Royal Run

Kronprinsen samlede igen Danmark til Royal Run: - En drøm er gået i opfyldelse

Kronprins Frederik inviterede danskerne til løbetur for andet år i træk ved Royal Run 2019.

Cirka 80.000 danskere havde sat anden pinsedag af til at løbe en tur sammen med kronprins Frederik i fire danske byer.

Og det var en dag med godt vejr, fællesskab, motion og masser af smil. Præcis som kronprinsen havde ønsket sig.

- Det er endnu en drøm, der er gået i opfyldelse ovenpå successen sidste år. Det er skønt at se, at der er så stor tilslutning til løbet fra alle aldre, alle størrelser og på alle distancer, sagde kronprinsen kort før det sidste løb i København.

Kronprins Frederik fik ideen til Royal Run, fordi han gerne ville fejre sin 50-årsfødselsdag med danskerne på en aktiv måde.

Der blev løbet i Aarhus, Aalborg, Rønne og København/Frederiksberg. Kronprins Frederik gik one mile-distancen i Aarhus og cyklede ti kilometer i København. Han kunne ikke løbe på grund af en mindre diskusprolaps i ryggen.

Kronprinsesse Mary skulle bruge 26 minutter og 56 sekunder på at løbe de fem kilometer gennem Aalborg.

Kronprinsesse Mary løb fem kilometer og dernæst one mile i Aalborg sammen med børn og unge fra Julemærkehjemmet i Hobro og Lykkeliga, der er et fællesskab for børn med et udviklingshandicap.

Startede som en fødselsdagsdrøm

Royal Run begyndte sidste år, fordi kronprinsen havde en drøm om at fejre sin 50-årsfødselsdag ved at være aktiv sammen med danskerne. Han var så tilfreds med dagen, at han besluttede at gentage Royal Run i 2019.

På en skala fra et til ti landede far Frederik på en ni'er i stolthed over sine børns præstation på distancen 1609 meter i København.

Og Royal Run vender tilbage igen i 2020. Det afslørede kronprinsen ved målstregen, da han tog imod sine fire børn, der havde gennemført familiemilen -1609 meter - i København.

- Jeg tror bestemt, at der kan blive et Royal Run næste år. Hvis man spørger folk her, tror jeg, at de vil sige: Ja, kom med det, kom med det, sagde kronprins Frederik, der også afslørede, at de sønderjyske byer Haderslev, Aabenraa og Haderslev er i kikkerten.

I 2020 er der 100 års jubilæum for Genforeningen, hvor Sønderjylland blev genforenet med Danmark.

Og det er netop grunden til, at løbet skal finde sted her.