Royal Run

Så hurtigt løb Mary til Royal Run

Kronprinsesse Mary løb både fem kilometer og 1609 meter til Royal Run i Aalborg. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Kronprinsesse Mary løb først fem kilometer og derefter 1609 meter med børn fra Lykkeliga og Julemærkehjemmmet i Aalborg.

Kronprinsesse Mary havde overskud til at vinke og smile til publikum, da hun løb gennem Aalborgs gader til Royal Run.

De fem kilometer løb hun i tiden 26 minutter og 56 sekunder, og hun havde røde kinder, da hun kom i mål.

- Det var fint og hyggeligt. Mine ben var lidt tungere, end jeg havde forventet, sagde kronprinsessen og grinede.

Forinden havde hun afsløret, at hun ikke havde haft så meget tid til at træne, og at hun var glad for, at hun "ikke skulle løbe ti kilometer."

Kronprinsesse Mary efter at have løbet fem kilometer til Royal Run i Aalborg.

Da de fem kilometer var overstået, løb hun 1609 meter - one mile-distrancen - sammen med julemærkebørn og børn fra Lykkeliga.

- Hun er en meget vigtig person

Når kronprinsesse Mary siger, at man er sej, giver det selvtillid.

Sådan lød det fra et af de 40 børn fra julemærkehjemmet i Hobro, som deltog i Royal Run i Aalborg, hvor også kronprinsesse Mary løb.

Kronprinsesse Mary løb to løb, hvoraf det ene var en One Mile, som hun gennemførte sammen med piger fra julemærkehjemmet i Hobro.

- Hun roste os og sagde: Hvor er I seje. Og så snakker man bare lidt med hende, som om hun var et normalt menneske. Men man var stadigvæk meget nervøs, fordi hun er en meget vigtig person, lød det fra den unge løber, der gennemførte løbet iført en t-shirt med teksten: Jeg er ikke god nok. Med en rød streg over "ikke".

- Det var rigtig dejligt at få at vide. Man fik meget mere selvtillid, sagde hun.

Rørende at se

Kronprinsesse Mary løb sammen med børn fra julemærkehjemmet i Hobro og Lykkeliga, som er et fællesskab for børn med udviklingshandicaps.

- Det handler om en gruppe unge, der har haft det svært i livet, men har vist mod og vilje til at ændre livet og skabe et andet liv. De har sat et mål om at løbe med i Royal Run og opfordret mig til at løbe med. Det gør mig glad og stolt, at de har den stærke vilje til at stræbe mod et bedre liv, sagde hun.

Julemærkehjemmene er en af de sager, der står kronprinsessens hjerte nær. Børn og unge, der har problemer med ensomhed, dårlig trivsel og overvægt kan få hjælp på Danmarks julemærkehjem. Kronprinsesse Mary er protektor for Julemærkefonden.

Fakta om Royal Run 2019

  • Du kan følge Royal Run den 10. juni på TV 2, TV 2 NEWS og TV 2 PLAY .
  • Læs al praktisk information om Royal Run på  www.royalrun.dk
  • De lokale arrangører er Aalborg Atletik og Motion, Aarhus 1900 samt Sparta. På Bornholm er det Viking-Atletik og på Færøerne er det idrætsklubben Treysti.
  • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen 'Bevæg dig for livet', i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund. TV 2 er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.

- At se nogen, der har haft det svært få en sejr, rører én, sagde kronprinsessen efter at have gennemført de 1609 meter med de udsatte børn og unge.

Kronprinsesse Mary slutter dagen af i København, hvor hendes fire børn - prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine - skal løbe familiemilen.