn på redningsskib risikerer op til 20 års fængsel

Den kvindelige kaptajn på et NGO-skib, der har reddet hundredvis af migranter og flygtninge op fra Middelhavet, risikerer op til 20 års fængsel. Det skriver The Telegraph. Pia Klemp, som den tyske kaptajn hedder, står anklaget for at assistere med illegal immigration og sidder nu fængslet i Italien. Mere end 80.000 har skrevet under på, at anklagerne mod hende bør droppes. 

Syvende offer for seriemorder fundet på Cypern

Cypriotisk politi har fundet det syvende offer for en mand, der menes at være øens første seriemorder. Offeret er en seksårig pige, der er fundet på bunden af søen Memi sydvest for hovedstaden Nicosia. Den formodede gerningsmand har tidligere erkendt at have kastet den seksåriges lig i søen, efter at have slået hendes mor ihjel. Han menes at have dræbt fem voksne kvinder og to børn

Trump overvejer sanktioner mod gasledning i dansk farvand

Den amerikanske præsident overvejer sanktioner rettet mod Nord Stream 2, en gasledning mellem Rusland og Tyskland, der efter planen skal gå gennem dansk farvand i Østersøen. Det siger han onsdag  i forbindelse med et besøg fra den polske præsident, Andrzej Duda, skriver Ritzau. Han uddyber dog ikke, hvem sanktionerne potentielt vil blive rettet mod.

Marine Le Pen skal for retten for deling af IS-drab

Den franske højrenationalistiske partileder Marine Le Pen skal møde i retten, hvor hun er anklaget for at have delt billeder af Islamisk Stats grusomheder på Twitter. Det skriver The Independent. Billederne viser blandt andet halshugningen af den amerikanske journalist James Foley. 

Trump overvejer at sende 2000 soldater til Polen

2000 amerikanske soldater skal muligvis flyttes til Polen fra andre steder i Europa. Det siger Trump i forbindelse med et møde med den polske præsident, Andrzej Duda, i Det Hvide Hus. Soldaterne skal afskrække russisk militær fra aktivitet langs Polens grænser. Trump understreger dog, at beslutningen ikke er taget endnu.

Liberal Alliance dropper båd til Folkemøde

Liberal Alliances markante tilbagegang ved valget betyder, at partiet ved årets Folkemøde ikke vil have sin notoriske båd i havnen i Allinge. Det skriver BT. Partiet gik blandt andet til valg på at sikre danskerne billige lystbåde, men nu er Liberal Alliance altså selv gået fra borde. Ifølge landsformand Leif Mikkelsen har det kostet 300.000 kroner af partikassen at have det flydende debatforum.

Tidligere premierminister fængsles for korruption

Algeriets tidligere premierminister Ahmed Ouyahia er fængslet i en korruptionssag. Det skriver France 24. Ahmed Ouyahia var præsident i landet fra 1995 til 1998, 2003 til 2006, 2008 til 2012 og 2017 til 2019. 

Udenrigsministeriet advarer danskere i Indien mod cyklon

Udenrigsministeriet opfordrer danskere i Indien til at holde sig væk fra kysten og følge de lokale myndighedernes anvisninger. Det sker, da cyklonen Vayu forventes at ramme Indiens vestkyst onsdag og torsdag. Det vil medføre kraftig vind, risiko for voldsom regn, strømafbrydelser og trafikale problemer. Mindre veje kan være blokeret, og flyafgange til lufthavnene i området kan være påvirket. 

Forslag mod hårdt Brexit nedstemt

Det britiske parlament har nedstemt oppositionspartiet Labours forsøg på at lovgive mod at forlade EU uden en Brexitaftale. Labour kalder det skuffende, men understreger, at det langt fra er slutningen på partiets bestræbelser på at undgå, at Storbritannien kan få et hårdt Brexit. Landet skal forlade EU senest 31. oktober.

Svensk politi advarer mod vingummibamser med cannabis

Svensk politi advarer nu mod slik, i dette tilfælde vingummibamser, som de mistænker indeholder cannabis. Advarslen kommer fra politiet i Nyköping syd for Stockholm. På deres Facebook-side opfordrer de alle til at være opmærksomme og tale med deres børn og unge, mens de undersøger sagen nærmere.

Folkemøde sætter regeringsforhandlinger på pause

Efter flere dage med regeringsforhandlinger på Christiansborg, er der pause de kommende dage. Det fortæller den kongelige undersøger, Mette Frederiksen, ved afslutningen af forhandlingerne i dag. Hun forklarer beslutningen med, at hun vil bakke op om, at alle partiledere kan deltage i Folkemødet og holde deres planlagte taler.

Bandemedlem frifundet for drab

Et medlem af banden Loyal To Familia er ved Retten på Frederiksberg frifundet for vold og drabsforsøg. Det oplyser hans forsvarer, Berit Ernst, til Ritzau. Manden var tiltalt for at have forsøgt at dræbe en 24-årig, der ifølge politiet ville forlade LTF.